Weppers mei seleksje SDS 1
17 oktober 2014

It Meinte Sixma Toernooi.
Vanmiddag spelen we een 4 tegen 4 toernooi op klein veld met kleine goaltjes.
We beginnen om 13:00 uur met de eerste wedstrijden. Zorg dat je omgekleed klaar staat.
De F-jes eindigen om 15:00 uur en hebben aansluitend de prijsuitreiking.
De E’s en de D’s eindigen rond 16:00 uur.
Er wordt een beetje regen voorspelt en het is niet zo warm. Neem daarom warme kleding mee voor tussen de wedstrijden.
De kantine is open!
Tijdens het toernooi zijn we bereikbaar via de telefoon van de Skoalleseize 0515-331700

Met vriendelijke groet,
Robert Schildkamp
Foarsitter Jongerein vv SDS

SDS 2 ûnderút tsjin Hardegarijp 1 troch…………

Wat is er mooier dan een voetbalwedstrijd op de meest saaie avond van de week? Niks, dus op naar Hardegarijp! De hoofdmacht van onze zwart-witte brigade trad aan tegen tweedeklasser Hardegarijp. Er valt wel wat over de wedstrijd te vertellen: Zo viel er gemiddeld om de tien kilometer (H’rijp-Wommels 30 km) een doelpunt. Ietwat onevenredig verdeeld: 4 voor H’rijp en 2 voor SDS. Die vier doelpunten kwamen weer precies overeen met het aantal SDS-supporters op de droge tribune.  SDS speelde een redelijke eerste helft. H’rijp had het meeste balbezit, maar SDS de mooiste aanvallen. In de 20 e minuut scoorde Dirk-Yde beheerst uit een mooi opgezette aanval. Even later werd Dirk genadeloos afgestopt en de scheidsrechter kon niets anders beslissen dan een penalty. Erik scoorde beheerst. 0-2 en niets aan de hand. De tweede helft zag er heel anders uit. H’rijp had waarschijnlijk in de pauze AA-drink gekregen tegenover slappe thee voor SDS. De eerste de beste slappe actie leverde direct de aansluitingstreffer op.  Eigenlijk kwam SDS er daarna niet meer aan te pas en H’rijp liep door naar 4-2, met best mooie goals, waarvan de laatste overduidelijk uit buitenspelpositie. Veel te korte passes, onhandige keuzes en een uiterst glad veld met dito bal zorgden voor weinig hoogstandjes. Complimenten gaan vanavond uit naar de gebroeders Heeres die beide prima stand hielden. Wiebe speelde foutloos en Teun had zelfs tweemaal de aansluiter op de schoen. Ook de andere A, Lourens, was nog dicht bij een goaltje. Pluspunt is dat de vier (inclusief Jurjen)mannen van Boudewijn weer even  konden ervaren dat voetballen op een hoger niveau toch echt anders, fysieker en sneller is. Chapeau voor de trainer dat hij de jongens ruimte geeft om te spelen. Zaterdag volgt de bekerwedstrijd tegen De Walde. Als de mannen van Frans dan zo spelen als in de eerste helft is er weinig loos. Eindresultaat kon wel eens afhangen van de vloeistof die in de rust wordt geschonken…