Ut- en ferslaggen 17-10

Weppers freed 16-10
15 oktober 2015
Weppers moandei 19-10
19 oktober 2015

Mochten jim fuotballe hawwe, mail dan de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bysûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en wat ik mar nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700. 
Twitterje @ff_sds mei fansels ek!
Graach sels!

09:00 SDS D2 LSC 1890 D5  2-1
09:15 Minileague  
09:30 SDS F1 Workum F1  1-4
10:30 SDS C2 Arum/Stormvogels’64 C1  0-16
10:15 SDS B1d IJVC/Blauwhuis B1  2-8
12:15 SDS 4 Frisia 1  1-1
14:30 SDS 2 AVC 2  2-1
08:45 AVC C1d SDS C1  0-7
09:00 Makkum C2 SDS C3  3-2
09:00 Workum D4 SDS D1  7-3
09:00 Oudega/HJSC E2G SDS E1  g.n.t
09:00 Hielpen F3G SDS F3  0-9
10:30 Black Boys E1 SDS E4  17-1
12:15 NOK VR1 SDS VR1  g.n.t.
12:15 Zeerobben MD1 SDS MD1  12-0
12:30 FVC B2 SDS B2  12-1
13:00 SC Berlikum VR2 SDS VR2  —-
18:00 Terschelling A1 SDS A1  1-7
14:30 NOK 1 SDS 1  3-1
14:30 ONS Boso Sneek 6 SDS 3  4-8

NOK 1 – SDS 1 3-1
Dirk-Yde Sjaarda makke de goal foar SDS 1, mar dat wie net genôch om in puntsje mei te nimmen.

SDS 2 – AVC 2 2-1

SDS 2 moest gisteren tegen AVC 2, de nr laatst in de competitie, met slechts 1 punt.

Maar AVC verliest de wedstrijden met elke keer maar 1 goal verschil, dus van onderschatting kan geen sprake zijn.

Afgesproken om fel te beginnen, dat ging de eerste helft zeer goed, AVC kreeg amper kansen en we hadden de wedstrijd redelijk in de macht, we creëerden veel kansen en kwamen in de 8e min op voorsprong door een goal van Tjeerd na een vrije trap van Feite en knap werk van de zeer hard werkende Wietse.

In de 23e min een terechte penalty, na een zeer goede actie van Wietse, werd  hij onderuitgehaald, Feite benutte de strafschop met enig fortuin.

Daarna hadden we het ons zelf heel makkelijk kunnen maken, maar niet elke kans is een goal natuurlijk.

Tot de rust veranderde er niets aan de stand, dus met 2-0 de rust in.

Na de thee een heel ander spelbeeld, al was het eerste kwartier nog voor ons, daarna hadden we moeite om er uit te komen, werd het middenveld overlopen en kwamen we onder druk te staan. In de 84e min maakt AVC de “aansluitingstreffer”, een prachtige goal waarbij Marten kansloos was.

Avc kreeg weer hoop, al was er 1 speler die minstens 20 x buitenspel heeft gestaan, zodat ze zichzelf in de problemen brachten.

In de slotfase moesten de sterk spelende verdedigers Jurjen en Feite alle zeilen bijzetten, redt Marten nog een keer fabelachtig een 100% kans maar scoort AVC niet meer, met veel strijd en  inzet van de hele ploeg  blijven de 3 punten in Easterein.

Volgende week de derby tegen Mulier, thuis om 14.30. 
Boudewijn

ONS BOSO Sneek 6 – SDS 3    4-8
Lekker doelpuntryk. Dêr hâlde se bij ONS wol fan. Ferlieze mei dikke sifers. Jan Simon Jelsma (2), Henk Postma en Robert Sijbesma (5) skoarden.

SDS 4 – Frisia
SDS hat no 4 wedstriden spile en it earste punt is binnen. Der hie wol wat mear ynsitten, want sij fûnen sels dat se rjocht hiene op twa strafskoppen, in doelpunt waard ôfkard fanwege bûtenspul en bij de Frisianen waard der immen útstjoerd mei read.

Terschelling A1 – SDS A1
Terschelling uit, altijd lastig..
Halverwege de middag op het groene eiland was de focus op het voetbal even weg. Het voelde als vakantie. Als echte profs hingen de mannen rond, legden een kaartje (met bijzondere afbeeldingen)en shopten wat in de Jumbo. Maar goed, zes uur was het dan zover en daar was ook meteen de focus. Een slechte keiharde kunststofmat zorgde ervoor dat iedereen echt even moest wennen aan het stuiteren van de bal. Zo’n mat moeten we in elk geval niet hebben in Easterein!

