Weppers freed 11-9-2020
11 september 2020
Weppers moandei 14-9-2020
14 september 2020

Kompetysjewedstriden foar de iene en bekerwedstriden foar de oare.  Dat is it programma fan hjoed.

Hawwe jim in ferslach, in (alvetal)foto of oars wat aardichs mail it nei. Mail it nei aant@vv-sds.nl of willem@vv-sds.nl! Appe nei Aant mei ek 0655117582

Henk Bootsma komt fannemiddei efkes del om SDS 1 en 5 op de foto te setten.

SDS kan geen vuist maken tegen Makkum
SDS verloor in en tegen Makkum voor het eerst sinds tijden een officiële wedstrijd en moest zelfs drie tegengoals incasseren. Tot kort voor de rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar nog voor de thee strafte Makkum twee fouten genadeloos af. Na de rust probeerde SDS het tij nog te keren, maar het kreeg geen kansen om nog wat aan de score te doen en liep ook nog tegen de 3-0 aan.
Zoals gewoonlijk begon Makkum heel agressief aan de wedstrijd, maar daarna deed SDS ook regelmatig aanvallend van zich spreken. Teun was dicht bij een doelpunt na een mooie voorzet, maar Makkum kreeg letterlijk een kans voor open doel na een curieuze misser achterin bij SDS. De bal verdween net naast het doel, maar net voor de rust ontsnapte Makkum aan de buitenspelval en was het wel 1-0. In de aanloop naar de 2-0 ging er ook van alles fout, maar de doeltreffende knal van Gerben de Boer was wel fantastisch.
De rossige spits stond nog op het veld, maar had er na een minuut of tien zonder enige twijfel af gemoeten met rood, wegens nogal opzichtig natrappen. Vriend en vijand vroegen zich na de wedstrijd ook af waarom de leidsman, die er goed het zicht op had, hem geen rood gaf. We zullen het nooit weten en SDS probeerde de tweede helft nog wat aan de score te doen. De wil was er absoluut, maar er lukte aanvallend nog steeds weinig tot niks en dus bleven doelpunten uit. Makkum kreeg de tweede helft nog één kans en maakte de 3-0 uit een strafschop.
Zo neemt SDS al na de poulefase afscheid van het bekertoernooi en gaat poulewinnaar Makkum zeer overtuigend door naar de volgende ronde. SDS begint zaterdag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Workum.
Douwe

Leovardia 2 – SDS 2 (beker)

Sds 2 had al twee bekerwedstrijden gewonnen, dus eigenlijk de derde wedstrijd ook proberen te winnen om een ronde verder te komen.
Aangekomen in Leeuwarden op een rustig voetbalcomplex, wat wel eens anders is geweest, Sds warming up bekeken en tot de conclusie gekomen dat er plezier afstraalde van de heren. Eerste helft begon met aftasten van tegenstander, Sds had het spel onder controle, Leovardia liet dit ook gebeuren. Ewout probeerde het met een schot op doel, naast, daarna werd de bal onderschept door Sds op het middenveld. Steven geeft voor en werd net door Arjen met het hoofd aangeraakt, de 0 1 was daar. Antwoord van Leovardia, snelle aanval met lange bal op de rechtsbuiten en liet de acherhoede van Sds staan, 1 1.
Sds kwam op 1 2 door Wesley, bal onderschept door Sds en via goed samenspel door de heren Arjen Hab en Wesley.
Loevardia probeerde met een snelle aanval de 2 2 te maken, maar ja er staat ook nog een keeper, Mark maakte de juiste keuze. Hab had ook nog een doelpoging maar bal was niet over de doellijn, spelers zeiden van wel, scheids besloot anders.
Ruststand 1 2.
Tweede helft hetzelfde beeld als in eerste, Sds op zoek naar doelpunten en Leovardia op de counter. Wesley stond ook garant voor de 1 3, goed en sterk bal afschermen, fraaie actie.
Kent kwam erin en kon het snelste doelpunt maken in zijn carrière maar schoot naast, de vierde treffer kwam op naam van Ewout, op aangeven van Arjen, schot werd iets van richting veranderd, keeper Leovardia geen schijn van kans.
Vijfde treffer op naam van Kent. Sds 2 door naar volgende bekerronde.
Groet Jan Los

