Ut- en ferslaggen 31-10

Weppers freed 30-10
29 oktober 2015
Weppers snein 1-11
31 oktober 2015

Mochten jim fuotballe hawwe, mail dan de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bysûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en wat ik mar nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700. 
Twitterje @ff_sds mei fansels ek!
Graach sels!

Op de dei dat Klaas en Boukje 40 jier troud binne is dit it programma. Us lokwinsken binne foar harren!

09:00 SDS E4 Scharnegoutum’70 E4  0-5
09:00 SDS E1 ONS Boso Sneek E2  2-3
09:30 SDS B2 fc Harlingen B2  g.n.t.
10:00 SDS F3 Walde De F2G  1-10
10:00 SDS F1 LSC 1890 F2  1-7
11:00 SDS MD1 Tzum MD1  0-6
11:00 Minileague Minileague  
11:45 SDS A1 Dronrijp/Foarut A1  6-2
12:30 SDS C1 SC Bolsward C2d  8-3
14:30 SDS 1 Makkum 1  0-1
14:30 SDS VR1 Tzum VR1  4-1
09:00 EBC/Delfstrahuizen E3 SDS E2  10-1
09:00 Oudega/HJSC E3 SDS E3  0-8
09:00 Oudega/HJSC F1 SDS F2  0-6
09:30 Mulier D2G SDS D2  10-2
10:15 Oudega/HJSC/Heeg B1d SDS B1d  4-1
12:00 Heerenveense Boys 3 SDS 2  1-3
12:30 fc Harlingen C2 SDS C2  2-6
14:30 S.C. Stiens MC1 SDS MC1  7-0
14:30 CVO 2 SDS 4  3-5
14:45 SC Bolsward 4 SDS 3  0-2

CVO 2 – SDS 4    3-5
In moaie oerwinning yn de Bildtse Bouhoeke. Doelpunten fan Ruun, Eeltje, Jelte Hitzer (krekt lid en gelyk in doelpunt) en Rick makke twa, mar dy wie freedtejûn dan ek mar efkes op stap west en betiid nei hûs gien.

SDS C1 – SC Boalsert C2d       8 – 3  
Wedstriiden tsjin ploegen ut de underste regionen fan de kompetysje fuotballet faak net makkelik. Sa ek sneon tsjin de gasten ut Boalsert. SDS C1 better yn alle opsichten en nei 17 minuten spyljen stie it al       3 – 0 troch goals fan Steven en 2x Kent. It gie allegeare te makkelik en dan slupt der dochs wer gemaksucht yn ‘e ploeg. Troch in flater oan us kant koe Boalsert yn de 23e minut de 3 – 1 meitsje. De goed spyljende Kent makke foar rest syn tredde yn 1 helte en koe dus syn 1e hattrick fan it seizoen byskriuwe. De twadde helte giene we noch mear mei yn it net al te beste spul fan us tsjinstander. Faak hiel rommelig en unnauwkeurig mei sa no en dan in goeie oanfal. We skoarden de twadde helte noch 4x troch 2x Stan, 1x Steven en noch in kear Kent. Boalsert wist sawier ek noch 2x te skoaren, sadat de wunderlike utslach fan 8 – 3 uteinlik op it boerd kaam. Trye punten yn ‘e tas en foaral de wedstriid sels mar gau ferjitte. We kinne us no wer rjochtsje op nye wike, de tsjinstander is dan LSC ut Snits. Fannewike earst mar wer 2x traine. Op tiisdei sille se der dan allegeare wol weze, mar op tongersdei sille der wol in soad ofsizzingen weze. Werom sille jim tinke, no dat witte de jongens sels wol !!!!
Theo.

SDS 1 – Makkum 1
In beslissend doelpuntsje oan de goeie kant foel hjoed ek net. De 0-1 efterstân dy’t yn de earste helte oprûn waard troch in kounter fan Makkum, waard net mear rjochtlutsen. Yn de lêset minuten wol hiele grutte kânsen, mar gjin resultaat.

