Weppers freed 25-9
25 september 2015
Weppers snein 27-9
26 september 2015

Mochten jim fuotballe hawwe, mail dan de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bysûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en wat ik mar nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700.

SDS MD1 – Workum MD1
Ondanks het feit dat de eerste twee wedstrijden met dikke cijfers werden verloren, stond er zaterdagmiddag een supergemotiveerd en enthousiast meidenteam klaar voor de wedstrijd SDS MD1 – Workum MD1.

Nadat er eerst een teamfoto werd gemaakt, inclusief de geblesseerde Marije, begonnen de meiden voortvarend aan de wedstrijd.
Al na acht minuten stond het 1-0 voor SDS door een eigen doelpunt van Workum. Maar nog voor rust kwam Workum langszij, dus met 1-1 gingen de meiden de rust in. Na rust waren de meiden van SDS los: door prachtige goals van Tessa, Renske en Anieke stond het na twintig minuten 4-1 voor SDS. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Silke onderuit gehaald in het strafschopgebied. Wat volgde was een penalty voor SDS die door Evie feilloos en knoerthard werd ingeschoten. De eindstand kwam daardoor op 5-1. Een dikverdiende overwinning! Op professionele wijze werd het massaal toegestroomde publiek na de wedstrijd bedankt voor hun steun.

Aukje Schellens

SDS A1- scBolsward A1
Jan Spar zei na afloop tegen mij: dus met 2-2 verloren. Zo voelde het ook. Na de wedstrijd was het stil in de boks, zelfs Pieter Sytsma was stil, dat zegt best veel.
De beladen wedstrijd tegen Bolsward begon goed. Na eerst wat aftasten was het eerste half uur duidelijk voor SDS. Goed positiespel, prachtige omschakeling vooral van balverlies naar balbezit en veel kansen. De 1-0 kon niet uitblijven en werd gescoord door de ijverige Lourens uit een prachtige pass van Pieter Sytsma en een dito actie van Habtamu.  Daarna was Bolsward echt van slag en was het moment om door te drukken maar de 2-0 viel niet. Uit kansrijke positie schoot Frank tegen Almar aan en meerdere goede kansen werden niet benut, soms ook door voor eigen succes te gaan.
Na een half uur begonnen we in ons oude foutje te trappen. Te snel de diepte of de crosspass waardoor het middenveld niet meer kon aansluiten. Deze risicovolle passes leiden vaak tot balverlies en door het ontbreken van de aansluiting wonnen we de tweede bal niet meer. Bolsward kon het initiatief een beetje overnemen hierdoor. Toch bleef het tot de rust 1-0.
De tweede helft begon iets beter maar na 10 minuten kreeg Bolsward een onterechte vrije trap op onze helft die goed werd ingebracht en eveneens goed afgemaakt werd. De 1-1 was zeker gezien de kansen verhouding niet terecht. Na 65 minuten maakte Frank de 2-1 nadat eerst de nr 6 uit het veld werd gestuurd. Almar ging op volle snelheid op hem af en hij werd door deze laatste man neergelegd. Terecht rood waardoor Bolsward met 10 man kwam. Dan denk je dat we zakelijk gaan uitvoetballen, de bal snel rond laten gaan en Bolsward van de mat spelen. Maar dit gebeurde niet. Te weinig beweging en te slordig in balbezit. Na balverlies voorin werd de lange bal gespeeld door Bolsward en ondanks dat we drie verdedigers hadden staan tegen 1 spits wist deze spits prachtig te scoren. Daarin mist dit A1 soms net het voetbal gogme om zo’n wedstrijd winnend af te sluiten. De laatste 10 minuten waren natuurlijk wel voor SDS. Bolsward parkeerde de bus maar desondanks kwamen er kansen van Watze Jacob en Habtamu. De beste kans was voor Gerwin maar zijn kopbal ging  net naast. Ook was er nog een opzichtige handsbal van Bolsward in het strafschopgebied die niet leidde tot een penalty. Zonde dat we de drie punten niet pakten. Toch een mooi ploegje dit A1 met voldoende perpectief. Prachtig ook dat 2 B1 spelers in konden vallen. Hans en Wesley, goed gedaan en bedankt.
Remco

SDS 1 – Workum 1
Der binne fan dy wedstriden wêrbij je al gau it gefoel hawwe dat in punt it maksimale is. Wat langer de wedstriid duorret en in doelpunt útbliuwt bliuwt er hoop. SDS 1 – Workum 1 wie sa’n wedstriid. Yn de earste helte koe SDS noch wol in lytse fûst meitsje, mar kânsen leveren dat net op. Workum krige wol in oantal sjitkânsen mar hie it fisyr noch net op skerp stean.
Yn de twadde helte giet it tempo omheech bij Workum en doe waard pynlik dúdlik dat in punt helje hast ûnmooglik wie.
SDS kaam net ûnder de druk wei en it doelpunt foel dan ek yn de 79ste minút. It ferset wie brutsen en de 0-2 foel krekt foar tiid. In fertsjinne oerwinning foar Workum.

