09:00 ST IJVC/Blauwhuis JO10-1 SDS JO10-1
11:25 Annaparochie St. JO15-1 ST SDS/Nijland JO15-1 2-2
14:30 vv Nijland 4 SDS 4 g,n,t
14:45 Franeker SC JO17-2 ST SDS/Nijland JO17-1 1-2
15:00 FVC JO19-1 SDS JO19-1 3-1

SDS 1 – SVM 1   0-0

Dizze wedstriid fertsjinne mear as in 0-0. In soad kânsen foar SDS en SVM wie der mei twa kear de peal it tichtste bij.

SDS moet genoegen nemen met een puntje tegen SVM

Zaterdag speelde SDS thuis tegen SVM uit Marknesse en beide teams kwamen
niet tot scoren (0-0). Na een matige eerste helft, was het SDS dat in het
tweede bedrijf de lakens uitdeelde. Het speelde prima en het publiek kreeg
een mooie tweede helft te zien, maar de verlossende treffer viel niet.

SDS trof in SVM een stugge en goed georganiseerde tegenstander, waar het
rekende op een frivool en aanvallend team. De thuisclub was de eerste helft
op zoek naar ruimte om te voetballen, maar die ruimte vond het bijna nooit.

combinaties door het midden en vlotte aanvallen via de zijkanten, maar de
laatste pass of voorzet was steeds net niet goed.

Vooral de rechterflank met Peter Hoogerwerf en de goed invallende Luuk van
der Schaar leverde een serie voorzetten af, maar altijd was er een
tegenstander die net op tijd ingreep. Ondertussen was het SVM dat in de
persoon van Van der Plas een vrije trap op de binnenkant van de paal knalde
en zo mocht SDS weer niet klagen. Vijf minuten voor tijd denderde Luuk van
der Schaar door de defensie na een briljante pass van Erik Haitsma, maar
alleen voor de sterke doelman twijfelde hij tussen voorzetten en schieten.
Kort daarna had Lourens van der Pol een strafschop verdiend, maar de verder
prima leidende scheidsrechter durfde het niet aan.

Zo bleef het dus bij 0-0 en SDS moest schoorvoetend genoegen nemen met een
puntje in de wetenschap dat het de tweede helft alles had gedaan om toch te
winnen. Woensdag voetballen we verder in Leeuwarden, als we het in het kader
van de beker opnemen tegen LAC Frisia (zondag). Zaterdag volgt onze laatste
competitiewedstrijd van 2019 in en tegen Willemsoord.
Douwe
Sjoch foar mear foto’s op de Facebookside fan Henk Bootsma.

wer wy net op ús nivo fuotbalje kinne. Derby wurke de skeids ek net mei, dit
wie in goeie thúsfluiter, wat wy der faker meimeitsje.

Lysanne

It bleau 0-0 yn Aldegea , ek troch dizze redding fan Silke, keepster fan Oudega (foto fan vv Oudega)

sc Stiens 2 – SDS 2   0-1

Gisteren de wedstrijd Stiens 2 Sds 2 bekeken, deze werd niet in Stiens gespeeld maar in het buurdorp Jelsum. Veld van Stiens was afgekeurd.
Aangekomen in Jelsum was bijna iedereen aanwezig behalve de grens. Paniek wie o wie had dit moeten doorgeven aan Klaas, leider of de aanvoerder. Klaas was al in Stiens en kreeg daar te horen dat de wedstrijd werd gespeeld in Jelsum.
De eerste helft was Sds de betere spelende ploeg, af en toe een tegenaanval maar dit werd goed opgevangen door Sds. Dirk met een actie richting goal , liep zich vast en viel als een stervende zwaan. Maar je kunt het altijd proberen om er een vrije trap uit te halen.
Gerwin had ook nog een bevlieging om richting goal te gaan, van de rechtsback positie hele veld oversteken richting goal van Stiens, werd op het laatste moment tegen gehouden door de verdediging Stiens. Sjoerd een afstand schot werd door de keeper verwerkt tot corner. De sterk spelende Lieuwe kreeg in deze helft nog een kop kans, recht in de handen van de doelverdediger. Rust signaal klonk van de goed leidende scheids.
Tweede helft bleef Arjen achter in de box, geblesseerd door een actie in eerste helft, omzetting door Van der Kamp, Sjoerd op tien en Niels op de half, Niels kwam terug van een blessure. Sds ging weer voort varend van start om een doelpunt te forceren. Aanval opgezet door Ewout via Wesley naar Dirk , maar waar de bal heen ging…. niet richting doel.
Maar dan komt voor Sds eindelijk de verlossende aanval , snelle ingooi van de Dirk naar Wesley deze verlengt op Lieuwe, haalt uit en maakt de 0-1. Lieuwe zat allang op een doelpunt te loeren, deze was en is heel belangrijk geweest om de aansluiting te behouden met de subtop.
Steven Vellinga viel, na een lange tijd geblesseerd te zijn geweest, de tweede helft in. Moet nog wat spelritme op doen.

