09:00 SWZ Boso Sneek JO13-2 ST SDS/Nijland JO13-2
10:30 SC Bolsward JO12-2 SDS JO12-1 11-1
12:15 Zeerobben JO15-5M ST SDS/Nijland JO15-2 3-0
14:30 Zeerobben 4 SDS 5 1-6
15:15 SWZ Boso Sneek VR2 SDS VR1 0-3

Heerenveense Boys 1 – SDS 1    0-1

SDS verrast ook Heerenveense Boys

SDS nam het zaterdag op tegen kampioenskandidaat Heerenveense Boys en weer pakte het de volle buit (0-1). Heerenveense Boys had veel balbezit en SDS verdedigde vooral, maar beide teams kregen bijna geen kansen. De wedstrijd af leek dan ook te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar het was invaller Hendrik de Jong die SDS liet juichen.
SDS begon zonder Wierd Hofstra, Marco Rijpkema en Habtamu de Hoop aan het treffen met Heerenveense Boys (HvB), maar wel met dezelfde basis elf als vorige week tegen Sneek WZ. SDS opende prima tegen het altijd sterke HvB en was niet onder de indruk van de thuisploeg. In de eerste minuut kreeg Matthijs Postma dan ook al de kans om een vrije trap van Lourens van de Pol met het hoofd in het doel te verlengen, maar dit lukte net niet. Ook was er een schietkans voor Steven van der Pol, die na een snelle counter zich handig vrijspeelde, maar de keeper op zijn weg vond.
Na enkele omzettingen bij HvB werd SDS steeds verder achteruit gedwongen, maar tot grote kansen kwam de thuisclub niet. Wel kregen ze een serie vrije trappen en corners die levensgevaarlijk waren en voor veel problemen zorgden bij SDS. Toch had SDS verder de wedstrijd verdedigend onder controle, maar het was niet meer bij machte om gevaarlijk uit te breken.
Na de rust had SDS de zaken verdedigend wederom prima voor elkaar en ook nu was het HvB dat uitsluitend met vrije trappen en corners gevaarlijk werd. Deze stilstaande situaties volgden elkaar in hoog tempo op en na een uur kroop SDS door het oog van de naald. Een indraaiende corner van rechts kon van dichtbij vrij ingekopt worden, maar de inzet verdween via de onderkant van de lat en een been op miraculeuze wijze over de achterlijn. Ook zag Erik Haitsma zich genoodzaakt om een bijna doorgebroken aanvaller van HvB neer te halen, maar gelukkig hield de scheidsrechter het bij slechts een gele kaart.
Kort hierna verving Gerwin Sybesma Jacob-Klaas Haitsma, die één van de doelpogingen van HvB heel moedig, maar ook op pijnlijk wijze met het hoofd afstopte. Even later kwam ook oude vos Hendrik de Jong het jonge hert Steven van der Pol aflossen. Het zou een gouden wissel blijken te zijn, want een kwartier voor het einde was het De Jong die de wedstrijd op zijn kop zette. Een mooie indraaiende vrije trap van Lourens van der Pol werd door de spits bij de tweede paal tot in het doel verlengd en het was zomaar 0-1.
Na de 0-1 gooide HvB er nog een aanvaller bij en SDS bracht een extra verdediger in de persoon van Luuk van der Schaar (voor Peter Hoogerwerf). Echt in de problemen kwamen de withemden niet meer, tegen een wanhopig naar openingen zoekend HvB. Zonder veel problemen werd de 0-1 overwinning dan ook over de streep getrokken en zo pakte SDS dus weer drie punten tegen een hele sterke tegenstander. Ook werd voor het eerst ‘de nul’ gehouden deze competitie en we gaan kijken of we deze knappe overwinningen een vervolg kunnen geven tegen SVM (thuis).
Douwe Posthuma

