Evenementen in december 2022

Seleksjes sneon 16-5
14 mei 2009
Bekerfinale-weppers
16 mei 2009

Mail de útslach, in koart ferslach en bijsûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en oare wissichheden nei dizze adressen.

    útslach
10:15 SDS C1 – Nijland C1  10-0
11:30 SDS C2 – GAVC C2  0-13
9:00 SDS D2 – Tzummarum D1  1-11
9:00 SDS E1 – Mulier E1  7-0
10:00 SDS E3 – Scharnegoutum E3  0-7
9:00 SDS E4 – Stormvogels’64 E1  1-2
10:00 SDS F3 – JV Bolsward F6  6-1
14:30 Zeerobben 4 – SDS 4  1-1
12:45 Veenwouden SC 4  – SDS 5  6-3
13:45 Heeg 4 – SDS 6  2-9
10:30 Nijland B1 – SDS B1 fersetten nei moandeitejûn 19.00
9:00 ONS Sneek D2 – SDS D1  1-3
9:00 Franeker SC E2 – SDS E2  
10:00 Zeerobben F4 – SDS F2  
10:15 GAVC F7 – SDS F4  2-7

De kantine is sneon tusken 12.30 en 15.30 oere ticht.

Veenwouden 4 – SDS 5      6-3
At je nei de útslach sjogge soene je sizze dat de feanwâldsters twa kear sa goed wiene as SDS. Dat wie net it gefal. Sij kounterden libbensgefaarlik en dat yn kombinaasje mei wat persoanlike flaters de reden dat sij wûnen. Bij SDS wie Christiaan Hoekstra twa kear de skutter en Eddy de Boer ien kear. Hjalmar Ruiter liet de steander kreakjen, want syn hurde skot ketste werom.  

Heeg 4 – SDS 6
Heeg is de kampioenskandidaat. Al twa wiken koene se kampioen wurde, mar is slagge seker net tsjin SDS 6. Fiiftiger Ids Boersma gie mei syn jongehûnen oanfuld mei in pear puppies út de A’s nei Heech en sij wûnen mar leafst mei 2-9. Jacob van Wieren (3) Wytze Lanting (3) Freek Tichelman (2) en Johnny Leistra skoarden.

SDS E1 Kampioen
E1 is hjoed kampioen wurden. Dizze spannende wedstriid tsjin Mulier eindige mei 7-0 foar E1. Mulier stie 2de yn de kompetysje dus E1 moast winne of gelyk spul ha foar dizze oerwinning. De mantsjes wiene bot senuweftich mar ha harren der goed trochhinne slein. Yn de earste helte stie E1 mei 3-0 foar en se wiene net fan plan dizze oerwinning út hannen te jaan. Yn de kantine waard dizze oerwinning fiert mei taart, drinken en patat. Spilers, leiders en trainers fan E1 lokwinske mei dizze oerwinning en wij binne grutsk op jimme
Jeugdkommisje SDS


Allegear oan ‘e kampioenstaart.


En wat foar ien…….


Zeerobben 4 – SDS 4 1-1
Wy ha hjoed 1-1 lyk spile tsjin Zeerobben 4 (op papier). Ik ha heard dat Hendrik E. de goal opeise woe. Ot dit no in eigen doelpunt is as net kin noch net oanjûn wurde…
Groet,
Rudy

ONS D2 – SDS D1

Zaterdagmorgen vertrekken we vol goede moed maar wel een beetje zenuwachtig naar Sneek. Deze wedstrijd tegen Ons was voor ons-SDS- heel belangrijk. Dit in verband met de koppositie in de competitie, we stonden samen op een gedeelde eerste plaats, Ons had een voordeel van 10 doelpunten, dus bij winst van Ons hadden we het niet meer in eigen handen en bij een gelijkspel ook niet meer.
Bij aanvang van de wedstrijd waren de spelers er klaar voor. Er werd goed gespeeld en dat resulteerde al gauw in een voorsprong van Sds, in het verloop van de eerste helft werd Ons gretiger gevolg de achterhoede kwam onder druk, ballen werden half geraakt even niet goed weg gewerkt en dat resulteerde in een afstandschot van Ons . Dat was dus de 1-1, rust.
Spelers, trainer, leiders op naar de box om de zaakjes weer op orde te krijgen. Tot onze verbazing hadden niet alleen thee maar er stond ook een zak met snoep, daar zat een briefje bij met de tekst SDS D1 WINNE BLIKSEM !
Dit kwam van een stille fan van Sds n.l. Atty Scheltema, dit was voor ons leuke opteker, Atty bedankt
Tweede helft stonden we op scherp en al gauw hadden we grip op de wedsrtijd, het tweede doelpunt werd gemaakt een opluchting voor de leiders trainer en niet te vergeten het publiek, dat was meegegaan naar Sneek. Het spel werd grimmiger de druk werd aan beide kanten opgevoerd, maken wij het derde doelpunt of kwam Ons weer op gelijke stand. Derde doelpunt viel, in het voordeel van Sds. uitslag 1-3.Volgende week de laatste wedstrijd tegen Oosterlittens, ouders/begleiders kom dan nog eenmaal naar het veld om deze jongens aan te moedigen en hun te feliciteren met het behaalde Kampioenschap.
Vriendelijke groet leiders  en trainer d1

SDS E4 – Stormvogels’64 E1
De laatste competitie wedstrijd van dit seizoen was tegen Stormvogels. De jongens en meisjes uit Achlum gingen als een speer van start en onze jongens hadden moeite om het tempo bij te houden, volgens ons hadden ze de wedstrijd van vorige week tegen Joure nog in de benen. We gingen de rust in met een 0 – 1 achterstand door een mooi afstand schot van Stormvogels die onhoudbaar was voor onze keeper. De tweede helft gingen we wat meer druk zetten en dat hielp, Inne knalde de bal met al zijn kracht in het doel van de tegenstander 1 – 1. De jongens wilde meer maar kregen de bal niet voor het doel van Niels vandaan zodat Stormvogels nog 1 doelpunt kon scoren, eindstand 1 – 2. Een tweede plaats in de competitie een prima resultaat, jongens bedankt voor jullie inzet het was weer een leuk seizoen. Tot volgend seizoen.
Oene Bauke

GAVC F7 – SDS F4
Mooi weer, mooi voetbal. Als snel kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Stijn. Daarna kreeg Mark het op de heupen en scoorde voor rust 2 keer en na rust meteen nog een keer. Grou kwam amper voor ons doel, en als ze toch gevaarlijk werden stond Eljer er steeds als laatste man. Stan en Douwe Jan namen ook nog een doelpunt voor hun rekening. Tjerk maakte nog een doelpunt met het hoofd. Helaas kreeg hij de bal meer op zijn neus dan op zijn voorhoofd, maar hij zat wel! Een spons deed daarna wonderen. Volgende week zaterdag alweer de laatste wedstrijd, maar we kunnen nu al spreken van een geslaagd eerste seizoen.
Robert