Okke, Rick, Klaas en de Heren spelers zijn nu toe aan de winterstop, zoals Okke zei niet te lang stilzitten. Oefenwedstrijden staan al weer gepland.

Groet Jan Los

SDS 3 – Tzum 1

’t 3e moest aantreden tegen Tzum 1.
Wegens enkele blessures en een voetbalweekendje Engeland hadden we aan scorend vermogen “iets ingeleverd”
Veel balbezit voor SDS en Tzum loerde gevaarlijk op een counter.
Veel uitgespeelde kansen creëerde we niet, en in de 20e min counterd Tzum naar een 0-1 voorsprong. Op dat moment tegen de verhouding in, al hadden wij zoals vermeld nog niet een echte grote kans gecreëerd.
In de 30e min de eerste zeer fraaie aanval, die uiteindelijk door Willem zeer goed wordt voorgegeven en Pieter K maakt beheerst de gelijkmaker. 1-1.
Tot de rust gebeurd er in aanvallend opzicht niet veel en speelt het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af, en krijgen beide ploegen niet echt een kans, ondanks alle goede bedoelingen.
In de 2e helft zijn beide ploegen naarstig op zoek naar een opening, maar vele pogingen stranden op het laatst, zodat beide keepers weinig te doen krijgen. Omdat Tzum toch iets fitter lijkt, en wij veel met krachten hebben gesmeten bij de vele verwoede pogingen om toch op voorsprong te komen,lijkt het in het laatste kwartier toch mis te gaan. Tzum produceerd de ene na de andere gevaarlijke aanval en wij zijn bijna niet meer bij machte dit te keren. Gelukkig hebben we dan altijd nog de zeer betrouwbare Marten op de goal, die ons in de race houd, en er voor zorgt dat Tzum niet meer scoord. Al deden de spitsen van Tzum daar zelf ook het nodige aan. 😉
Een gelijkspel leek deze middag het hoogst haalbare, en dat werd het ook. Geen geweldige wedstrijd, maar wel een zeer goede teamprestatie, met veel strijd en inzet. En alweer een goed leidende Jelle de Boer.
Boudewijn Kramer

SDS 5- Leeuwarder Zwaluwen 10

In wedstriid dy’t in soad doelpunten oplevere en fierders yn it teken stie fan in earbetoan oan in 75 jierrige fuotballer fan Leeuwarder Zwaluwen 10
Doelpunten fan Tjipke 2x, Syb 2x, Ronny, Jentsje, Feite, Henk, ed-tje en Harm Auke

SDS JO19-1 – FVC JO19-1

FVC is de koploper met 30 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +26. SDS heeft 15 punten en +5. De afspraak was om vooral de eerste helft sterk defensief te spelen.
Van de 6 kansen van FVC gingen er 3 in, in de ‘7, ‘35 en ‘45+3. Van onze 3 opgelegde kansen geen een. Het kon alle kanten op, maar het viel net niet de goede kant op.
Schnupfen in de nase (2 man), een dwarse knie in de warming-up en de ‘scheidsrechter’ stonden een beter resultaat in de weg. De excuses van trainer Smit voor de irritante one man show van de ‘ leidsman’ waren oprecht gemeend. De man gaf SDS 2 x geel en zag de overtredingen van FVC domweg over het hoofd. Tjitse maakte nog de 3-1 (‘70) toen we met 10 man stonden. De 3-2 had ook nog wel gekund en gemogen.
De young boys van FVC gaan naar de hoofdklas het tweede deel van de competitie. We wensen hun veel succes daarbij.

