Weppers freed 6-11
6 november 2015
Weppers moandei 9-11
9 november 2015

Mochten jim fuotballe hawwe, mail dan de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bysûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en wat ik mar nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700.

QVC Vr. 1 – SDS Vr.1 1-5

Zaterdagmiddag om half 1 verzamelden de vrouwen van SDS en hun leiding zich voor alweer de zevende wedstrijd van de competitie. Om 2 uur stipt zou de wedstrijd vv QVC VR1 – vv SDS VR1 van start gaan. “De slach yn Starum”, zoals wordt vermeld op de SDS-site, want de Eastereiners staan bovenaan met 18 punten en de Starumers volgen met 14 punten. Een zeer belangrijke wedstrijd, dus. En wat was het de eerste helft een ‘slag’, want QVC komt na circa 15 minuten 1-0 voor te staan en SDS heeft er maar moeite mee om het spel op eigen manier te spelen. Verschillende kansen van beide ploegen, maar geen weet het net te bereiken, zijnet niet meegeteld. Corner voor SDS VR1, die wordt genomen door Jeska Terpstra, waarvan door de QVC’ers wordt geschreeuwd dat de bal op zijn minst twee meter achter is geweest, weet de bal het hoofd van Agnes Posthumus te bereiken: 1-1. Met gejuich wat je bijna in Easterein had kunnen horen wordt de bal voor de derde keer afgetrapt. Na 38 minuten wordt er gewisseld en kwam Ilse Walstra op rechtshalf te staan. Een gouden wissel, want door haar steekpass kan Jeska de bal breed leggen op Tjitske Heeres en die tikt de bal in het doel. Met 1-2 gingen beide ploegen de rust in. SDS beseft dat de laatste goal een belangrijke was: QVC zal er alles aan proberen te doen om de stand weer in hun voordeel te brengen, en SDS moet dus een wedstrijd neerzetten zoals zij eerder tegen Mulier ook hadden gedaan.

De tweede helft gaat van start en een lange tijd gaat het spel heen en weer. Na een paar gevaarlijke vrije trappen tegen weet SDS eindelijk goed druk uit te oefenen en dat wordt na 69 minuten beloond met een doelpunt van Agnes. De verdediging van SDS stelt zich een stuk sterker op en samen met een stel mooie reddingen van de keeper weten zij het goal schoon te houden. Janieke Dijkstra zet een aanval op langs de linkerzijlijn, speelt de bal over op Jeska, die de bal weer voor zet en Tjitske wist deze vanuit de lucht het goal in te werken. 72e minuut, 1-4.

Met dit doelpunt ontstond langzaamaan het besef dat deze wedstrijd niet meer uit handen kon worden gegeven, zo ook bij de Starumers, die hun frustraties verbaal uitten. Vijf minuten voor tijd breekt Tjitske nog een laatste keer door, schiet en mag op de rebound het laatste doelpunt maken. De vrouwen van SDS gingen met een winst van 1-5 naar huis en dit werd natuurlijk nog even gevierd met een hapje en een drankje in Sporthal De Greidhoeke.

Volgende week speelt vv SDS VR1 thuis tegen vv Makkum VR1 om 14:30 uur en hopen zij hun twaalfde winst op rij te behalen.

Dagmar Tjalsma, SDS VR1.

Delfstrahuizen 1 – SDS 1 3-0
In 6-punte wedstryd stie der foar Delfstrahuizen 1 en SDS 1 op it programma.It like of hie Delfstrahuizen dit wat mear yn de gaten as SDS. De Delfstrahústers striden foar elke meter en wûn terjochte mei 3-0.

sc Bolsward 3 – SDS 3
Dizze wedstryd stie juster om 16.15 oere op it programma yn Boalsert. Spitich genôch is de wedstryd net spile. Om 16.15 oere stienen der wol 22 man op it fjild en nei ien minút stilte y.f.m. it ferstjêren fan Bolswardiaan Piet Posthumus (broer fan Appie) soe de wedstryd los gean. De konsul fan sc Bolsward tocht der allinnich oars oer. Op it fjild wêr ’t de mannen los soenen mocht net fuotballe wurde en de froulju moasten op it keunstgers spylje. Dat betsjutte dat der gjin fjild mei ljocht mear beskikber wie…

Ljouwerter Sweltsjes A1 – SDS A1

De oudste jeugd van onze zwart-witte club uit de Greidhoeke liep tegen de Swealtsjes uit Leeuwarden tegen de tweede competitienederlaag aan. Mede-oorzaak was het fysiek sterke spel van de blauwhemden, gecombineerd met een enorme drang om te winnen. Het was meteen duidelijk dat ze de nare smaak van het dikke verlies een week eerder wilden wegpoetsen. Bijna elk duel werd gewonnen en er werd geloofd in een overwinning. Die uiteindelijk ook afgedwongen werd. Bij SDS lieten te veel spelers het afweten. Soms win je door flitsend voetbal, soms door gewoon er met elkaar te staan en als een boerenclub de mouwen op te stropen. Laten we het er op houden dat het boerenswealtsjes waren gister!