Geluk bij een ongeluk was dat het veld er wel voor zorgde,dat ons eigen spel goed uit de verf kwam. Opdracht is sowieso altijd al over de grond passen, dus, geen hoge ballen weggeven. Toch was een sublieme hoge bal van Wiebe op Lourens de opmaat tot een leuke avond. Een even prima actie van de nr. 10 op de nr. 9 zorgde voor de eerste. Daarna ging het snel met een hattrick van Lourens, steeds weer goed aangespeeld door Wiebe, Frank en Pieter vanuit  het centrum. Intussen deden de backs wat er van hen gevraagd werd en bleef de 4-0 tot de rust gehandhaafd. Toen even de vrij normale tegentreffer en hup weer door naar de 1 – 7.  Tussendoor een gemiste penalty van Habtamu, een goal van nr.10 en een goedmakertje van Hab. Sytsma zorgde met een lepe snel genomen vrije trap voor de eindstand.

Langs de lijn Samme Overal, Evert en Sippie en Johan en Gida. Machtig!

Ja en dan de derde helft tot de volgende morgen half zes. De grootste feestganger was Klaas O.. Met zijn 64 jaar nog lang niet uitgeblust. Topper op de dansvloer, tenor in de verblijfsruimte en kukelehaan op het dak van de kampeerboerderij bij het ochtendgloren. Man, man wat hebben die A’s in één nacht veel geleerd van Klaas! In de disco op Midsland ging het er ruig aan toe. Vanwege vigerende redenen kan ik daar niet teveel over vertellen. Bloed, zweet en tranen op de dansvloer. Chicks die vrijwel zeker vandaag huilend en enigzins verdwaasd op het eiland rondlopen en de clubnaam SDS nooit meer uit hun gedachte wegkrijgen. Ook hier won het temgevoel het van de hunkering: samen uit samen thuis! Klasse mannen, punten en een machtige ervring opgedaan op en mooi eiland! De club bedankt voor de faciliteiten! 

Remco en Tjerk

AVC C1 – SDS C1   0  –  7
Altyd leuk om wer efkes te baljen yn Seisbierrum. We spilen op it echte gers, mar it fjild wie swier.             Fuort fanof de oftraap wurde AVC under druk setten en der unstiene in pear hiele beste kansen. Dizze ballen moatte sitte en yn minder dan 5 minuten hiene we eins al mei 2 – 0 foar stean moatten. Dit barde net en dan meitsje je it jeself ek noch moeilik. Hielendal net nedich want, mei alle respekt, AVC wie beslist de mindere ploeg. Fertsjinne kamen we nei 10 minuten op foarsprong troch in goal fan Sjoerd. Sa no en dan lieten de jongens fan C1 sjen dat se hiel goed foutballe kine mei goed posysjespul en 1x reitsje. Nei in kertier wie it alwer Sjoerd die de 0 – 2 tsjin de touwen skeat. Jammer genoch untbrekt it dan oan skerpte om dan troch te drukken. Mei rest hiene we einliks al mei 5 – 0 foar stean moatten. Uteinlik giene mei in stan fan mar 0 – 2 de rest yn. De twadde helte wie better mei mear beleving en mear beweging. We koene utrinne nei 0 – 7 troch 3x Hendrik en 1x Tjerk. De allermoaiste fan hjoed wie fan Jopie, hy skeat de bal fanof wol 30 meter strak yn ‘e krusing. Al mei al wie 0 – 7 neffens my in goeie ofspegeling fan de kreftsferhoudingen. Mei dizze oerwinning dogge we noch hieltiid moai mei om de boppeste plakken yn dizze kompetysje. Nije wike gjin wedstryd yn ferban mei de hjerstfakansje. De wike dernei spylje we ut tsjin SC Boalsert.
Theo.

Zeerobben MD1 – SDS MD1|
Zaterdag 12.15 uur in Harlingen
Voor de wedstrijd was daar de ziekmelding van Evie. De meiden vonden dit op zijn liefst gezegd: niet leuk… Na een autorit richting Harlingen en het omkleden in hun box begon de wedstrijd om 11.15 uur. We speelden op een groot veld.
Na twee minuten stonden we 1-0 achter. In de 15e, 16e en 17e minuut werd er elke minuut gescoord. De meiden gingen goed verdedigen en deden hun best. Het weer werkte ook een beetje mee want de verwachte regen bleef uit.
In de rust was het 10-0. De broodjes van de regelmiep kwamen erbij en even een goede peptalk want die 0-14 van de thuiswedstrijd moest niet gehaald worden. 
En daar gingen de meiden in de tweede helft. Feller en beter verdedigend werd het uiteindelijk 12-0 en met een groot compliment voor hun doorzettingsvermogen, de inzet van Bauke en Aukje en het publiek hebben we een leuke middag gehad en was de uitslag beter dan vorige keer!
Lilian Waterlander

SDS F3 wint net niet met dubbele cijfers van Hielpen.
Vandaag moest SDS al weer vroeg uit bed om naar het IJsselmeer Dorpje Hindeloopen te gaan.
om daar te spelen tegen het plaatselijke Hielpen F3G om 09.00 uur.
 
