14:30 Nijland 1 – SDS 1 2-1
14:30 Leeuwarder Zwaluwen 12 – SDS 6 3-1

Nijland 1 – SDS 1   2-1
Wij waarden net bliid fan de ferhalen fan de oare kant fan de Skieppedyk. Nijland 1 – SDS 1 wie de earste helte net in wedstryd om waarm fan te wurden. Beide ploegen wienen deadsbenaud in goal tsjin te krijen. Nijlân spile hurd en Tsjalling koe hjir net goed oer. Hy trape nei en krige nei in heal oere in reade kaart. Oan it spulbyld feroare dit fierder neat. Beide ploegen kamen net yn de buert fan elkoars strafskopgebiet.
Yn de twadde helte kaam by Nijlân Wieger Boonstra yn de ploech en dat die de wedstryd goed kwa attraktiviteit. Wieger wurke as in reade lape op in wylde bolle. Nijlân waard gefaarliker en SDS gremietiger. SDS koe net echt in fûst meitsje, mar trochdat Tsjipke handich it strafskopgebiet opsocht mei de bal oan ‘e foet en ûnderút helle waard troch in Nijlânner waard it dochs 1-0 foar SDS troch in benutte pingel fan Harm. Spitich genôch gie SDS hjirnei lyk te ticht op de eigen goal rinnen en koe Johan Eppinga de 1-1 meitsje fia de ûnderkant fan de latte fânôf de 16-meter line. SDS wie derôf en krige de iene giele kaart nei de oare. Nijlân wie út de skroefen en koe hielendal út syn dak gean doe ’t Douwe Posthuma ek noch de 2-1 makke. Hjirnei moast Erik Haitsma ek noch fan it fjild mei read en wie de wedstryd hielendal spile.

SDS 2 – Buitenpost 2      4-0
It die SDS 2 goed om sa betiid te fuotbaljen. Mar leafst 4-0 waard it. Freek (2) , Hjalmar en Jildert skoarden.

SDS 3 – WWS 2     2-0
Sjoerd Rispens en Pieter Kamstra kopten en skeaten rekke. Sa einige de wedstriid mei 2-0 en mei wat mannen minder yn it fjild?

SDS 4 – Tzum 2    3-0
Sa tsjin de jûn mochten dizze teams ôftraapje. It waard 3-0, troch Erwin, Hendrik  en Bas.

SDS 5 – Wardy 3    4-1
De ploegen diene yn de earste helte net folle foarelkoar ûnder. De tuskenstân 1-1 bij rêst wie dan ek logysk. Nei it skoft sette SDS oan en ûntstiene der in soad kânsen. Doelpunten dizze middei wiene der fan Christiaan Hoekstra, Ype Tiemersma en Anco Elgersma (2). Ype Burggraaff hat gjin toskfleis mear oer, want hij moast wol hiel djip gean om de 90 minuten fol te meitsjen.

Leeuwarder Zwaluwen 12 – SDS 6    3-1
Ferlies yn Ljouwert, want it iene doelpunt fan Pytrik Hiemstra wie te min. 3-1 wie de einstân.

SDS A1 – VC Trynwalden A1      1-0
Winne is prachtich mar winne yn yn de 88ste minút is hielenfal moai. Wij hawwe begrepen dat Ayanle skoarde.

Oosterlittens B1 SDS B1   5  2
Op zich kunnen we heel kort zijn wat betreft de uitwedstrijd van SDS B1 tegen VVO: ruststand 3-2, eindstand 5-2 in het voordeel van Oosterlittens.
Niemand haalde het niveau van Bart van vorige week, ook hijzelf niet. Toch maar even een korte terugblik op de wedstrijd:
De tos werd gewonnen, de aanvoerder koos eerst voor wind mee. De eerste 20 minuten werd dan ook veel gevoetbald op de helft van de tegenstander.
Die bleven goed overeind door sportief fysiek te verdedigen, onze spitsen werden erg kort gehouden en het verdiende SDS doelpunt bleef uit. In de 29e minuut werd een uitval van VVO goed afgerond, de 1-0 was een feit. Een goede combinatie door het midden tussen Jan Friso en Marcus zorgde ervoor dat de JF de keeper van VVO kon passeren en de 1-1 liet aantekenen. Een misverstand in de SDS verdediging zorgde ervoor dat VVO twee minuten later weer een 2-1 voorsprong nam.
Dit zat Tjeerd niet lekker (niemand trouwens) en met een inmiddels bekend droog schot bracht hij de 2 gelijk op het scorebord. Helaas kon Gerrit tegen het einde van de eerste helft een voorzet niet goed verwerken en een attente spits van VVO scoorde de 3-2, tevens ruststand.
In de tweede helft waren twee slordigheden van SDS de oorzaak dat VVO in de 18e en 21e minuut VVO uit kon lopen naar een 5-2 voorsprong. Met de wind mee had VVO nu duidelijk het beste van het spel, maar met name over rechts (via Klaas Bauke en vooral Remon) kon SDS af en toe gevaarlijk druk naar voren geven. SDS miste vandaag het vermogen om de kansen ook af te ronden.
Verbeterpunten: meer het middenveld benutten en bezetten, bij tegenwind de bal over de grond het werk laten doen en fitter worden: Feiko bleef al thuis met een rugblessure, vlak voor en tijdens de wedstrijd waren ook verschillende pijntjes en blessures aan de orde (bovenbeen, lies, knie / hamstring). Dit verstoorde het plan van de technische staf behoorlijk. Het wordt dus tijd dat er weer regelmatig getraind kan worden. Houden zo: inzet en fanatisme, de jongens hebben het wel degelijk geprobeerd.
Volgens het nu bekende programma moet SDS B1 op 27 maart, over twee weken dus, thuis aantreden tegen Sleat B1. Dus dat zijn minimaal vier trainingen verder, soms wat fitness en op de fiets naar school!
Ab