Workum 2 – SDS 2    6-0

Vanmiddag op naar Workum met de heren van Sds 2. In de voorbeschouwing met de grens van Sds, Klaas de Haan, tot de conclusie gekomen dat Sds hier weinig punten heeft meegenomen naar Easterein. Zoals we dan zeggen Workum uit altijd lastig.
Vooraf aan de wedstrijd even met Jesse gesproken, ik had bij het verslag van de vorige wedstrijd een fout gemaakt. Jesse had namelijk een assist gegeven. Zelfs de reporter ontgaat wel eens wat.
Voor de wedstrijd altijd even een gesprek met de leider van Sds dit in verband met de opstelling die Van der Kamp uit zijn hoed tovert. Deze keer alles goed.
Begin van de eerste helft maakte Workum het spel, Sds werd gedwongen om te verdedigen. Door een inschatting van de keeper, misschien ook gehinderd door de laag staande zon werd het al gauw 1 0 voor Workum. Daarna al snel de 2 0 voor Workum. Tegen einde eerste helft door een mooi schot van Workum de 3 0.
Sds begint daarna iets beter te spelen, de keeper van de tegenpartij verhinderd dat de bal in het net gaat.
De vierde goal kwam tot stand door een terugspeel bal van de nummer zes waardoor de achterhoede en keeper werden verrast, een lob over keeper.
Na de rust kwam Sds op het veld om gelijk scherp te beginnen en een goal te scoren. Aanvallend en dreigend spel van Sds, inzet was er wel maar Workum had hier wel antwoord op. Corner voor Workum en je denkt bal weg werken maar het werd een ed tje van een Sdser . 5 0
Kort voor tijd viel de 6 0 ook nog, Sds ging daarna verder met tien man, rechtsback had zich verstapt en kon niet verder spelen.
Geen positief resultaat dus, volgende week maar eens in Stiens kijken.

Prettig weekend,

Jan Los

SneekWit Zwart VR2 – SDS VR1      0-3

Femke trije kear

SDS 3 – sc Bolsward 3

Op een prachtig en goed onderhouden, hulde aan de veldmeesters van de Skoalleseize, maar “glad” B veld, moest sds3 aantreden tegen Bolsward. De gasten hebben nog geen punt en sds3 staat (mede) op de eerste plaats. Op voorhand dus waken voor onderschatting. In de eerste helft ging dat prima, al was al vrij snel duidelijk dat Bolsward echt geen slechte ploeg is, en dus in mijn beleving veel te laag staat.

Na een paar kleine speldeprikjes over en weer, kwamen we na 5 min op 1-0 door Jelmer. In de 20e min een liet Skelte zien wat het voor de 2e x vader worden geen invloed op zijn spel heeft, of juist wel😉, wat een prachtige aktie en wat een fantastische assist, ook de afwerking van Mark mocht er zijn. Prachtige goal.

In de 35e min gaat Steven, na een lastige blessure weer inzetbaar, goed door op rechts en maakt, na een scrimmage de 3-0.

Bijna vanaf de aftrap veroveren we de bal, komt bij Jelmer en die heeft vanaf de 16 tot het 5 metergebied een “hoog”standje en maakt 4+0.

In de 2e h “kakken” we wat in, er gaat steeds meer net niet goed en Bolsward pakt dat goed aan. Op ons middenveld staat ’t niet helemaal goed, Bolsward profiteerd van die geboden ruimte en maakt in de 4e & 24e min de 4-1  en 4-2.

De meeste en dikste kansen waren wel voor ons, maar ze gingen er niet in, en dat kwam niet allèèn doordat Bolsward een goede keeper had.

In de 33e min toch de bevredigende 5-2, Jelmer gaat goed door vanaf bijna eigen helft, heeft ook nog de tegenwoordigheid van geest om Jildert achter de bal te houden en die maskt de 5-2.

Een moeizame, maar zeker verdiende overwinning, tegen een sportief Bolsward, die er een leuke wedstrijd van hebben gemaakt. Ook een compliment voor de goed leidende Jelle de Boer, en onze vaste “thuis grens” Klaas.

Boudewijn

SDS 4 – QVC 3     1 – 0

It hie 10 – 0 wêze moatten. Tanksij Nico Vidal, lyts fan stik, waard it 1-0.

Zeerobben 4 – SDS 5

Wij hiene dêr in ferslachjouwster en in fotogravin stean ( foar sitten wie it te kâld). Einstân wie 1-6 en doelpunten wiene der fan Henk Postma (2) Robert Sijbesma (2), Ronny Wagenaar en Harm Auke Dijkstra.    Dankjewol Vera

SDS JO19-1 –  Irnsum JO19-1      8-3

Vorige week werden de 3 punten en het statiegeld vanaf Terschelling meegenomen (0-4). Vandaag bleven de punten in Easterein. Het scoreverloop maakte het tot een spannend geheel. Sjoerd opende de score ‘5 1-0. Irnsum wervelde daarna op jacht. Hun schot leek over te gaan maar verdween over de keeper in de uiterste hoek: 1-1 (‘12). De score werd daarna uitgebouwd naar 4-1 door Douwe Jan, Kent en Wessel (rust).

Dat verdedigen ook een vak is bleek direct na rust. ‘ 48 werd het 4-2 en ‘58 zelfs 4-3 (…) De verdediging van de eerste helft werd weer neergezet en gelukkig vielen de 5-3, 6-3 en 7-3 (de 7-3 in de categorie Ben’s beauty’s van Kent) Nr. 11 Stan luisterde zijn terugkeer na 10 weken blessureleed op met een fraaie assist op Wessel: 8-3.

