Sterk Door Samenspel

Sneon 15-9-2018
14 september 2018
Beker
17 september 2018

Sterk Door Samenspel (Samenwerken)

Elk jaar is er wel een categorie waar de indeling net niet lekker “past”. Dit jaar is dat bij de JO13 en de JO15. We hebben 4 teams ingeschreven, waarvan eentje in combinatie met Nijland. Echter door een aantal last minute afmeldingen hebben alle 4 de teams maar zeer weinig wissels. (14/13/13/13) In het begin van het seizoen werden we ook nog eens geconfronteerd met een aantal zware blessures. Dat maakte de zaak er niet beter op.
Afgelopen donderdag hebben we met alle leiders van alle teams JO13 en JO15 om tafel gezeten om de situatie te bespreken. En om mogelijke oplossingen te bespreken. Helaas is de ideale oplossing niet voorhanden. Er is daarom besloten om de situatie te laten zoals die is, en samen er hard voor te werken om door aan elkaar uit te lenen wekelijks alle teams te laten spelen. En met een redelijke selectie.
Deze keuze betekent dat alle spelers bij hun eigen team kunnen blijven en dat er geen teams met 18 spelers ontstaan. Echter dat betekent ook dat niet alleen leiders goed met elkaar moeten samenwerken, maar dat ook alle spelers bereid moeten zijn om soms met een ander team mee te moeten gaan. Dat geldt overigens niet alleen voor de jongensteams, ook de meisjesteams zullen wel eens een keer gevraagd worden om speelsters uit te lenen
Tevens hebben we de JO15-3 ingeschreven als JO14-1 zodat ze alleen tegenstanders ontmoeten die even oud zijn. Uiteindelijk wordt alles net effe makkelijker als je wat vaker wint.
We hopen dat iedereen begrip heeft voor de situatie, en dat we met zijn alle bereid zijn om er voor iedereen een geslaagd seizoen van te maken.

Robert Schildkamp (technische commissie) en Marjo Groothof (jeugdcommissie)