Makkum D2 – SDS D2
Ook D2 mocht dit weekend eindelijk de wei weer in. Met drie nieuwe spelers en het vertrek van drie meiden naar D4M stond er bijna een heel nieuw team in het veld. Makkum speelde degelijk voetbal. Het werd een onmogelijk spannende pot, met kansen over en weer. Twee keer maakte SDS een achterstand weer goed. Eerst een mooie combinatie met afronding door Bote, later een supergoal van de jarige Wiebe! Kwam vast van zijn eigen tractatie. Op 3 – 2 en een niet te missen kans voor Bote stormde er opeens een hond het veld in, die als verdediger de bal afpakte. De scheids werd nog verzocht de goal gewoon vast te tellen, maar helaas, scheidsrechterbal… Sneu verlies derhalve.
Tjerk

SDS E3 – TOP E3
Een tegenstander waar we rekening mee moesten houden.
Het werd heel snel 1-0 door een goal van Wesley, en ook snel 2-0 door Wytse, dit had ik niet verwacht zo snel al met 2-0 voor.
Er werd goed overgespeeld en we kregen veel kansen, toen werd het 3-0 door Wesley, Hendrik maakte er nog even 4-0 van en Wytse kreeg de 5-0 op zijn schoen.
En ik stond op keep en dacht, t’ is rustig hier!! Dit kwam ook door het goede verdedigen van Arnout,Jerryt en Wierd.
En het werd ook nog 6-0 door Kees. En net voor rust nog 6-1 door een goal van TOP63. Even rust, we hadden ook geen wissels, dus we moesten er met zijn allen nog wel even tegenaan, zouden ze nog terugkomen??
Met 5-0 voorsprong mocht ik tweede helft voetballen had Sietske gezegd, dus tweede helft Arnout op keep, en ik in verdediging.
Het werd 6-2, maar Wytse maakte er 7-2 van, en dit werd ool de eindstand.
We hebben nu 2 wedstrijden gespeeld en 6 punten gaat dus goed zo.

Groetjes Jan

SDS F2 –  RES F4
Vandaag stond de 1e wedstrijd na de winterstop weer op het programma.En wel tegen RES F4 uit Bolsward. De jongens van F2 hadden al weer twee keer goed getraint. De vorige competitie waren bijna alle wedstrijden verloren, dus moest er nu wel een keer gewonnen worden.De volgende spelers moesten het vandaag doen: Rimmer, Tjalling, Rutger, Aiso, Sijmen, Tjitse, Jurjen en Michael. We moesten spelen op het veld achter de sporthal. Dit tot ongenoegen van de begeleiding van RES. Volgens hun was het veld veel te groot en bovendien was het een knollenveld. Dat kun je maar 1 ding doen als SDS en dat is winnen!!!! De 1e helft speelden we met de wind mee. Het ging de eerste helft heel goed, iedereen lekker fanatiek en er werd goed overgespeeld. Dit resulteerde halverwege de 1e helft in een doelpunt van SDS. Na een schot van Aiso werd de bal van richting veranderd en ging zo het doel in. Daarna kregen we nog meerdere kansen, maar het bleef 1-0. Na rust zou het moeilijker worden, want we hadden nu tegenwind. Maar SDS bleeft goed spelen, ze kregen ook nog een aantal grote kansen.
Jammer genoeg gingen deze ballen er niet in, zodat het tot het einde heel spannend bleef. Maar onze jongens hielden de 0 achterin, GROTE KLASSE!!!!!!!!!Met dit geweldige resultaat gaan we met veel vertrouwen op naar de volgende wedstrijd.