14:30 CVO 2 – SDS 5  0-1

Utslaggen
Wij ha al moai wat útslaggen binnen, mar misse der noch wol in pear. Mail ús de útslach.

SDS 1 – BCV 1
Hjirûnder sjogge jim it ferslach. Wat wij der fan sjoen hawwe, docht ús tinken oan degradaasje fuotbal. Doelpunten wiene der fan Skelte Anema en Erik Haitsma. Doelman Jaap Toering stie syn mantsje mear as.
Zaterdagmiddag stond in het teken van meerdere factoren. Voor beide degredatie kanidaten stond er veel op het spel. BVC kon bij winst zich zo goed als veilig spelen, terwijl er bij SDS alleen winst telde en men op gelijke hoogte kon komen met de gasten uit Burgum. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis van Redmar Smedema, speler van de A1 van BCV Bergum combinatie.
De eerste 5 á 10 minuten was BCV er zich het meest bewust van wat er op het spel stond. Over het hele veld zaten de spelers er kort op en dreven ze SDS ver terug.
Dat leverde in de 4e minuut een schot van de 16 meter op dat naast ging.
Nadat de storm van BCV wat ging liggen kwam SDS wat beter in de wedstrijd. In de 8e minuut een goede actie van Jelmer. Hij passeerde 2 man en schoot naast.
In de 13e minuut kwam de eerste echte grote kans. Erik zette Tjipke alleen voor de keeper. De wat slap ingeschoten bal werd goed gered.
In het vervolg van de eerste helft gebeurde er niet veel. Een helft die meer spannend was dan goed. Dit past ook weer heel goed bij een degratieduel.
De 26e minuut kreeg jacob Klaas een domme gele kaart wat hem een schorsing oplevert volgende week.
In de 33e minuut viel dan toch de goal van SDS. Na een prachtig opgezette aanval via Feite en Jacob werd Tjipke op rechts vrij gezet, die zette prima voor op Skelte die de bal via de keeper én de paal binnen schoot.
In een van beide kanten matige eerste helft leekt SDS in de 42e minuut de wedstrijd te beslissen. Na goed werk van Tjipke op links gaf hij de bal voor op de inlopende Mark, maar die werd vastgehouden. Hierdoor kon de keeper met 1 hand redding brengen waar een penalty op zijn plaats was geweest.
Het duurde tot de 52e minuut in de tweede helft voordat er weer wat gebeurde. Maar toen was het wel meteen raak. Een lange bal van achteruit van BVC werd aangenomen door een speler in buitenspelpositie. De grens werd genegeerd en BVC kreeg een inworp.De verre inworp van BCV werd ongelukkig verlengd door Feiko en werd ingekopt door de nr. 10 van BCV.
Hierna had SDS het moeilijk. In de 56e minuut kwam nr. 7 alleen op Jaap af. Deze vergat de bal opzij te spelen en schoot zelf tegen Jaap aan. Hierna volgden er een paar vervelende minuten. Een hoop gezeur en gezeik tegen de scheidsrechter, wat zeker niet  terecht was. Tsjalling kwam er in voor Harm en greep in de 72e minuut goed in. Nr. 9 van BVC leek te bal in te schieten, maar in een uiterste poging wist Tsjalling de bal corner te tikken. In de 76e minuut was het dan toch raak, een corner van Skelte werd goed ingekopt door Erik. Mede dankzij Jappie die Erik vertelde hoe hij moest lopen en koppen. In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit. Al met al een zeer goede overwinning. Of het terecht is laat ik in het midden. De drie punten zijn in elk geval zeer welkom. Gefeliciteerd mannen!

De invaller van Siem.

SDS 2 – Leeuwarder Zwaluwen 2     2-1
In boeiend en spannend potsje. Tsjin 11 Ljouwerters kaam SDS 2 op 1-0 troch Hendrik. Tsjin 10 Ljouwerters waard it 1-1. Tsjin 9 Ljouwerters skoarde Robert nei in moaie aksje fan him sels.

YVC 2- SDS 3      1-2
De R is noch yn de moanne en dat betsjutte dat Remco en Ralph noch in doelpuntsje meipikke woene dizze moanne.

CVO 2 – SDS 5     0-1
No’t der fuotballe wurde kinne, litte meardere SDS-ers it troch blessures ôfwitte. Mar mei in pear ynfallers kaam it dochs noch klear op de Bildtse klaai. Ids Boersma skoarde.