SDS 4 – Zeerobben 4

Hjoed 1-1 “wûn” fan Zeerobben 4. De ouwe seunen hienen 90 minuten de oerhân, mar dit waard net útdrukt yn goals, gelokkich foar ús. In stik as 5 jonges ha harren offisjele debuut makke yn it 4e, wat prima gongen is.. wolkom mannen! Fjidder tank oan Bote, Mark, Niels en Hendrik dy mei ús meidwaan woenen! Kompliminten oan Jelle foar it fluiten fan in goeie pot. Betterskip oan Tseard.. dy’t nei it siekenhús gong mei, sa lyke it, in blessure oan de kaaibonke.
Ferslach en doelpunt fan …..
Allert Turksma

IJZER STERKE SEIZOENSSTART SDS-5 AAN DE HAND VAN LIONEL SJAARDA

Na een zeer sterke oefencampagne van 2 maanden, waarin de nodige oefenwedstrijden en conditietrainingen werden afgewerkt was het gisteren dan eindelijk weer zover, een wedstrijd waar het weer ergens omging.
Na de jammerlijke CORONA onderbreking in februari, waarbij ons het kampioenschap werd ontnomen, mochten we gisteren aantreden tegen Hardegarijp-5 voor de eerste competitiewedstrijd.
Omdat we een selectie hadden die bijna op volle oorlog sterkte was, was het een lastige klus om tot de juiste opstelling te komen, iedereen was fit en gebrand, alleen kunnen er maar 11 spelen.
We hebben er een nieuwe speler bij t.o.v. vorig jaar en dat is Kerst Hoekstra.
De man die als eerste op papier kwam te staan was Dirk-Yde Sjaarda, hij zou na vanmiddag de naam Lionel krijgen, topscoorder van de oefencampagne met 25 doelpunten, 15 kilo afgevallen dankzij personal trainer Durk van der Leest en nog nooit zo fit en scherp geweest.
De andere namen waren:
Doel : Peter Stuiver
Achter : Klaas-Feite-Tjeerd-Doede
Midden : Ronny-Jan Simon-Tjipke-Jentje
Voor : Lionel-Robert
Wissels : Jeroen-Kerst-Henk-Harm
Doordat Gert-Jan geblesseerd was hadden we Peter Stuiver op goal, na eerst 90 minuten bij het 4e maakte hij er nog eens 90 zeer verdienstelijk vol bij ons, top. Het begin van de wedstrijd was wat onwennig en het was duidelijk zoeken, wat wel vreemd was met 8 wedstrijden in de benen van de oefencampagne. Onze tegenstander speelde met 2 spitsen en 5 middenvelders en daar hadden we de nodige moeite mee waardoor we het eerste kwartier niet echt aan voetballen toekwamen en we na 10 minuten ook verdiend op achterstand kwamen, een mooie aanval, na balverlies van Robert werd door de behendige spits prachtig afgerond 0-1
Dit was het sein voor de leiding om wat omzettingen te doen en de poppetjes op de juiste plaats te zetten, dit wierp zijn vruchten af en het begon te lopen als een trein.
Freule voorzitter Tjeerd leidde de achterhoede als een kaatspartij en er werd niets meer weggegeven, jammer dat hij er volgende week niet bij kan zijn maar daarover zal ik maar niet schrijven want dan zit ik hier morgen nog. Feite had de getalenteerde spits in de zak en schoof steeds vaker in op het middenveld.
De ene na de ander mooie aanval werd op de strakke grasmat gelegd en het was wachten op de 1-1.
Deze kwam na 20 minuten, een mooie aanval via Tjipke en Robert werd fantastisch afgerond door Lionel en we stonden weer naast onze gasten.
De koek was nog niet op, Robert en Lionel kregen beide nog een aantal niet te missen kansen maar door fraai keeperswerk bleef het 1-1
De gasten deelden nog enkele speldenprikjes uit maar Peter stond zijn mannetje en maakte alles onschadelijk.
Vlak voor de thee glipte Lionel tussen de achterhoede door en ging op volle snelheid richting het vijandelijk doel, kapte de laatste man uit en schoot beheerst in de korte hoek raak 2-1
Wij gingen dus met een goedgevoel de rust in.
Er werden 4 wissels toegepast, Harm voor Tjeerd-Jeroen voor Klaas-Henk voor Tjipke en Kerst voor Jentje. Na de thee werd echt duidelijk wat de voorbereiding met ons heeft gedaan, de tegenstander kwam niet meer over de middenlijn en met geweldig mooi voetbal liet SDS-5 zien waartoe het in staat is. Het was wachten op de doelpunten.
Robert raakte met een volley de laat na een perfecte voorzet van Lionel, Henk schoot voor leeg doel naast na een geweldige actie van Robert.
Het was Lionel zelf die Robert met een geweldige actie de diepte instuurde en “LYTSE “wist wel raad met dit buitenkansje en ronde beheerst af HOPSEEEE 3-1.
Lionel zorgde vlak daarna zelf voor de 4-1 en wanneer ie iets minder zelfzuchtig was geweest had hij zijn medespelers ook nog eens 5 maal kunnen laten scoren maar helaas, het enige minpuntje op zijn spel.
Nieuwkomer Kerst beloonde zijn sterke optreden met een wonderschone goal en tekende voor de eindstand 5-1
Een mooie en verdiende overwinning en het is te hopen dat Douwe Posthuma deze week niet bij ons aanklopt aangezien het 1e een spitsenprobleem heeft en wij er een van wereldklasse hebben lopen of zou het aan de training van de spitsen liggen???
Volgende week weer een thuiswedstrijd van het 5e en wel tegen de zwaluwen uit Leeuwarden aanvang half 3.
Voor mooi en effectiefvoetbal moet u zeker een kijkje nemen.
Wichard

