13:00 CSC A1 – SDS A1  1-2
13:30 BCV 2 – SDS 2  ôflast
14:30 Makkum 4 – SDS 4  0-0

SDS 1  – Oeverzwaluwen 1    2-3
Wij hiene graach witte wollen wat Siem Sikma fan dizze wedstriid fûn. Wij sille it net witte, want Siem wie der net. Wij moatte it oant no ta dwaan mei ús eigen subjektive waarnimmingen.  In boeiende en goeie earste helte, wêryn SDS twa kear in efterstân goed makke troch prima doelpunten fan Jelmer Posthumus (in kopbal) en Feite de Haan (frije traap hast fanút de kantine). Nei it skoft wie it spul minder en wiene allinne de Koudumers doeltreffend. Foto’s binne hjir te sjen.

Bolswardia 2 – SDS 3    6-1
De SDS-ers hiene nei ôfrin net folle praatsjes. Allinne Willem woe noch wol wat kwyt: hij hie skoard.
SDS 3 ferlear dus dik mei 6-1, mar hie ek samar in puntsje pakke kinnen. Krekt nei it skoft waard it al 3-0 foar Bolswardia, mar SDS wie sterker en makke nei de 3-1 ek 3-2. Dizze waard spitich genôch ôffluite en ûndanks it bettere spul fan SDS makke Bolswardia it keihurd ôf troch 4-, 5- en 6-1 te meitsjen.

Makkum 4 – SDS 4      0-0
Bloedeleas? Terjocht? Fertsjinne? Flatteard? Wij witte it net.

SDS 6 – Scharnegoutum 4      2-5
Earst wiene der te min spilers, doe wiene der gjin ynskopballen, doe wiene der gjin sjurts, doe wie der gjin skeids, doe wiene der gjin wedstriidballen en dochs is de wedstriid spile. Foar SDS skoarden Martijn Rispens en  Doede Sijszeling.

CSC A1 – SDS A1     1-2
Brede grijnzen op de gesichten fan spilers, koach, lieder en wetterdrager. Want troch doelpunten fan Doede en
Ayanle koene de trije punten mei nei Easterein.

SDS B1 – Nijland B1
Onder leiding van scheidsrechter Jelle de Boer werd om 10.20 uur de aftrap verricht van de B1 – wedstrijd SDS tegen Nijland.
Beide teams waren aanvallend ingesteld, spelend in een 4-3-3 formatie, waarbij Nijland het voordeel van de rugwind benutte tot een 0-3 voorsprong bij rust.
Aan het eerst Nijlander doelpunt zat een geur van buitenspel, echter de beslissing van de scheids en zijn assistent zijn bepalen, na een goed kwartier 0-1 dus.
Rond minuut 30 kon een doelrijpe kans van Nijland slechts gestopt worden door deze speler neer te leggen. Dit gebeurde wel in het strafchopgebied van SDS, de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop aan Nijland toe te kennen, de 0-2 was een feit.
Tegen het eind van de tweede helft scoorde Nijland nog uit een corner, geholpen door het hoofd van een SDS -er…..
In de tweede helft startte SDS in een 4-4-2 formatie om met de afvallende ballen vanuit de tweede lijn te kunnen scoren. Direct na aanvang leidde een goede combinatie op links (Feiko-Jesse-Christian) voor SDS tot een doelpunt, 1-3. Direct hierna was er nog een 100% doelkans voor SDS, deze werd helaas niet benut. in de 65e minuut wist Tjeerd met een droog hard schot vanuit de tweede lijn de 2-3 op het scorebord te brengen.
Met de wind in de rug was SDS de beter ploeg met veel druk op het Nijlander goal. Gezegd moet worden dat Nijland in de counter soms gevaarlijk was. Zij schakelden ook over op een 4-4-2, dit om de voorsprong te behouden. Dit is hun gelukt, de 2-3 stand was tevens eindstand.
Twee aan elkaar gewaagde ploegen aan het werk gezien in een spannende wedstrijd, waarin de winnaar pas na het eindsignaal zeker van de 3 punten was….
Mannen van SDS én Nijland, dank voor de leuke pot voetbal! Opvallend goed gespeeld: Bart!

SDS Da1 – NOK Da1    0-4
De koprinner op besite. It hie in ferrassing west at dat ien of trije punten oplevere hie. Der wie gjin ferrassing. In ferfelend opûnthâld want ien de spylsters fan NOK moast nei in eigen ûngelokkige aksje swier blesseare it fjild ferlitte en oerbrocht wurde nei it sikenhûs.

SDS Da2 – MKV Da2
Op een (zeer)koude dag in maart kwam MKV’27 bij ons op bezoek. Uit hadden we met 6 – 0 verloren, dus moest er iets rechtgezet worden. Wedstrijdritme waren we even kwijt, maar met strijd en inzet komen we een heel eind. Na een eerste helft met tegenwind stond het nog 0 – 0.
In de tweede helft gingen we vol goede moed van slag, en scoorden we de 1 – 0. Na kansen over en weer, kwam MKV toch nog langszij en maakten de 1 – 1. Maar SDS werkte en ploeterde zich door de wedstrijd heen. Zelfs na het ongelukje van Marije Hiemstra (gleed uit over de bal, en viel plat op haar rug/hoofd) ontstonden er nog regelmatig kansen. Famkes geweldig hoe jullie sterk door samenspel hebben gespeeld. Positief en volop inzet en strijd, grote klasse.
Dinsdag gaan we effe lekker trainen, om zaterdag 3 puntjes af te snoepen van Scharnegoutum.

geniet van jullie welverdiende weekend, hoihoi Andre

ONS Sneek- SDS E3  1-8
Het was een koude maar zonnige dag, mooi voetbalweer dus.  Vanaf het begin was SDS de beste ploeg. Na een paar minuutjes werd het al 0-1 door een doelpunt van Wesley.  Vlak erna scoorde Wytze 0-2 en dat was de ruststand. In de tweede helft ging het nog veel beter. Hendrik scoort 0-3 en toen maakte Peter de 0-4 met een solo vanaf zijn eigen helft. Daarna kwam de 0-5 van de voet van Wesley. Halverwege de tweede helft ging het zo goed dat Jan ook maar ging meevoetballen. Jammer dat hij niet scoorde. Wytze en Wierd maakte 0-6 en 0-7. De vrije trap van Hendrik was echt prachtig! Met een mooi boogballetje ging de bal in het doel, 0-8.
Omdat Jan meevoetbalde was het doel natuurlijk niet zo goed beschermd en daarom kreeg ONS nog een doelpunt. Het werd uiteindelijk dus 1-8 voor ons.

Groetjes, Peter

SDS E 1 – sc Joure E4
Onder vrij koude omstandigheden is E1 de competitie weer begonnen tegen Joure.
In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, waarbij SDS toch een paar grote kansen kreeg maar het vizier nog niet op scherp stond en er niet werd gescoord.
De tweede helft kwam na enkele minuten spelen Joure op voorsprong ondanks nog enkele goede kansen wisten de spelers van E1 niet de gelijkmaker te scoren en zo de drie punten richting Joure gingen.