SDS 6 – Frjentsjer 8      4-5
Let op de middei in doelpuntrike wedstriid. Mei foar SDS in ferkeard resultaat. 3-1 foar wie net genôch. Wytze, in e.d.tje en Bauke Jan (2) skoarden.

SDS Da 1 – Aldehaske Da 1    1-7
Geertsje Klaversma skoarde in SDS doelpunt. Neffens Amarins Hendriks is der oars hielendal neat te fertellen oer de wedstriid. Gjin miste strafskoppen en gjin kandidaten foar it TikjeTerugTruusklassemint. Wij moatte der oare kear mar wer mei eigen eagen nei sjen, want wij hawwe it fermoeden, sterker noch wij witte hast wol seker dat der wichtige ynformaasje efter holden wurdt. Of wij freegje Anke tenei, dy is foar ús in iepen boek.

SDS B1 – Oeverzwaluwen B1
Scheidsrechter Bruinsma geeft om 10.30 uur het startsignaal, 40 minuten later is de 0-7 ruststand een feit. Verder geen woorden over vuil maken….In de rust enkele verbeterpunten benoemd (coaching, positie en passing) en afgesproken deze zo goed als mogelijk uit te voeren. In de tweede helft meer een wedstrijd gezien, waarbij SDS ook aan voetballen toekwam. In de 43e minuut van de wedstrijd wist Marcus een prima voorzet van Tjeerd af te ronden, tegen het eind van de wedstrijd waren de Koudumers nog eens in staat de verdediging van SDS uit te spelen en scoorden. Tweede helft afgesloten met 1-1, puike invalbeurt van Wouter en prima keepwerk van Rick, einduitslag 1-8. Over twee weken (8 mei) staat Harlingen uit op het programma. En een helaas: de vaste keeper Gerrit zal vanwege een blessure dit seizoen niet meer aan de bak komen, dit op nadrukkelijk advies van de fysio. Sterkte en een goed herstel gewenst!!
Ab

Sc Joure E4 – SDS E1  0 – 2
Omdat sc Joure afgelopen zaterdag niet genoeg spelers had, moest de wedstrijd gisteravond gespeeld worden. Zou het nu eindelijk eens gebeuren? En het gebeurde. De eerste 3 punten zijn binnen. Na 21 min. spelen schoot Jelmer op doel, deze werd nog aangeraakt door spelers van Joure maar de bal ging in het doel en het doelpunt kwam op naam van Jelmer. 0 – 1 was ook de russtand. De tweede helft was Joure iets beter gaan spelen, maar het is moeikijk om door onze verdediging te komen omdat deze zeer geconcentreerd stonden te spelen. Omdat Joure aanviel kregen wij meer ruimte en die kwam er in de 22e min. Yward kwam alleen op de keeper af en scoorde de 0 – 2 en dat was ook de eindstand. Graag wil ik Sander Hazewindus bedanken, deze was mee omdat Tom (geblesseerd) en Robbin (huldiging judo) afwezig waren. Toch wel handig dat de andere leider 2 jongens op voetbal heeft zitten.
OB.

SDS E1 –  Tijnje E1  0 – 2
Gisteren stond de return tegen Tijnje E1 op het programma. Vorige keer was het 4-2 voor Tijnje, dus we waren gebrand op een overwinning. We waren ook beter dan de tegenstander, maar als de bal niet in het doel wil dan kun je geen wedstrijd winnen. Tijnje kreeg een paar kansen en daar uit scoorden ze twee keer. Misschien is 2 wedstrijden in 1 week wel een beetje te veel geweest.
Jammer maar helaas, volgende wedstrijd beter.
OB.

TOP E2 – SDS E3
Wytse maakte het eerste doelpunt. Daarna werd het 1-1 in de 2-de helft. Toen dacht ik dat we niet meer eerste stonden als dit de eindstand zou worden. Op een onverwacht moment scoorde Wesley nog. Toen ik het fluitje hoorde dacht is yes! De volgende dag zag ik dat joure met 6-2 heeft verloren. Dat betekend dat we nu eerste staan!!!
Groetjes hendrik v.d. eems

RES F4   –   SDS F2    :   0   –  4
Een prima prestatie van de jongens van F2.
Doelpuntenmakers :  Jurjen (1x), Aiso (1x) en Tjitse (2x).
Theo Postma

Easterlittens F5 – SDS F5
Hjirbei de ut slag van F5.  wat alwer een machtige mooie wedstried se hawwe alwer wun mei 3-0 fan easterlittens de eerste goal wie fan Jorrit en de oare twa fan Arjen