Heerenveense Boys 3 – SDS 2
’t 2e, de nr 3, moest tegen Heerenveense boys 3, de nr 4, met 1 punt en een wedstrijd minder.
Zaak dus om geen schade op te lopen.
We begonnen goed, met in de zesde minuut al de derde kans, een perfecte steekbal van Pieter op Tjeerd, die erg koel bleef en knap en beheerst de 0-1 maakt.
Heerenveense boys, een zeer jonge ploeg had wat moeite om te combineren en zocht steeds de lange bal, dat pakte in de 33e min goed uit, niet fel genoeg reageren van ons, leverde de 1-1 op.
Maar binnen een minuut via een goede aanval via Jurjen op Tjeerd, die speelt Allert knap vrij en die maakt de 1-2.
In de tweede helft toch zo nu en dan een beetje concentratie gebrek bij ons, waardoor het lang spannend bleef, maar in de 38e min krijgen we een penalty na een handsbal die door Pieter feilloos binnen wordt geschoten.
In blessure tijd sloegen de stoppen bij 1 van de Boys door, nadat wij een vrije trap kregen, gegeven door de overigens goed fluitende scheidsrechter, kreeg hij geel, daarna nog een keer geel dus rood en als je dan de scheidsrechter 2 x slaat nog een keer rood. Zeer terecht overigens, want van de scheidsrechter blijf je af. punt!!!!
Weer een goede overwinning met zo nu en dan goed voetbal, een prima sfeertje binnen de ploeg en een tevreden technische staf.
Boudewijn

SDS A1 – Dronrijp/Foarút A1

Om zes uur, als de rest van het team zich nog eens omdraait, begint de focus op de wedstrijd al. Ietwat afwezig begroet hij de, in zijn ogen, mooiste chick van Wommels met een kus. Hand in hand fietsen ze samen naar de Terp waar het laatste nieuws in twee blauwe fietstassen wordt verdeeld. Met een tweede kus gaan ze ieders hun eigen weegs. De ene na de andere Leeuwarder glijdt door zijn handen. De gedachten zijn al op het middenveld, waar hij over een paar uurtjes weer zal schitteren. Daar moet het gebeuren. Hij weet nu al dat hij weer in dienst van het team moet spelen. Snel rondspelen, over de grond inpassen, geen individuele acties. Hij weet ook dat hij minstens één keer de orders zal negeren. Hij kan de reaktie van de trainer hierop 100% zeker voorspellen. Tenzij het een goal wordt natuurlijk! Terwijl hij het zoveelste tuinpaadje opfietst bedenkt hij alvast hoe hij gaat juichen.
Na een bak koffie van mem speelt hij nog even een potje fifa. Hij posteert zichzelf als vrije man achter de spitsen. Natuurlijk scoort hij. Hij fluit nog even de e1, en dan is het zover. De bijeenkomst in de bestuurskamer. Voor de afwisseling eens een ander inleidend praatje, want de team-manager komt later. Na wat intrainen start de wedstrijd. Hij sleurt, stofzuigt, geeft fantastische passes, verspeelt de bal een paar keer knullig, maar hersteld direct weer. Iedereen die maar blijft zeggen dat hij geen loopvermogen heeft, snoert hij de mond. Na de Dam-tot-Dam loop van enkele weken terug, loopt hij die afstand nu minimaal dubbelop. Voorin, achterin, zijlijn. Het maakt niet uit. Hij is vandaag gewoon overal! Natuurlijk juicht ook het hele dorp weer voor een goal van zijn schoen! Zijn maten doen het ook niet slecht en samen scoren ze zes keer. Jammer van de nul, weer niet! Eén van de groen- gestreepten die hij totaal uit de wedstrijd heeft gespeeld wil hem vriendelijk helpen door alvast op het veld de douche voor hem aan te zetten en zijn hoofd wat verkoeling te geven. Pieter, de man die alles kan, is tevreden als de scheids affluit. 3 punten in de pocket! Trots paradeert hij met zijn afgetrainde lijf langs het publiek. Als dank moet hij eerst douchen voor het welverdiende sigaretje tussen zijn lippen geplakt kan worden. Das een rare regel van de coach, maar alla. Na een colaatje in de kantine, waar hij best een biertje verdiend had, loopt hij naar zijn fiets. Als hij zijn fietstas ziet denkt hij weer aan haar, wat zal ze trots op hem zijn!