Henk Mulder

SDS JO19-2 – sc Joure JO19-2    1-1

Vandaag het 2de punt dit jaar.
Gelijk tegen Joure JO19-2.
Een leuke pot tegen een gelijkwaardige tegenstander.

sc Franeker JO17-2 – SDS/Nijland JO17-1

JO17-1 won met 2-1 van hekkesluiter F.C. Franeker JO17-2 in een rommelige wedstrijd. Toch 3 punten

St Anne parochie JO15-1 – SDS/Nijland JO15-1

Hjoed JO15-1, 2-2 gelyk tsjin St Anne.
SDS hie in beste 1e helte wer’t we minimaal 0-3 stean moasten, peal, latte, fan de lijn helle en noch in pear skoten blokt😢. 2e helte direct foar út corner, kopgoal 0-1. Doe kaam St Anne sterk op setten en naam de wedstriid oer, 1-1, en dernei nei 2-1.
Hjir en der wat gelok foar SDS mar yn de lêste 10 minuten pakten we de wedstriid wer op, 2-2!
Yn blessuretiid noch in bal op de latte foar St Anne, mar it bleau 2-2😅.
Dik en dik fertsjinne.
Gr Folkert en Ernst

SDS JO13-1 – Workum JO13-1

JO13-1 verloor thuis van Workum JO13-1 met 0-1, ondanks veldoverwicht van de gasten waren de beste kansen voor SDS in een matige wedstrijd hadden we uiteindelijk de punten kunnen stelen, als we voorin iets scherper waren geweest

SDS JO8-1 – Irnsum JO8-1    8-2

Vandaag heeft Jo8 thuis een mooie pot voetbal laten zien tegen Irnsum. Bij rust 4-2 en uiteindelijk een einduitslag van 8-2. Samenspelen gaat steeds beter en we hebben een paar mooi uitgespeelde goals gezien. Verder ontzettend goed (terug-) verdedigend werk gezien.
Zin in de voorjaarscompetitie, maar eerst de komende weken de zaal in.
Groet, Ronny en Frans Pyter

Efkes Balje

It Efkes Baljen begjint meast freedtemiddei. Ek wolris freedtemoarn betiid. It is mar wannear’t Johan Heerma syn meast útdaagjend berjocht stjoert yn ús Whatsapp groep.
“It is jimme net te wiet no? Wie freedtemiddei betiid it berjocht. Mei in tomke 👍 dat hij der wol is jûn.
Folkert Rients fûn dat berjochtje mar ûnbenullich en frege “Snijt it dan?”.
It snijde net justerjûn mar neist de 10 spilers wie Pluvius der ek. Pluvius wol en Folkert Rients net, mooglik wie dy wol ynsnijd
De hesjes waarden ferdield en Pluvius mocht net meidwaan sa waard him ferteld.
Dat liet hij him net gebeure.
Hij soarge der foar dat wij net allinne wiet waarden fan gelokstriennen nei wer in moaie aksje of doelpunt.
Dweiltrochwiet dus en de fraach “mei ik jo wat freegje?” dwarrelje troch hiel wat kopkes hinne. “Ja, wij doge wol” tochten wij hurder as de ek noch fûleindich gûlende wyn.
Der waard yn de grutte partij sels fan helt wiksele, wat selden foarkomt. It die net fertuten foar de Dútsers en Ferrie. Sij moasten tasjen dat de grutte partij ferlern gie mei in stik as 9-6.
Yn it lytse skoft, normaalsprutsen in drinkpauze, wie wetter no net iets wêr’t je ferlet fan hiene.
De finale mei twa doelpunten út wie iets fan “lit se asjeblyft gau falle”. Mar wol, at it mar wol foar ús is.
Se foelen nei in minút as 7 en it wie Kerst dy’t ús fan dit wiete partijtsje ferloste. De Dútsers en Ferrie hiene dit lêste partijtsje wûn.
Hesjes: Jurjen, Menno, Wouter, Frank en Aant
Dútsers en Ferrie: Kerst, Harrie, Ferrie, Sipke en Johan