Tjerk

LSC C3 – SDS C1   2    3
In false start fan Douwe Jan hjoed. Hy soe begjinne yn de basis, mar wie syn skeenbeskermers en fuotbalsokken ferjitten. En op bleate fuotten yn ‘e fuotbalskounen fielt net lekker fansels. Dan mar gau heit Folkert Rients belje om sa gau mogelik it spul te bringen. De warming up wie net al te best. It wie wer sa fan; ooohhh dit potsje winne we wol wer makkelik. We hiene ofpraat om mear fan efterut op te bouwen en resticher te fuotbaljen. Dit slagge yn it begjin aardich. Nei 2 minuten al wie it Tjerk die de      0 – 1 binnen tikte. Fjouwer minuten letter wie it Stan, mei help fan de keeper, die der 0 – 2 fan makke. Nei 6 minuten al 0 – 2, dan kinne je dus lekker efteroer op de bank sitten gean. Der wurde beste aardich balle de earste helte, mar we fergeaten it of te meitsjen. En dan bliuwt 0 – 2 fansels in gefaarlike stan. Foaral at LSC fiif minuten yn de twadde helte de oanslutingstreffer makket. SDS better mei sa no en dan in gefaarlike utfal fan LSC. Mei nammen troch de goed spyljende Jopie koene we yn dizze fase oerein bliuwe. De befrijdende 1 – 3 wurde nei 13 minuten makke troch de ek sterk spyljende Kent. Dernei kamen der in soad kansen foar SDS. Skotten fan Johannes en Kent bedarren op ‘e latte. It wie it allegeare krekt net. Wat wy net diene, die LSC wol en dat is skoare. Mei noch fiif minuten op ‘e klok wurd it dan wer oergryselik spannend. Uteinlik fluite de skiedsrjochter om 5 oere of. It wie doe ek al hast tsjuster. Sunder oare jongens tekoart te dwaan, spyle ek Steven in prima wedstriid op it middenfjild.
En dan ha we fansels noch Sjoerd. Syn warming-up like nergens nei. Op basis derfan soene we him der hast nest sette. Mar Sjoerd liet yn ‘e wedstriid sjen wat hy kin. Hy sleurde, foel oan, ferdiedige, makke oertredings en foaral fuotbalde hy fantastisch.
Foar my de absolute man of the match.
Mei 19 punten ut 9 wedstriiden steane we dochs mar moai op it twadde plakje; mar trije punten efterstan op koprinner Makkum. Nye wike in bysundere wedstriid. We spylje dan op Terschelling en sille der ek noch oernachtsje. It sil der dan ek wol wer om wei gean. Mar it belangrykste bliuwt, ek nye wike, de trije punten.
Theo

Workum MD1 – SDS MD1
Hoe spannend kun je een wedstrijd maken? De meiden van SDS MD1 weten precies hoe dat moet! In de uitwedstrijd tegen Workum MD1 waren de meiden van beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten in de eerste helft opende Renske de score, maar vlak voor rust kwam Workum op 1-1. Na de rust waren er kansen over en weer en kwam SDS tot twee keer toe achter te staan, maar door goals van Nynke en Anieke werd de stand ook tot twee keer toe gelijk getrokken. Voor de neutrale toeschouwer was het ondanks de regen een prachtige wedstrijd om naar te kijken, waar uiteindelijk geen winnaar uit kwam. Volgende week staat de laatste wedstrijd van deze competitieronde op het programma. We hopen dan op veel publiek langs de lijn!
Groet, Aukje Schellens (regelmiep SDS MD1)

SDS F3 neemt de 3 punten verdiend mee uit Balk.

SDS F3 speelde zaterdag 07-11-2015 uit in en tegen Balk.

Na de verloren wedstrijd van vorige week moesten The Boys and Girl wat recht zetten vandaag.

Neem van mij aan, dat hebben ze gedaan!

SDS zette gelijk druk vanaf minuut 1 en daardoor stonden we ook snel op 0-1.

maar even een onoplettendheid van de verdediging waardoor Sander de tegenstander hielp door eigen doelpunt 1-1.

Na dat moment was het 1 richtingsverkeer richting de goal van Balk en de score werd uitgebouwd naar een ruststand van 1-4.

In de rust werden toch de puntjes op de i gezet want we hadden en moesten meer scoren aangezien de kansen.

De tweede helft begonnen de 2 nieuwe spitsen Jarno en Nienke en zij scoorde zelfs met een hard schot van dichtbij de 1-6 wat leuk voor haar!

en in de tweede helft voetbalde SDS met 9 tegen 10 van Balk.

De scheidsrechter van dienst floot af en de eindstand werd met 1-8 gevierd met z’n allen.

De penalty’s werden ook door SDS gewonnen en Herman hield er 9 van de 10 tegen!