12:00 Leeuw. Zwaluwen 11 – SDS 5  ôflast
14:30 Heerenveense Boys 2 – SDS 2  3-1
14:30 Oudehaske 5 – SDS 4  4-2
14:30 VVI DA1 – SDS DA1  5-0

SDS 1-Broekster Boys 1   4-0
Wij beheine ús ta de doelpuntenmakkers: Dirk Yde Sjaarda, Jelmer Posthumus en Skelte Anema (2). Wij tinke dat ferslachjouwer Siem Sikma wat komplimenten útdield. Jim kinne it hjir lêze.

Heerenveense Boys 2 – SDS 2     3-1
Nei de triller fan ferline wike no in stapke werom. Neffens Klaas Okkema dy’t de hiele wedstriid op de bank siet as koach hat mooglikerwize Freek Tichelman skoard.
Wy hawwe noch efkes neifrege hoe ’t de wedstryd wie, mar eltsenien wie it deroer iens dat alle SDS’ers in “off-day” hienen.

SDS 3- NOK 2     1-1
It like lang in oerwinning te wurden foar SDS. In moaie frije traap fan Bote Strikwerda hie SDS oan de lieding brocht. 5 sekonden foar de ein waard it 1-1.

Oudehaske 5 – SDS 4       4-2
Wij hawwe allinne trochkrigen dat der  in partijdige skeids wie en dat der twa doelpunten fan Jappie Wijnia wiene.

Oflast
SDS 5 gie wer net troch. De stedsjes hawwe ôfbelle. Mooglik moasten se yn ienen allegear mei de frou nei it doarp. Wij witte it net. Mar om minder as twa oeren foar it begjin fan de wedstriid ôf te beljen, is djip tryst.(persoanlike miening fan ien de webmasters tagelyk fuotballer fan SDS 5)

SDS 6 – Roodgeel 4      3-2
In moaie mar swier befochten oerwinning tinke wij. Mar hoe it krekt wie kinne jim moarn hiel betiid al lêze, want it ferslach wie in oere nei de wedstriid al klear.

SDS B1 – Sleat B1
Op zaterdag 27 maart staat de wedstrijd SDS B1 – Sleat B1 op het programma. Met de minder goede ervaringen in de linies van afgelopen tijd is besloten met een andere startformatie te beginnen. De bedoeling is meer ‘bezetting’ op het middenveld te krijgen en vanuit de eigen zone voetballen, wel moest dat met twee ontbrekende spelers gebeuren.
Om 10.20 uur floot scheidsrechter Vlas voor de aftrap, en binnen 5 minuten bleek dat we echt aan de nieuwe speelwijze moesten wennen. In die tijd kregen namelijk al 2 doelpunten om de oren, beide keren kon een speler van Sleat vrij door het midden naar de SDS – goal doorbreken en keeper Gerrit kansloos laten. Dit was kennelijk het sein om echt wakker te worden, te communiceren in het veld en elkaar te coachen. In de 14e minuut zette Tjeerd een corner heel goed voor en kon Christian inkoppen, 1-2. Hierna was het spelbeeld wat meer in evenwicht, het bleef echter wat tam en zonder overtuiging, een uithaal van Sleat in de 24e minuut leidde tot de 1-3 ruststand. Na een kwartier spelen in de tweede helft forceerde SDS een doorbraak bij Sleat en wist Christian wederom het net te vinden, 2-3. Helaas presteerde Sleat hetzelfde en bracht de 2-4 eindstand op het scorebord. In de loop van de tweede helft lijkt SDS steeds beter te wennen aan de nieuwe speelwijze en hadden het betere van het spel. Dat Sleat uiteindelijk met de drie punten naar huis ging was gezien het gehele spelbeeld wel een beetje terecht. Dankzij de sportieve instelling van beide teams kon Vlas de wedstrijd voor een groot deel van rond de middencirkel afdoen, volgende week gaat B1 naar Sexbierum om het AVC lastig te maken.
Ab

SDS E1 – Renado/VVI E3
Vandaag moesten we het opnemen tegen de koploper, dus alles uit de kast.
We waren goed aan elkaar gewaagd, na kansen van beide ploegen was het de tegenstander die in de 24e minuut de 1-0 scoorde. Nog geen minuut later was het Tom die de gelijkmaker maakte, ruststand 1-1.
In de tweede helft het zelfde liedje kansen aan beide kanten. Na een paar minuten spelen een handsbal van de tegenstander dus penalty, deze werd genomen door Sybren maar omdat de bal wat licht was volgens Sybren ging deze over het doel dus de stand bleef 1-1.  Maar ook in de tweede helft kwamen we weer op achterstand. Door goed samenspel scoorde Sybren in de 49e minuut toch de gelijkmaker,  eindstand 2-2 het eerste punt is binnen SUPER !!!!!!!!!!!.
Oene Bauke

VVI Da1 – SDS 1 Da1
In wedstryd tsjin de nummer 2. Mei de herrinering fan de lêste kear tsjin VVI (11-0 ferlen) hienen wy net hiele hege ferwachtingen.
En yn de earste 10 minuten waarden der dan ek al 3 goals tsjin makke.. We moasten der efkes ynkomme!
Toen gong it better. Keepers Amarins en Wiepkje hawwe goed hun best dien en der foar soarche dat it net sa mâl gong as de foarige kear. Ek saving-angel-Chrissie skopte hiel wat ballen fuort die te ticht yn’e buert kamen!
Mei ien wiksel op’e bank haw we it best goed rêden. Der waarden noch 2 goals makke (tsja, die wienen ek echt wol moai moasten we ta jaan!)
Fan ús kant in pear foarsichtige pogingen tot richting goal.. We haw der allehjer hurd foar wurke.
No ja, goed oefenje blieuwe. En dan komme we der wol hjer!
Bedankt Durk en Feike foar jim freonlike meiwurking.