De eerste helft ging stroef van start of het tactiek was weet ik niet!
Maar toen het ijs gebroken was speelden ze zich steeds beter in het spel en werd er uiteindelijk gescoord door Henk Jan en dat was voor de rest ook een teken dat er mogelijkheden lagen voor een grote overwinning.
 
Toen de scheidsrechter affloot voor de rust was de stand 0-5 en als je dat tegenover 15 scoringskansen in de 1e helft zet zei dat ook iets over SDS dat ze er echt voor gingen!
 
In de 2e helft zagen de meegereisde supporters een SDS dat weer mooi overspeelde , een goede verdediging zagen en een 1 mooie redding in de 2e helft van Herman die hij keurig pakte maar nog wel een schop na kreeg tegen zijn hoofd toen hij de bal klem had en Herman die kon zowat de hele wedstrijd op een stoel zitten.
We gingen voor de 0-10 maar volgens Bas moesten we nog een paar minuten maar helaas tuut tuut en het was afgelopen! 
Kortom een verdiende overwinning namen we mee uit Hindeloopen!

en dat werd gevierd op de dijk! (zie foto)
 
met trots sluit ik het verslag weer af!
Groet, 
Dennis

Efkes Balje
It Efkes Baljen fan freed 16 oktober fûn plak ûnder ideale omstannichheden. It koe hast net misse dat der tal fan hichtepunten en in inkel djiptepunt opdûke soene.
“Een oneven of onpaar getal is een natuurlijk getal dat niet even is, dus niet deelbaar is door 2”, seit Wikipedya. Dat wie wer it útgongspunt bij it hesje útdielen. Nei in kertier fuotbaljen koene wij konstateare dat it net sa raar gie. De 4 hiene 1 doelpunt mear makke, mar de 5 wiene fol goeie moed dat se de ferfelende tradysje fan de lêste wiken (4 wint fan 5) trochbrekke soene.
Nei dat earste kertier in djiptepunt: Theo die in ultime poging (dy’t slagge) om in bal te Ûnderskeppen en dat fûn in spierke krekt boppe de knibbel net leuk. Theo koe net fierder en hij makke diel út fan de 5. Op deslde wize trochgean like net goed en sa kaam de transfers fan Ferrie en Aant ta stân, mei in slúten ponge.
Der waard wer in soad frege fan ynsicht en gongsette op it goeie momint, want der waard in flinke oanslach dien op de kondysje mei 4 tsjin 4. Wouter, Ferrie, Folkert Rients en Pieter de B bleaunen hieltyd ien of twa doelpuntsjes foar en dat kaam foaral omdat Pieter de âlde foarm werom liket te krijen. Hij skoarde wer omraak. Skoare dat die Ferrie soms ek, mar soms foaral ek net. De peal wie syn grutste tsjinstanner en de boarst fan Remco. Dy joech gjin krimp bij in ferwoestende doelpoging.
Theo kreupele ûnderwilens wat om it fjild hinne en helle de ferdwaalde ballen op en soarge der dêrmei foar dat it tempo heger wie as in kompetysjewedstriid fan Ajax.
Klokslach healwei njoggenen wiene der nije kânsen foar Remco, Harrie, Bertus en Aant. Dy grepen se, earst wie it Remco dy’t de 1-0 oantekene en it alles beslissende doelpunt kaam fan Bertus. Dat wie in wûnderbaarlik doelpunt. Bertus hie de hiele jûn lêst fan broeksakkerich waar. Hij wie foaral dwaande om der foar te soargjen dat er net stroffele oer syn ôfsakke broek.
En krekt dat lêste doelpunt gie it mis. Mei sân hasten fleach hij mei bal op nei it doel en efkes fergeat hij syn broek. Krekt foardat syn broek  de grûn berikt hie, koe hij de bal noch in lêste tikje jaan, foardat hij stroffele.
Theo wie der noch altiten, rûn al wer iets better en omdat hij jierdei west hie, soarge  hij foar in lytse neisit mei Hertog Jan as gast. Theo betterskip en foar de ôfwêzigen: nije wike wer komme en 5 tsjin 5?
Aant