14:00 Lemmer DA1 – SDS DA1  3-1
14:30 Berlikum SC 4 – SDS 5  0-0

Ferslagen:

SDS 2 – Meppel 2    3-1
De Meppelaren gyngen mei 0 punten de bus yn. Doelpunten fan Hjalmar, Anne en Hendrik. Oh ja, in helpbal fan Wichard. Tiisdei de weromwedstriid.

SDS 4 – Woudsend 3    4-2
De iene hie it oer 14 kânsen en 33 mooglikheden. De oare hie it oer 18 kânsen en en gjin mooglikheden en in tredde hie it oer 88 doelripe kânsen. Doelpunten fan Johan, Gerlof, Bote en Bas

Berlikum 4 – SDS 5        0-0
In 0-0 kin ek moai wêze en in 0-1 hie noch moaier west. Klaas Kamstra wie hear en master yn syn eigen gebiet en hij stjoerde de efterhoede nei grutte hichte. De jongfeinten út Berltsum draafden en drukten mar skoorden net. Yn de earste helte wiene de bettere kânsen sels foar SDS. Yn de âlder lêste minút hie de 0-1 samar falle kind, want Ype koe mei kramp yn de poat de doelman passeare mar de doelline net.

Lemmer Da 1 – SDS Da 1     3-1
Se koene der bij de froulju mar net oer út. Jitske waard ûnderweis nei it doel ûnderút helle en de reade kaart bleau út.  Jitske makke wol it ienige doelpunt.

SDS Da 2 – Leeuwarder Zwaluwen Da 1        3-3
Sa op de ein fan de middei in ûnderhâldende partij. 2-1 efter, 3-2 foar en 3-3 as einstân. Doelpunten fan Jitske (2) en Marije

Heeg B1 – SDS B1    3-2
De voorbereidingen voor de wedstrijd van vandaag waren moeizaam: 4 spelers moesten zich afmelden, bij de rijders ging de planning over de kop. Maar met dank aan Jan de Vries en Tineke Vink (deed ook de wedstrijdadministratie nog even, tweemaal dank dus) lukte het B1 om met 12 spelers in Heeg te arriveren. Om half elf gaf de bekende scheidsrechter Gerrit Vlas het beginsignaal, de start voor 80 minuten aantrekkelijk voetbal, met passie van beide kanten. Het eerste kwartier was duidelijk voor SDS, B1 had al wel met 3 of 4 doelpunten voor kunnen staan. Maar er is nog steeds een oude voetbalwet: ‘als je ze zelf niet maakt……’
Nadat een pass over Bart heen ging kon een Heegumer spits vrij naar het doel van invalkeeper Remon komen en hij schoot wél raak, 1-0. In de 20e minuut zorgde een fraai afstandsschot van Heeg voor de 2-0 en leek SDS nog een lastige tijd in te gaan. Echter een pass op Jan Friso, door hem hard afgerond, bracht de stand in de 20e minuut op 2-1. Helaas een moment van onoplettendheid op het middenveld gaf een speler van Heeg de kans om onder Remon door te knallen, 3-1, tevens ruststand. Qua voetbal was er niets aan de hand, het ‘ging wel goed’, er was geloof in eigen kunnen.
Direct na de aftrap van de tweede helft kreeg SDS een corner, de bal werd hoog in ‘de pot’ gespeeld, waarna Jan Friso koppend de stand op 3-2 wist te brengen. Behalve de voor B1 typerende dieptepasses, die nu vaker wel dan niet aankwamen trouwens, wist het team ook door de ruimte in de breedte te zoeken druk naar voren te geven. In de 25e minuut passte Bart haarscherp op Jan Friso, die daardoor een doelrijpe kans kreeg. Ook deze wist hij weer fraai af te ronden, 3-3 gelijk, en de drie winstpunten werden geroken. Het hele team zat goed in het vel, en dat zag je terug op het veld. Vijf minuten voor het einde wist Sjoerd met (weer) een loepzuiver pass Jurjen aan te spelen, die over links doorbrak en met een voorzet (hoe kan het bijna anders) Jan Friso ‘bediende’. Ook deze kans benutte hij, de 3-4 voorsprong was een feit. Hierna ging Heeg 1 op 1 spelen en gingen nog vol voor een doelpunt. Af en toe was dit dreigend, maar de combinatie Sjoerd en Remon achterin kon elkaar goed vinden. Vervelend momentje was er voor Wouter Jan. Hij was er in de tweede helft ingebracht voor de licht geblesseerde Jurjen en was bezig met een goede invalbeurt, maar moest in de 20e minuut het veld met een blessure verlaten (Jurjen heeft de wedstrijd goed ‘uitgekrukt’). Vandaag een prima voetballend B1 gezien, waarbij niemand verzaakte.
Een echte ‘man of the match’ aanwijzen is lastig, of het zou Jan Friso moeten zijn met vier doelpunten. Maar die had hij in zijn eentje niet kunnen maken……, en om nu aan iederen een afzonderlijk stukje tekst te besteden……, zou een risico zijn voor de vrije webruimte……
Na afloop werd met een bloemetje, korte speech en hartelijk aplaus afscheid genomen van dhr. Vlas als scheidsrechter, hij had zijn laatste wedstrijd gefloten, en dat op 70 – jarige leeftijd! Chappeau!!
Ab

Langweer D1 – SDS D2  1 – 2
Wat een passie en wat een beleving. Het lijkt wel of voor D2 het seizoen net begonnen is. Zweten, puffen en sleuren, maar wel de winst in the pocket! Chapeau voor de twee goals van Bote, de enorme strijdlust van Remon, de sierlijke goalkeeper Jesse, stofzuigers Andries, Jesse, Martijn, Wiebe en Jan Fokko en alle anderen. Kortom 1 -2 en we gaan voor het tweede plekje in de eindrangschikking.
Tjerk

QVC F3 – SDS F5
Vol goede moed giene we nei staveren, in hiel ein fut. De tsjin partij hie wol 12 spilers en wy 9 dus spilen we 9 – 9 wat begong as in moaie wedstriid eindige helaas yn in 4-1 verlies foar SDS.
It ienige doelpunt wie makke troch Arjen Schaap
Haye en Petra Schaap

Renado/VVI E3 – SDS E1

Nog een paar wedstrijden en het is weer gebeurd met de competitie, maar eerst nog even naar St. Nyk. om tegen Renado/VVI E3 te spelen.Renado begon beter aan de wedstrijd, ze waren wat sneller dan ons.

Daarom kwamen ze ook met 2 – 0 op voorsprong, maar door goed samenspel van onze jongens werd de ruststand 2 – 1 door een doelpunt van Idsert.

De tweede helft waren wij beter maar kwamen achter met 4 – 1. Maar door goed doorzettingsvermogen werd de achterstand een beetje weggewerkt maar het mocht niet baten. De eindstand werd 4 – 3 met  doelpunten

van Idsert en Yward. Robbin was er niet bij want die was van de trampoline gedonderd (zoals hij zelf zei) en had last van de rug, bij deze beterschap.