10:45 SDS B1d ST SJO RVC/Langweer B1  0-7
14:30 Hardegarijp 1 SDS 1  7-1
14:30 Noordster A1 SDS A1  4-2
  MKV 29 MC1 SDS MC1 (oefen)

SDS 3 – Balk 3
Dizze ynhelwedstriid waard yn de 93 ste minút beslist. Doe makke Robert Sijbesma it ienige doelpunt.

SDS 2 – Mulier 2
Gisteren de derby tegen het 2e van Mulier met als leider de welbekende Pieter Veenje.
De eerste helft was duidellijk in het voordeel van SDS. Zo nu en dan goed voetbal, mooie aanvallen en Mulier kon er niets tegenover zetten. Dat resulteerde in de 22e min tot de verdiende 1-0.
Een goede vrije trap van Feite werd in de rebound door Pieter K binnen getikt.
Daarna hield de goed keepende keeper van Mulier hun in de race met een aantal zeer goede reddingen.
Het begin van de 2e helft was niet goed van ons waardoor Mulier hoop kreeg maar niet bij machtte was om gevaarlijk te worden.
Na een kleine 20 min pakte we het weer op en in de 70e min gaf de mee opgekomen Bote een harde voorzet vanaf rechts die alweer door Pieter K binnen wordt gewerkt. 2-0.
Daarna over en weer nog wat kansjes, maar er werd niet meer gescoord. Door deze overwinning klimmen we naar plaats drie.
Een woord van dank aan Pieter Wesselius, de ideale 12e man, hij gaat op zaterdag werken, waardoor dit in eerste instantie zijn laatste wedstrijd was van dit seizoen. Jammer, maar te begrijpen.

Boudewijn

Noordster A1 – SDS A1
Na wat geregel rond spelers en vervoer vertrok A1 uiteindelijk gewoon met vijf autoos, zes supporters en Klaas O. (who else) naar Oude-Pekela voor een bekerwedstrijd. Veen, gas, golfkarton, lange ballen en fysieke Gröningers wachten ons in spanning op.  De hoofdklasser liet zich even in de luren leggen door een goed combinerend SDS. Lourens tikte na een rush, voortkomend uit een wereldpass van Inne, alias The Mask, de 0-1 op het scorebord. Meteen daarna zorgde een scrimmage voor Gert Jan en even niet alert reageren van de defensie, voor een gelijke stand. Hierna een gouden pass van die andere vd Pol op Yward, die langs zijn tegenstander snelde en de gelegenheidsspits Jorrit V. (te E.) in staat stelde een prima goal te maken. Hierna klapte Noordster, voor een aan onze kant positief scoreverloop, iets te snel de 2-2 er op, na weer te aarzelend verdedigen. Voor rust idem de 3-2. In de rust beseften we dat er ondanks gemis aan Habtamu, Watze Jacob en Martijn, een kleine stunt in zat als iedereen 120% zou geven. Toch werd de druk van hun kant groter, met twee uitstekende wissels. De Noordster look-alike van Oleh Blochin (legendarische Russische spits) bleef sleuren en dat leidde uiteindelijk tot de 4-2. Hierna werden door hun giga kansen om zeep geholpen, maar kwamen we toch bijna dichter bij door een uitbraak van de weer herstelde Almar die alles perfect deed, maar net de paal raakte. Als bestaat niet, maar dit was er ééntje geweest hoor! Noordster drong verder aan met saaie , maar wel gevaarlijke lange ballen en ondanks prima spel van de B-spelers Wesley en Jurjen, de immer sleurende Frank en eigenlijk iedereen gingen we met een jammerlijk, maar uiteindelijk terecht verlies van het veld. Van een hoofdklasser verliezen is geen ramp, maar oh, oh wat zou er gebeurt zijn als iedereen beschikbaar was geweest? Ik schreef al eerder, als bestaat niet..
Een trotse teammanager, hoofdcoach, vlagger, spelers en supporters Pieter de B., Gida, Daniëlle, Johan, Evert en Pieta reden uiteindelijk via

terug, een leuke ervaring rijker!

Tjerk

Wedstrijdverslag Mulier MD1-SDS MD1 van 24 oktober

Na de nederlaag van vorige week tegen Zeerobben in Harlingen, stond er dit weekend weer een uitwedstrijd op het programma voor de meiden van MD1. Zonder Evie (vakantie) en Marije (nog steeds geblesseerd), maar met de nieuwe aanwinst Minke, gingen de meiden naar Witmarsum. De meiden hadden er zin in en gingen voortvarend van start. Na 4 minuten kreeg Anieke de bal aangespeeld in het strafschopgebied van Mulier en met een prachtig schot werd het een doelpunt voor SDS. De beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en er waren veel kansen aan beide kanten. Het bleef daardoor een spannende wedstrijd die (zeker voor de neutrale toeschouwer) erg leuk was om naar te kijken.

