08:45 Minnertsga JO11-1G SDS JO11-2 11-0
09:30 Waterpoort Boys JO17-2 SDS JO17-2 2-0
10:30 S.C. Stiens MO15-2 SDS MO15-1 2-3
14:30 Scharnegoutum’70 1 SDS 1 0-1
14:30 Blauw Wit ’34 JO15-3 ST SDS/Nijland JO15-2 2-2

SDS wint in spannende derby van Scharnegoutum

In een meer spannende dan goede wedstrijd won SDS met 1-0 in en van Scharnegoutum. SDS begon dramatisch, maar liet daarna zien dat het niet onder hoeft te doen voor het dit seizoen sterk presterende Scharnegoutum. De thuisclub kwam nooit lekker aan voetballen toe en beet zich uiteindelijk stuk op een gevaarlijk counterend SDS.
SDS begon in dezelfde opstelling als twee weken geleden tegen Willemsoord, maar de start was deze keer een stuk minder. Binnen tien minuten ging het een paar keer zwaar in de fout, maar Scharnegoutum strafte de fouten niet af. Tot twee keer toe werd de bal achterin niet goed teruggespeeld en dit leidde tot hectische taferelen, maar de lat redde ons bij een mooi stiftballetje en Erik Haitsma haalde een andere bal van de lijn. Toen Frank Bervoets bij een corner ook nog een bal van de lijn haalde was iedereen wel zo ongeveer wakker.
Na dit stormachtige begin van de thuisclub kreeg SDS de wedstrijd steeds beter onder controle en het was Lourens van der Pol die alleen voor de doelman met rechts net naast schoot. Na dit waarschuwingsschot van de spits, was het even later wel raak toen hij een vrije trap mocht nemen ter hoogte van de dug-out. Het leek wat vergezocht, maar zijn indraaiende vrije trap plofte via de onderkant van de lat en de neus van Sybolt Jellema in het doel.
Deze 1-0 was een mooie opsteker en het leek nog mooier te worden toen SDS een strafschop kreeg kort voor de thee. Hendrik de Jong werd na een snelle counter gevloerd en Marco Rijpkema mocht het karwei afmaken, maar schoot hoog over. Kort daarna deed Rick Atsma het beter aan de andere kant met een prachtige vrije trap, maar Jaap Toering redde fantastisch.
Na de rust een zelfde spelbeeld, met Scharnegoutum dat het spel probeerde te maken, maar daar eigenlijk nooit in slaagde. Eén van de weinige keren dat het wel lukte, leverde het bijna een goal op, maar een strakke voorzet van rechts werd hard op de paal geschoten. SDS streed voor elke meter, maar verzuimde de wedstrijd ‘op de counter’ te beslissen. Hendrik de Jong had moeten scoren na een voorzet van Lourens van der Pol en diezelfde Van der Pol faalde even later oog in oog met de doelman.
Ook hadden de gasten een tweede strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter had niet de moed om er nog één te geven. Als laatste was daar nog Frank Bervoets die een vrije trap bij de tweede paal binnen kon werken, maar zijn inzet ging net naast. Tussendoor was er nog een venijnig schot van de thuisclub, dat Jaap bijna in de korte hoek verraste, maar weer bracht het aluminium redding.
Een slotoffensief van de thuisclub leverde ook niks op en zo bleef het bij 0-1, wat gezien de vele kansen voor beide teams een wonder mocht heten. Door deze overwinning doet SDS weer mee in de strijd om de 3e periodetitel, maar als het wat wil moet zaterdag ook Heerenveense Boys worden verslagen in Oosterend.

Douwe Posthuma

SDS 2 wint fan Makkum 2

SDS 2 hat sneon mei 3-0 wûn fan Makkum. De doelpunten wienen fan Ralph, Anne en Watze.
Sneon mei SDS 2 út nei Urk 5 dy ’t it sneon hielendal rinne liet by sc Berlikum en mei 9-0 werom yn de kotter mochten…… Dit wylst sc Berlikum oant juster stiif ûnderoan stie. Of hie it der mei te krijen dat sc Berlikum 1 frij wie?

SDS/Nijland JO15-2 krige mei 2-2 te min!

Útwedstriid wie sneon 4/5 op de grutte mannetiid 14.30 bij Blauw Wit Jo15-3 yn Ljouwert.
De wyn spyle disse dei wer in grutte rol. Lennert stie uiteraard op de goal, Rico en Pieter op de back’s, Jetse en Jochum centraal achteryn, Thomas Oane en Sije centraal op it midden, Jildert en Niels op de fleugels en Jelmer en Pieter yn de spits. Mei disse opstelling setten we mei fertrouen útein. We hiene de tos wún, dat we spilen earst yn de wyn. De hurde wyn soarche dat it ûnrêstig oan de bal wie. De oanslúting tusken de linies wie eerst wol goed. En kânskes kamen der.
Sawol Jelmer as Pieter koene troch de drokte en de wyn de goal noch net goed fyne. It koe wat skerper en slimmer. In mooie pass fan Jochum waard úteinlijk troch Pieter mooi trochsetten en sa koe Jelmer de 0-1 meitsje. Dat smakke nei mear, mar it gie dreech. Kânskes wol mar gjin gelok. Sa hellen we mei 0-1 de rêst. Twadde helte wie de wyn wat sakke. Jelte, Jesse en Joop en Olaf kamen op it middenfjild en vleugels en Jildert foar Rico. Wer krigen we in pear goede kânsen, de passes kamen wol oan, mar gjin goal. In counter fan BW kaam ús mannen oer it mat. De spits en Jetse giene yn duel, penalty. Dy waard benutten 1-1.
It gefoel wie dat we sterker wiene. Dus setten we mear druk. Mei in skerpe Jochum en Jelte kamen der steeds mooie stekpaskes. Jetse skowde wat faker troch en de druk waard grutter. It koe dan ek net oars as de 1-2 moast komme. Yn de 68e makke Jelmer hem dan dochs. De batterij wie hast leech mar in pear minuten útspylje moast slagje. Blauw Wyt sette ek alles op alles. De tiid soe om wêze moate, mar de skieds hie echter 7 minuten extra tiid yn de holle(?!). Dat jûch Blauw Wyt in kâns om yn de 77e minuut (‼️) de goal te meitsjen 2-2.
Kinne we fan alles fan fine, hiene we wat súniger mei ús eigen kânsen om gien, hiene we winne kinnen. Afijn, de 2-2 fielt wat ferfelend mar we moate it der mei dwaan.
Kommende wyke goed traine en dan sneon 10.20 thús tsjin Skearnegoutum.
Oant dan!
Team Jo15-2💪🏻.
Gosse

SDS JO 11-1 wint van de koploper en doet onverwachts mee in titel strijd .

Vanmorgen een zenuwslopende 1e helft en een 1-0 ruststand. Begin 2e helft hagel uit de lucht en 3 goals in 15 minuten bam 4-0 in de laatste 15 minuten nog 2 tegengoals eindstand 4-2. Door deze uitslag doen we mee in de titelstrijd.