10:35 SDS JO13-1 Scharnegoutum’70 JO13-1
10:00 SJO Oudega/HJSC/Heeg JO11-1 SDS JO11-1
10:45 Zeerobben JO15-4 ST SDS/Nijland JO15-3 g.n.t.
12:00 Harlingen MO17-1 SDS MO17-1 3-1
12:30 ONS Sneek 3 SDS 3 4-1
14:30 Wolvega FC 1 SDS 1 4-0

SDS strijdend ten onder in Wolvega

SDS verloor afgelopen zaterdag van Wolvega, de aanstaande kampioen in de 3e klasse A. Wolvega was duidelijk de betere ploeg, maar had moeite om echt grote kansen te creëren. SDS verdedigde dan ook geconcentreerd, maar Wolvega strafte elk foutje genadeloos af. SDS probeerde het wel, maar de spelers die bij de Eastereiners de doelpunten moeten maken ontbraken stuk voor stuk.

SDS moest het zaterdag doen zonder Lourens van der Pol (5 goals), Habtamu de Hoop (4 goals), Hendrik de Jong (2 goals), Pieter Sijtsma (1 goal), Wiebe Heeres (1 goal) en na een half uur viel Erik Haitsma (2 goals) ook uit. Alleen met aanvoerder Marco Rijpkema stond er nog een speler bij SDS in het veld die dit seizoen had gescoord, maar dan hebben we het wel over een centrale verdediger en 3 strafschoppen.

De kans dat SDS veel zou gaan scoren op bezoek bij de koploper was dan ook klein, maar gelukkig kan het altijd wel terugvallen op een solide defensie. Na een paar minuten ging het echter mis bij een corner, die door de kleinste speler op het veld met het hoofd tot in het doel werd verlengd. Na deze vroege 1-0 bleef SDS stug verdedigen, zonder zelf kansen te creëren. Wolvega kreeg in de eerste helft eigenlijk ook geen kansen meer, maar een prachtig afstandsschot van 25 meter in de kruising was keeper Jaap Toering te machtig.

De tweede helft hetzelfde beeld, maar SDS kwam er nu steeds meer uit al kwam het nooit echt in de buurt van een doelpunt. Yward Zijlstra en Bauke Dijkstra waren inmiddels in het veld gekomen voor Erik Haitsma en Jacob-Klaas Haitsma, die beide te geblesseerd waren om verder te spelen. Na ruim een uur spelen ging niet SDS, maar de scheidsrechter volledig in de fout toen hij een vlagsignaal van Tjerk van der Pol negeerde en Sean de Ruiter de 3-0 kon scoren. Niemand bij SDS legde hem ook een strobreed in de weg, want hij stond meters buitenspel. Na de wedstrijd gaf de leidsman zijn fout toe en bestempelde het als een ‘leermomentje’.

Kort hierna maakte Wolvega ook de 4-0, na een afgeslagen corner die weer opnieuw in werd gebracht en vogelvrij in kon worden gekopt. De frustratie over de score en de irritatie over de scheidsrechter bereikte in de laatste minuut een climax, toen hij verzuimde om de doelman van Wolvega een rode kaart te geven. De keeper verspeelde buiten het strafschopgebied de bal aan een jagende Matthijs Postma die een leeg doel voor zich had. Er was geen verdediger in de buurt en de doelman trok aan de noodrem, maar de scheidsrechter durfde deze lastige beslissing niet te nemen en besloot dat het slechts geel en een vrije trap was.

Na nederlagen tegen hoogvliegers Oeverzwaluwen en Wolvega, is het komende zaterdag weer tijd voor een goed resultaat in en tegen het sterk presterende Heeg. Komende dinsdag treden we thuis aan voor de bekerwedstrijd tegen Twijzel.

Douwe Posthuma

Foutsje

De grinsrjochter fan SDS 1, Tjerk van der Pol wol noch wol efkes dit kwyt oer de wedstriid:

Als zelf het thuispubliek van @WolvegaFC de grensrechter gelijk geeft en de scheidsrechter na de wedstrijd ook zegt dat hij een fout gemaakt heeft, hoe onterecht is dit dan echt… wel terechte winnaar hoor ookal had de keeper ook nog met rood van het veld gemoeten..

SDS -Mulier 9-0

Nei it feestje fan Elske justerjun stoen we hjoed wer fit op it fjild. Mei de sinne derbij koen we mooi brun wurre yn us nije shirts. We sette yn it begjin goed druk, spielje super oer en he nei 10 minuten al hast 10 kansen han. Yn de 12e minuut wurd dan it eerste goal makke troch Femke! Wij bliuwe de hele tiid op hun helt voetballen. Jeska scoort nei in hjeloere in goal: se rint mooi nei foaren en sjit oer de keep hinne! Yn de 40e minuut makket Richtsje in assist op Seriette en die scoort de 3-0!
Yn de 2e helt reint it goals. We begjinne wer mei scoren yn de 53e minuut: Jeska sjit op de keeper, die kaatst de bal wer werom en Jeska scoort der ut in goal! Dernei makket Femke in goeie actie en scoort ek! 5-0. Dan scoren we 4 goals achter olkoar minuut op minuut:
• 70e minuut: Kirsten 6-0
• 71e minuut: Jeska 7-0
• 72e minuut: Seriette 8-0
• 73e minuut: Kirsten 9-0
Dernei hoopte iederien op de 10-0. Iederien probeerde te scoren mar dit lukte helaas net meer.
We he hjoed super voetbald en iederien spiele goed oer. We he de hele tiid op hun helt spiele. Hjir mei hie Marjo ek wer in fanatieke wedstriid, se het uteindelik mar 5x de bal oanrekken. Mulier hie gjin enkele kans. No wer snel oan de wyn op it terras.
Lysanne

SDS 4 grutsk

Bij SDS 4 binne se grutsk. In kreaze oerwinning op Mulier 3. Doelpunten wiene der fan Johan Postma en Tseard Verbeek. Dar lêst doelpunt wurdt omskreaun as in prachtdoelpunt.
It tredde doelpunt wie fan Mulier, wêrfoar fansels tank…..

Toppers winnen in Heeg.

Tja dan moeten de toppers uit naar Heeg en wel tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO 11-1 wat een mond vol! Voor de wedstrijd zei de coach al waak voor een promovendus en ga zorgvuldig met de kansen om. Bij de warming up zag ik al iets wat me zorgen maakte!

1, geen scherpe
2, gapende toppers.

De eerste 15 min bleek dat we erg onder de indruk waren van de tegenstander met de langste naam in onze competitie.
Conclusie 1-0 verdient achter.

Safe bij de time out.

De coach was blij dat de time out kwam en sprak de toppers ff goed aan.

De coach is boos en jullie gaan de coach blij maken door beter te voetballen en vooral wakker worden!
Nou ik kan u zeggen het hielp.
Mooie aanval 1-1 door Sibrand.

We kregen en vrije trap mee en Daniël besloot op advies van de coach probeer het in 1x en bam 1-2.
De rust in met een voorsprong en ff wonder limonade erin de coach 2 bakken pleur.

2e helft verliep stroef we waren veel op de helft van Heeg (ff ingekort) maar waren niet scherp en hadden de rust soms niet voor de goal en moesten we waken voor de counter van Heeg.
Uiteindelijk werd het toch 1-4 en misten we op 2 dingen de VAR.