Resume: Sjoerd 1, Douwe Jan 1 en zowel Kent als Wessel beiden een hattrick! Voor Wessel de eerste bij de 19-1 en voor Kent de tweede in twee weken.

Henk

S.F. Deinum MO19-1 – SDS MO19-1       7-1

MO19-1 hie fannemidje in hiele beste 1e helte yn Deinum, spitich genoch gie it de 2e mis…. En giene mei 7-1 fan it fjild…
Noflik wykein, Gr. Tjitze… Sloetski

SDS/Nijland  JO17-1 – Leeuwarder Zwaluwen JO 17-2      0-3

JO17-1 speelde vandaag thuis tegen de nummer 4, Leeuwarder Zwaluen JO17-2. Ondanks het feit dat onze tegenstanders zich er over verbaasden dat ons team niet hoger in de competitie staat verloren we met 0-3. Af en toe mooi voetbal, net niet genoeg om het verschil te maken.

SDS/ Nijland JO15-1 – S.F. Deinum JO15-1    0-1

JO15-1 spyle wer in beste wedstriid, mar it hat wer 0-1 ferlern. 90% balbezit mar net skoare kinne en der giet it toch om😕

Vanmorgen nam SWZ Boso Sneek JO10-1 SDS JO10-1 onder vuur..

Oosterlittens JO13-1 – SDS JO13-1       1-5

Vanochtend heeft JO13-1 de derby bij de geelhemden van Oosterlittens met 1-5 gewonnen. De 1e helft al stukken beter, maar te weinig scoren en met 1-2 de rust in. 2e helft beter gecombineerd en heel veel kansen, had ook 1-8 kunnen zijn. Maar prima gevoetbald als collectief, zat maar 1 punt tussen op de ranglijst, nu dus 4😁.
Gr. Minne

LAC Frisia JO8-3 – SDS JO 8-1

Allen, Jo8 vandaag een mooie 6-1 overwinning behaald bij LAC Frisia. Op een nog bevroren kunstgrasveld met veel energie en goed samenspel een prima wedstrijd gespeeld. Ruststand 3-0, daarna nog 1 doelpunt geïncasseerd maar vervolgens het initiatief weer overgenomen en nog 3 mooi doelpunten gemaakt. Volgende week alweer de laatste veldwedstrijd voor de winterstop. Goed weekend tot volgende week zaterdag.
Groet, Ronny en Frans Pyter

Efkes Balje

It Efkes Baljen siet de lêste moannen wat yn it slop. Krekt as PSV. Dy misten ek in lange tiid twa goeie. Oare goeien binne der net yn de ljochtstêd.
Bij it Efkes Baljen misten se gewoan twa. In oar twatal is der gewoan net. Goed of net, at se der mar binne. Dus moasten se it ûnder it keunstljocht fan Easterein de lêste tiid mei 3 tsjin 3 of 4 tsjin 4 dwaan.
Op dizze 30 ste novimber wiene der wer 10 man, wêrûnder de stikjeskriuwerdy’t op 1 juny in skot blokkearde fan in fuotbaljende lânbouwer en dat wie dom want blokkeare kinne je better oan de boeren sels oerlitte.
De hesjes waarden útdield en dat gie ferkeard. Hoe kinne je de man dy’t hast alle wykeinen twa kear mei in hesje op de dyk stiet om it ferkear te regeljen no in hesje jaan om te fuotbaljen?
Dus nei in opwaarmkertierke mei in kânsleas hesjeteam moast it oars.
Hesjeman Pieter waard ferlost fan syn hesje en ynienen wiene de teams yn lykwicht. Om klokslach 20.30 stiene de hesjes foar mei 6-5 en fielden se har de winner. In smeekbede fan de mannen sûnder hesje om noch efkes langer troch te gean (omdat it wat in koart partijtsje wie)waard net honorearre.
De grutte finale (twa winnende gdoelpunten) rûn ek wer oer fan de spanning. De man dy’t himsels earst in hesje oandien hie, waard de matchwinner fan it team sûnder hesje. De smeekbede fan it team mei hes om twa goals ferskil te dwaan waard ek net honorearre
It antwurd op de fraach wa’t dat hesje ynearsten oan Pieter jûn hie is gewoan Pieter. Hij tocht miskien noch hiel efkes dat er it ferkear regelje moast dêr yn Easterein.
Mei hes: Kerst, Wouter, Johan, Harrie en Aant
Sûnder hes: Pieter, Menno. Ferrie, Jurjen en Sipke