SDS-League: ‘Jan TOTO’ pakt op ‘e nij de wykpriis!
28 november 2018

SDS 1 wint nei bekerthriller!

Hoe een koude wat saaie avond toch erg leuk eindigde:
Cupfighters! De wedstrijd ontvlamde in de 88e minuut. Daar was een misverstand tussen verdediging en Jaap voor nodig, die een lastige 2-1 op het scorebord bracht. De eerste helft was in 1-1 ge-eindigd na een snelle goal van Pieter (rebound na prachtige vrije trap van Erik) en een mooie aanval van Leovardia. Sowieso een leuke, makkelijk combinerende en techisch vaardige ploeg.
Na die late tegentreffer rolde SDS nog eens de mouwen op, na vrijwel de hele tweede helft verdedigd te hebben. Leovardia had de ene na de andere aanval aaneen geregen, was ook een paar keer gevaarlijk, maar de gelegenheidsachterhoede brak niet eerder.
Het oprollen van de mouwen zorgde in de laatste minuut voor de gelijkmaker. Stan bekroonde zijn invalbeurt met zijn eerste SDS 1 goal,  via een kluts. Het eindsignaal leidde tot noodzakelijke penalties.
Erg onwennig, aangezien SDS al sinds mensenheugenis geen penalty meer genomen heeft. Bovendien was daar een nieuw schema. Gelukkig stond dhr. Van der Leur aan de leiding, want verder was iedereen aardig het spoor bijster over de volgorde. In de middencirkel pepten de mannen elkaar goed op, opeens stond er een team!  Hierdoor hielden Ewoud, Wiebe, Frank, Bauke, Pieter, Lourens, Gerwin en uiteindelijk Watze het hoofd koel. Jaap keek de laatste van de geel-zwarte mannen naar de paal. De ontlading was groot en terecht.
Leovardia droop teleurgesteld af en de spelers vragen zich waarschijnlijk morgen nog af, waarom ze niet dik gewonnen hebben. Er is maar één antwoord: de verdediging van SDS stond als een huis en de aanvallen (2), leidden allemaal tot goals. Hoe effectief kun je zijn?
Kortom, het werd uiteindelijk een leuke avond,  waarop de mannen die meestal buiten de basis staan(Frank, Pieter, Jorrit en Watze) lieten zien dat ze de concurrentie met de gevestigde orde goed aankunnen. Stan en Steven vertegenwoordigden de aanstormende SDS-jeugd prima en good old Jaap, Ewout, Erik en Bauke lieten zien dat Douwe nog lang niet zonder hen kan.
Tjerk

De penaltyserie waard in wiere thriller yn it nije saneamde ABBA-systeem. Kop der by dus! Lokkich koe ús razende reporter Lolke Hofstra it foar ús goed byhâlde:
-Watze-Jacob rekke! 7-8 winst!
Seleksje SDS 1: Jaap, Bauke, Gerwin, Ewout, Jorrit, Wiebe, Frank, Pieter, Lourens, Erik en Matthijs. Watze-Jacob, Steven en Stan.
In kompliment foar dizze jonge ploech dy ’t nei penaltys wit te winnen fan de koprinner yn de 3e-Klasse B!
SDS 1 giet hjirmei troch nei de 16e finales.

Moaie “SDS kop” yn LC

SDS Vr. siket flagster/flagger foar sneon

SDS Vr.1 spilet sneon om 14.30 oere yn Tsjom tsjin de pleatselijke favoryt, mar is noch op syk nei in flagster/flagger. Wa soe dit putsje efkes op har/him nimme wolle? Graach efkes trochjaan oan Tarina of info@vv-sds.nl.

Nije trainingspakken foar de JO17-1

De JO17-1 hat neist de nije yndraafsjurts no ek nije trainingspakken! Ek dizze wurde stipe troch Autorijschool Theo Postma. Op de webside fan Rijschool Theo Postma kinst no in fergese ryles oanfreegje.