Uiteindelijk is het bij die ene goal van Anieke gebleven zodat SDS met drie punten op zak weer naar huis ging.

Groet, Aukje Schellens
(regelmiep MD1)

SDS VR1 – Mulier Vr1
Zaterdagmiddag, 24 oktober. Om kwart over 1 begon voor VR1 het voetballen al. Eerst een korte bespreking in de bestuurskamer onder leiding van de coach, om vervolgens een goede warm-up drill te houden. Na de laatste competitiewedstrijden waar het team soms nog maar net met geluk kon winnen, waren de vrouwen vandaag vastbesloten om een goede wedstrijd neer te zetten. Om half 3 ging het fluitsignaal. Gelijk vanaf het begin zetten de vrouwen goed druk, maar ook de Witmarsumers wisten een goede druk uit te oefenen op het thuisfront. Nadat de eerste vijftien minuten beide ploegen gelijk op speelden, werd er een aanval opgezet vanaf het middenveld. Er werd een prachtige steekpass gegeven op Tjitske Heeres, die vervolgens op goal schoot. Waar het eerst leek alsof de keeper hem uit het goal werkte, kwam de bal voor de voeten van Agnes Posthuma, die de bal beheerst in het goal kon tikken: 1-0.
De bal werd afgetrapt en VR1 bleef druk zetten. De vrouwen van Mulier wisten minder goed het spel weer op te pakken, wat tot frustratie leidde bij de Witmarsumers. Er werd hard gespeeld, wat tot talloze overtredingen leidde. Na een bal van Amarins Tjalsma die over de verdediging heen viel en precies in de voeten van de spits, wist Agnes door te breken. De keeper van Mulier kwam ver uit het zestienmetergebied weg en haalde daarmee de spits met een grove overtreding onderuit. Er werd een vrije trap gegeven aan SDS, die Hester Kingma, de achterste vrouw, helaas niet wist te benutten. Na talloze goede pogingen van beide ploegen kreeg Mulier een corner tegen. Deze corner werd fraai genomen door Jeska Terpstra waarna Tjitske in de drukte voor het goal de bal in het net wist te werken: 2-0.
Opnieuw mochten de Witmarsumers de aftrap nemen en opnieuw bleef de thuisploeg goed druk zetten op het andere team. Ondanks de hardwerkende achterhoede wist Mulier af en toe door te breken, waarna keeper Alize Bootsma prachtige reddingen maakte. Na opnieuw een goede opzet vanuit de verdediging van SDS kwam de bal terecht bij Jeska, die niet ver van de middellijn een poging op doel deed. Een knetterharde bal die in de rechterbovenhoek terecht kwam. De keeper van Mulier was kansloos en met deze wereldgoal telde de stand 3-0. Na nog een sterke, maar tevergeefse aanval van de Witmarsumers ging opnieuw het fluitsignaal. Rust.
Na een warm kopje thee moesten beide ploegen weer het veld op. Het werd duidelijk dat de Witmarsumers een hartig woordje hadden meegekregen, want de ploeg speelde opnieuw sterk maar ook weer verschrikkelijk fel. Dit werd ook verschillende keren opgemerkt door de scheidsrechter, waarna de bal in het voordeel van de vrouwen van SDS werd gegeven. Beide ploegen wisten de tweede helft veel druk op elkaar uit te oefenen en van beide kanten ontstonden er vele kansen. Na een stel gevaarlijke situaties die de verdediging, het middenveld en de keeper van SDS goed wisten te voorkomen, kwam de bal vanuit de verdediging opnieuw terecht bij Jeska. Zij wist zichzelf voorbij een aantal tegenstanders te werken en gaf de bal af aan Tjitske, die goed gebruik maakte van de opzet en de bal in de kruising wist te werken. 4-0, tot grote vreugde van de dames van SDS. Mulier wist zich redelijk te herpakken en creëerde verschillende aanvallen waar SDS het maar moeilijk mee had. Een sterk schot van één van de Witmarsumers, net onder de lat, werd nog weggewerkt met een prachtige redding van Alize. In de 78e minuut werd er vanaf eigen veld een pass van Gerry-Edou Mollema gegeven op Ilse Walstra, die vanaf de middellijn een sprint inzette tot dicht bij het zestienmetergebied. Zij tikte de bal beheerst langs de keeper en maakte daarmee de 5-0, wat ook de eindstand bleek te worden.

Zowel de vrouwen van SDS als de vrouwen van Mulier hebben er vandaag voor gezorgd dat er een pracht van een wedstrijd werd gespeeld. Het volgende wat onze vrouwen nu nog staat te wachten, is tegen wie ze in de volgende bekerronde moeten spelen.