SDS 2 wint
SDS 2 moest gisteren naar Dokkum om daar om 15.00 aan te treden tegen Be Quick Dokkum 4.
Jort is met het 1e mee en 3 andere “basisspelers” waren afwezig, toch konden we met 14 man vertrekken.
De eerste helft kunnen we kort over zijn, niet goed, van beide kanten, toch gaan we met 0-1 rusten, in de laatste minuut de eerste echt goed lopende aanval, via Gerrit knap op Ralph gepasst en die zet hard en strak voor, waardoor Pieter K rustig kon binnen tikken.
In de tweede helft een paar omzettingen, waardoor we trachten wat meer druk op de achterhoede te krijgen en dus meer  kansen te creëren. Dat pakte (gelukkig) heel goed uit, want in de eerste minuut na rust krijgt Tjeerd een 100 % kans op de 0-2, maar “iets” te wild geschoten ging de bal over het vangnet. Ze zoeken hem nu nog. 😉
In de 3e minuut een perfecte verre uittrap van Marten, Tjeerd is er op snelheid weer doorheen en rond nu zeer beheerst en rustig af, 0-2.
Daarna krijgen we heel veel kansen om naar 5 of 6 nul uit te lopen, maar de afronding is niet altijd even gelukkig en dus komt Be Quick in de 35e min met de “aansluitingstreffer”.  Geheel tegen de verhouding in, maar toch wordt het dan nog ff vervelend omdat ze weer wat hoop krijgen.
In de 44e min de mooiste aanval van de middag, over zeer veel schijven geeft Tjeerd het laatste tikje, 1-3.
Een dik verdiende overwinning, die eigenlijk veel groter had moeten zijn, maar 3 zeer verdiende punten mee terug maar Easterein.
Volgende week thuis tegen Oeverzwaluwen 2 om 14.30.
Boudewijn

Balk Vr2 – SDS VR1
Wij krije troch dat SDS yn de earste helte 80 % balbesit hat. Dat wie noch te min want Balk kaam mei 2-0 foar. Yn de twadde helte 95 % balbesit en dat wie wol genôch: Ilse Walstra, Tjitske Heeres en Lysanne Wiersma skoarden en Balk yn dy 5 % net mear. #3punten

neisitte is dan wol net ferkeard…

SDS C1 – Makkum C1  1 – 5
Fuotbalje om 8.45 oere is fansels wol aardich op tiid. No mar hoopje dat de mannen wat op ‘e tiid op bed gongen binne en goed wekker binne. Want we hiene hjoed Makkum, op papier in hiele sterke tsjinstander.  Makkum hie indie in pear goeie fuotballers yn ‘e ploeg en ien hiele grutte, die foar behoorlijk wat gefaar soarche. Ut nead moasten we starte yn in 4 – 4 – 2 opstelling. Dochs diene we it net sa hiele min, mar koene net foarkomme dat Makkum yn de 18e minut op foarsprong kaam. Lykas forige wike wiene we efkes de kluts kwyt en Makkum strafte dit yn minder dan 10 minuten of mei twa goals. Nei in heal oere spyljen en mei 3 – 0 efter, dan spylje je fansels in ferlerne wedstriid. Krekt foar de rest makke Tjerk mei in prachtig skot de 1 – 3. Fuort dernei krigen we in frije traap krekt buten de 16 meter. Tjitse sjit de bal rjochting de krusing, mar de keeper kin de bal noch krekt oer tikje. De 2e helte wer werom nei us fertroude 4 – 4 – 3 opstelling. Fuort krigen we in hiele grutte kans op de oanslutingstreffer, mar dizze kans wurde net fersulvere. Efkes letter skeat de wer sterk spyljende Sjoerd  fan tichtby op ‘e latte.  Mar Makkum bleawde ek gefaarlik, mei nammen troch hun links buten fan wol hast 2 meter 50. Net in geweldige foutballer, mar wol ferskrikkelik snel en sterk. Troch syn fysieke kreft koe Makkum noch 2x skoare, sadat it uteindelik utdraaide op in toch noch wol dikke utslach van 1 – 5.  It is  betiden noch wat wikselfallig en unrestich. Mar der geane ek in hiel soad dingen wol goed,  allinich kinne we dit noch net in hiele wedstriid fol halde. Dit hat tiid nedich. Nye wike tsjin de koprinner ut Easterlittens. We kinne dus dan wer fol oan ‘e bak.
Theo.

SDS F3 verliest thuis van de koploper (onterecht)

SDS F3 speelde vandaag onder prachtige omstandigheden onder toeziend oog van vele toeschouwers (zelfs uit Noord Holland) tegen de koploper Vv Lemmer F2 de wedstrijd ging verloren in 3-6.

In de eerste helft ging SDS ervoor resulteerde een een 5 a 6 kansen voor SDS. maar als je de kansen niet zelf benut
valt hij aan de andere kant. Verder gingen we te veel op de aanval met z’ n allen en vergaten we ook te verdedigeng en dat werd 2x afgestraft en een actie van Lemmer kwam ongelukkig tegen een SDS speler
aan waarop Herman kansloos was 0-3 vlak voor rust scoorde Daniël de 1-3.

Na rust kwamen we gelijk op 2-3 door Daniel daarop volgende er een periode waarop lemmer met de nodige duw , vasthouden en pogingen tot tackelen nodig hadden om ons van scoren
af te houden waarop Lemmer uitliep naar 2-5 Daniël scoorde nog de 3-5 lemmer maakte nog de 3-6.

Kortom Boys and Girl een gelijk spel was zeker verdied geweest!
Koppies omhoog en volgende week nieuwe kansen.
Ik heb passie , strijd en beleving gezien!

Super trots sluit ik dit wedstrijd verslag.
Groet,
Dennis

Efkes Balje
De laatst gestarte editie ooit. Geen Aant, dus geen leiding, dus geen sleutels. Daar stonden de mannen. In trainingsteneu, schouders afgezakt als ware profs tegen hun 4×4’s geleund. Maar de EB’ers lieten weer zien hoe creatief ze met elkaar zijn en dus kon het om 19.45 toch los. Het werd meteen ook de kortste editie, want klokslag werd met het tweede bedrijf gestart. Ook dit potje werd door Sipke, Wouter, Bertus, Klaas,  Theo en Pieter vrij eenvoudig gewonnen. De hesjes dropen verdrietig af….