Weppers tiisdei 24-11

Weppers moandei 23-11
21 november 2015
Weppers woansdei 25-11
25 november 2015

SDS 1 traint jûn wol
SDS A1 en 2 traine jûn net. SDS 1 wol.

Programma
It programma fan sneon kinne jim hjir sjen.

SDS-klean
Sinterklaas kin sneon yn de kantine fan 9.00-10.30 oere wer folop SDS-klean keapje!

SDS 1 en 2 sneon wol los?
De kans is grut SDS 1 en 2 sneon “gewoan” fuotbalje moatte hoefolle as it ek reint dizze wike. SDS 1 spilet namelijk tsjin Oudehaske en SDS 2 mei út nei Leovardia. Beide ploegen hawwe keunstgers.

LSC 1890 B5 –SDS B1
Na een wat onwennige seizoenstart lijkt de B1 eindelijk op stoom te komen. Al weken worden er geen of nauwelijks punten mee naar Easterein en horen we keer op keer van de tegenpartij “goh zo zwaar hebben we het nog niet eerder gehad in de competitie”. Natuurlijk is dat een compliment voor de jongens , maar uiteindelijk gaat het toch om de punten!
De coaches/leiders Pieter Vellinga en ik hebben zo’n twee weken geleden ondersteuning gevraagd aan Jappie Wynia om uit de B1 te halen wat er volgens ons echt in zit. En dit leverde vorige week meteen een zwaar bevochten 2-3 overwinning op tegen Bakhuizen B1. Een klasse prestatie, waarbij er een speciale rol was voor de schaamteloos in het voordeel van de thuisploeg fluitende scheidsrechter was. Ik zou zeggen; “zo zout heb ik het nog nooit gegeten”. Zelfs een 2e helft van bijna 60 minuten was voor Bakhuizen niet genoeg om er in ieder geval een gelijk spel uit te slepen.
Afgelopen zaterdag heeft B1 het opgenomen tegen de B5 van LSC 1890. Dit team is als B2 uit de eerste klasse teruggetrokken en nu als B5 toegevoegd aan de tweede klasse. Het was meteen na de aftrap al duidelijk voor onze jongens dat, ondanks dat ze tegenover een kundige ploeg stonden te voetballen, er wel eens winstpunten te behalen vielen in Sneek. SDS was in de duels sterker en veel meer in balbezit dan de Snekers. Uiteindelijk was het Wesley die profiteerde van een fout van de Sneker keeper en de bal simpel in het net vleide, want een schot was niet nodig…
In de tweede helft was het begin erg rommelig en zagen we weer sporen van het “flipperkastvoetbal” waar we als coaches zo graag afscheid willen nemen. Maar na zo’n 20 minuten herpakte B1 zich en begon weer degelijk te voetballen. De ene na de andere aanval werd losgelaten op het Sneker doel, maar leidde helaas niet tot de verdiende tweede en zelfs derde goal. Een nieuw ingebrachte verdediger bij LSC wist tot twee keer toe de bal van de lijn te halen. Keeper Sjoerd Wiersma heeft zijn goal fantastisch schoon gehouden, wederom door een aantal schitterende reddingen, en dit resulteerde in een eindstand van 0-1.
Aanstaande zaterdag speelt B1 thuis tegen nummer 5 uit de competitie ONS B2.
Hans


Taskôgers

Justerjûn bij de training allegear taskôgers…

Het raadsel van de bloemen (2).

Ek Ate Vellinga hat in blomke krigen ferline wike. Ek hy wit net fan wa? “Soe it iets te krijen hawwe dat ik 30 jier werom iets foar it frouljusfuotbal dien haw”, frege Ate. Wy witte it net. Ate wol yn elts gefal degene fan wa ’t hy it prachtige bos blommen krigen haw tank sizze:
HARTELIJK DANK VOOR DE PRACHTIGE BOS BLOEMEN!
Groetnis, Ate Vellinga

Harsens derby (1629)
Wy stelle foar om sneon nei in doelpunt fan SDS 1 sa de goal te fieren. Efentueel jûn alfêst op traine……