Tjerk

SDS VR1 – Tzum VR1     4-1
Miskien krije wij wol wer in ferslach fan ien fan de fammen. Doelpunten binne troch twittere: Agnes Posthumus, nei in prachtige aksje wêrbij de de hiele ferdigening fan Tzum útspile, in doelpunt fan Jeska Terpstra en twa fan Tjitske Heeres

SDS MD1 – Tzum MD1    0-6
Om 11 uur stonden er negen fanatieke meiden klaar op het veld van SDS voor een potje voetbal tegen Tzum. Zonder Marije (niet meer geblesseerd, maar nog niet helemaal wedstrijdfit) en Siegrid (geopereerd aan haar amandelen) was het doel om een beter resultaat neer te zetten dan de eerste wedstrijd tegen Tzum die met 11-0 was verloren.
De eerste tien minuten ging het gelijk op, maar toen brak Tzum er ineens uit en stond SDS met 0-1 achter. Twee minuten later was het zomaar 0-2. De meiden herpakten zich goed en voetbalden lekker. Vlak voor rust maakte doelvrouw Nynke een prachtige redding, maar blesseerde zich daarbij. Dus nog voor rust vond er een keeperswissel plaats. Met Emma in de goal in de tweede helft gingen de meiden na de limonade weer het veld op. Helaas konden ze het goede spel van de eerste helft niet vasthouden en nog voordat de meiden er erg in hadden lag de bal weer in het net bij SDS: 0-3. Tzum zette door en SDS kreeg het moeilijk. Aan de inzet van de meiden lag het zeker niet, want alle meiden gingen er voor maar het was ze niet gegund. Tzum was toch een maatje te groot en de eindstand werd uiteindelijk 0-6.
Ondanks de nederlaag waren de meiden en coach Bauke na afloop zeer tevreden. Ze wisten dat ze het moeilijk zouden krijgen en het doel van de wedstrijd was dan ook  “onder de tien en één keer scoren” en daarvan is het eerste zeker gelukt.

Groet, Aukje Schellens (regelmiep MD1)

Offday SDS F3.  
Als leider moet je ook bij een verloren voetbalwedstrijd een verslag maken vind ik maar ja hoe ga je zo’n wedstrijd omschrijven?.
 
SDS F3 moest vandaag aantreden tegen De Walde uit Oudega/Elahuizen.
Na een paar minuten was het al duidelijk dat De Walde verder was in de ontwikkeling en ook een maatje te groot was!
De eerste helft werd er totaal niet met strijd , passie en belevenis gespeeld! ik en het publiek zag totaal niet het SDS wat we normaal zien.
Ruststand 1-8 en werd er al gefluisterd dat de leider een donderpreek moest geven en neem van mij aan dat heeft hij gedaan!
 
De tweede helft ging dan ook stukken beter en er werd weer gestreden voor de bal en zelfs een aantal kansen werd gecreëerd maar helaas de afwerking was minder.
 
Kortom we kunnen terug kijken op een goede 2e helft.
Man of the match Wouter veel werk verricht als verdediger en Herman die met een aantal reddingen voorkwam dat de uitslag groter werd!
 
De eindstand werd 1-9.
Groet, 
Dennis

Efkes Balje
Je hoege der net iens bij te wêzen, om dochs in stikje te skriuwen. Dat in ûneven oantal opdraven komt is gjin nijs. Dat is standert. Dat er gjin Pieter bij is, is in dizze tiid foar Sinteklaas ek net frjemd. Dat de namme Pieter úberhaupt noch tastien is yn Nederlân, is in wûnder. Gjin Pieter wol in Jan. Stenekes wol te ferstean en hij waard yndield bij Bertus, Harrie en Johan. In debutant set je net yn in ploech fan 3. Nee, dy ploech fan trije dat moasten fansels de âldtsjes wurde. Wouter, Remco en Ferrie. Seine se thús ek net altyd: it âlde spul moat earst tenein?
Sij kamen krekt in doelpuntsje te koart en kamen oan de ein miskien wol lucht te koart. Kapot wiene se seker.
De fuortbliuwers fan freed hawwe al oanjûn dat se der nije wike binne. Dat soe moai wêze.
Aant