SDS 1 seal hellet trije punten yn ‘e polder
11 september 2003

Hierbij het iets verlate verslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag:

Op zaterdag 6 September was het dan eindelijk zover, de start van de
competitie tegen een onbekende tegenstander. Rottevalle, dat de afgelopen twee jaar omhoog was geklommen uit de vijfde naar de derde klasse en dus waren we
gewaarschuwd voor onderschatting.
Toch begonnen we slecht aan de wedstrijd, door concentratie verlies leden
we veel te veel balverlies en daardoor kwamen we al na 5 minuten op achterstand door knullig balverlies in de achterhoede waar de spits van Rottevalle
van profiteerde en de 1-0 op het bord bracht. Hierna kwamen we wat beter in de wedstrijd en creeerden we een aantal kansen.Eerst was het Hendrik die op de
paal kopte, Durk Yde die overschoot en Marco wiens schot kracht miste.
In de twaalfde minuut was het dan toch raak, Hendrik kopte een vrije trap  van Gert-Jan achter de keeper tegen het net 1-1. We drukten door en vijf minuten later schoot Marco ons op voorsprong na een goeie actie van Wichard, die vanaf
de rechtsback positie oprukte tot de zestien en de bal beheerst breed gaf op Marco 1-2.
Wij lieten ons wat zakken en Rottevalle moest het spel maken, iets wat hun
totaal niet lukte zodat we niet meer in de problemen kwamen tot de rust.
Na de thee waren de eerste vijftien minuten voor ons en werd er redelijk
gevoetbald en kregen we via Durk Yde ook nog enkele kansen die helaas niet werden benut.Floris zorgde echter voor de 1-3 door een vrije trap vanaf 30 meter snoeihard in te schieten, werkelijk een beauty.Rottevalle ging toen alles of niets spelen en door enige nonchalance van onze kant brachten we ons zelf in de problemen en kregen we het ook nog moeilijk. Dom balverlies van Hendrik op de middenlijn betekende dat de spits van de gastheren alleen op Broer Wybe afkon en vervolgens in twee keer kon scoren 2-3 en dus werd het oppassen. Door goed keeperswerk van Broer konden we de voorsprong vasthouden en toen Hendrik vijf minuten voor het eindsignaal de 2-4 binnen kopte na een perfecte voorzet van Henk zaten de punten in de knip.Slecht spelen en toch
verdiend winnen, dat is ook een kwaliteit , of niet ?? .
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Makkum wat ook weer een zware dobber zal worden maar met de juiste instelling en beter voetbal wel te doen moet zijn. WE ZULLEN ZIEN.