SDS JO17-1 3-0 wûn

De opstelling stiet no goed en it team begjint mear en mear te draaien.

SDS JO 15-1

Ondanks de ruime nederlaag (8-2) bij Scharnegoutum, toch met een positief gevoel over de wedstrijd van het veld. Tegen een ploeg met overwegend 2e jaars die fysiek een stuk verder/groter zijn, niet weggespeeld.
– instelling/inzet was beter, en bleef goed ondanks de achterstand
– werd strak verdedigd het grootste deel van de wedstrijd, ook op het middenveld.
– weinig kansen en toch scoren
– zo nu en dan werden er goede combinaties gemaakt, ook onder druk
– gelegenheidskeeper was prima op dreef.
Kortom geeft voldoende aanknopingspunten om de competitie in te gaan en hebben de opgaande lijn te pakken. Maandagavond mogen we de laatste bekerwedstrijd thuis en verwacht ik met deze instelling zeker een overwinning tegen ZwartWit Sneek J015-2.
Gr. Minne

Westrydferslach JO 8 12 septimber 2020

De hiele wyke al op’t skik fan de 3-0 oerwinning op âldegea foarige wyke mar no moast fansels nog blyke as dit alinnich mar in moai begjin wie as dat we mei doche om de prizen. De jonges en famke hiene der alle fertrouwen yn sa die blyken yn de auto rit nei Bolsert. De iene nei de oare grutspraak kaam ut’e mûlen fan fuotballerkes, oan it praet sil it yn els gefal net lizze. Hiene we kampioenskip ferbale feardigens hân dan hiene we alle kommende wedstryden wol skippe kinnen want dan wie de beker foar ús.
Neidat de we de goed ferstoppe klaaiboksen fan Bolsert efter us litten hiene koe de JO-8 drekt los, en dat wie it earste sân yn de eagen fan Bolsert dy’t al in skofke oan it waarm-skoppen wiene. En dat hie SDS, en Ids yn it bysûnder, wol aardig yn de smiezen. Want foardat se it sân út de eagen wei hiene, hie Ids al 3 ballen efter de keeper sjitten. Ek waard it foar rêst nog 0-4. Mar Bolsert liet it der net by sitte en makke op slach fan rêst de 1-4. In moai puntsje om te behandeljen yn de rêst by in fertsjinne beker limonade.
Nei de rêst waard de keeperswikseltruc útfiert, Dex hong de wanten yn de wilgen en Redmer mocht syn talinten ûnder de latte showe oan it grutte publiek. En dat wie nedich ek want Bolsert kaam furieus út’e klaaikeamers en wist yn in sucht en in skeet de 2-4 op it skoareboerd te kryen. Ek hong de ‘anschlusstreffer’ nog yn’e loft mar Redmer stûn syn mantsje yn’e goal en soarche der foar dat Bolsert net tichterby komme koe. Gelokkig wie SDS dernei goed by de les en pakten se it flotte kombinaasje spul wer op. Nei goed wuk fan Katoo en in pracht pass fan Ben sjitte (alwer) Ids raak. Ek wist Hidde hjoed 2 x te scoren en in bal op’e peal te mikken. De oare goal waard makke troch Armin. De útslach fan 2-8 wie dik fertsjinne!
Op nei nye wyke, op nei Snits Wyt Swart!