10:15  Oudega/HJSC/Heeg JO13-1G ST SDS/Nijland JO13-2
12:45 SWZ Boso Sneek JO17-1 ST SDS/Nijland JO17-1 5-0
14:30 Tonego 1 SDS 1 1-1
15:00 ST Dronrijp/Foarut VR1 SDS VR1 0-3

SDS 1 deelt de punten met Tonego 1

SDS sprokkelde er zaterdag weer een puntje bij in Luttelgeest (1-1), waar Tonego een taaie tegenstander bleek. In een eerste helft met weinig uitgespeelde kansen, was het toch Tonego dat op voorsprong kwam. Na de rust kwam SDS beter voor de dag en scoorde het snel de gelijkmaker, waarna het een hele open wedstrijd werd. De jonge honden van SDS gingen tot op de bodem om toch de winnende treffer te forceren, maar het moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

SDS begon voor de derde keer achter elkaar in dezelfde basisopstelling en het ging zeer voortvarend van start. Na een minuut kreeg het een corner, die door Lourens van der Pol vanaf rechts in werd gedraaid. De keeper van Tonego ging volledig onder de bal door en de hoekschop leek in één keer in het doel te gaan, maar hij werd uiteindelijk net op tijd van de lijn gehaald. Even later was het dezelfde Lourens van de Pol die bij de tweede paal een indraaiende vrije trap van Pieter Sijtsma vrij in kon koppen, maar deze kans ging naast.

Na een half uur kroop een zeer afwachtend Tonego wat uit haar schulp en dit resulteerde in een voorzet van de linkerkant, waarna Wiebe Heeres de bal blokte met zijn rechterwang. Scheidsrechter Strampel meende echter een handsbal te hebben gezien en tot verbijstering van heel SDS ging de bal op elf meter. Gelukkig is er dan zoiets als gerechtigheid, want keeper Jaap Toering stopte de strafschop voortreffelijk en het bleef dus 0-0. Toch werd het 1-0 voor de thuisclub, want een paar minuten na de gemiste strafschop benutte het meteen de eerste de beste uitgespeelde kans na een snelle aanval.

SDS raakte wat gefrustreerd, maar kwam sterk uit de kleedkamer na de rust en binnen vijf minuten was het dan ook 1-1. Een indraaiende vrije trap van Pieter Sijtsma werd losgelaten door de doelman en uiteindelijk werkte Lourens van de Pol de gelijkmaker tegen de touwen. Het was zijn 25e competitie doelpunt voor SDS en hij heeft dus zijn eerste ster te pakken. Dat er nog vele mogen volgen! SDS kreeg energie van de gelijkmaker en ging vol jeugdig enthousiasme op zoek naar meer, maar goed voetbal was lastig op het inmiddels volledig omgeploegde en gladde veld.

Toch waren Matthijs Postma en Lourens van der Pol dicht bij de winnende treffer, maar Postma schoot voorlangs en Van der Pol gleed uit in kansrijke positie. Het bleef dus gelijk in een open wedstrijd die op en neer ging, waardoor de pijp zichtbaar leeg was bij SDS in de slotfase. Bijna kreeg het ook nog het deksel op de neus in blessuretijd, toen helemaal fout leek te gaan bij een hoge bal. Gelukkig was invaller Gerwin Sybesma de reddende engel op de doellijn en zo hield SDS een dik verdiend punt over aan deze loodzware wedstrijd.

Douwe Posthuma

Dronrijp/Foarút VR1 – SDS VR1   0-3

Doelpunten: Seriette, Femke en Hester

Heeg 2- SDS 2

Zaterdag gingen de heren van sds vol goede moed naar Heeg. In het hol van de leeuw om met de woorden van Okke te spreken.
Regenachtig weer tijdens de eerste helft. Sds begon redelijk aan de wedstrijd, twee knappe aanvallen , geen resultaat , Heeg ging beter spelen en kreeg grip op de wedstrijd wat inhield dat Sds in de verdediging gedwongen werd. Geen probleem zou je denken maar door schoten op doel werd de keeper verrast. Twee maal moest hij vissen.
Tweede helft waren de elf van Sds opzoek naar de aansluitende goal, veel balbezit , Heeg maakte nog een doelpunt uit een counter. Naar mate de wedstijd vorderde werd het veld ook zwaarder op de proef gesteld, jammer dat Heeg nog geen kunstgrasveld heeft.
Helaas geen drie punten voor de heren. Volgende week maar weer eens kijken.

Jan Los

SDS 3 – Arum Stormvogel 2

In een “uitgedunde” competitie mocht sds 3 weer ”s aantreden en wel tegen Arum stormvogels 2.
Met een bijna complete selectie, alleen Kees en Stephan waren afwezig, konden we om half 3 beginnen. Helaas had Yward nog steeds last van z’n knie en moest in de warming up afhaken .
’t zit ”m ’t hele seizoen al tegen, erg jammer.
We waren vanaf ’t begin sterker en in de 10 e min scoort Jelmer beheerst na een assist van Inne de 1-0. Twee minuten later een prachtige combinatie tussen Jelmer en Mark en Jelmer maakt de 2-0. Daarna roept Arum ’t onheil over zichzelf af, ze gaan met 7 man in de verdediging staan en de voorhoede wordt niet meer bereikt en “doet dus niet meer mee”.
In de 20e min een prachtige aktie van Skelte en scoort fraai de 3-0.
30e min ; zeer fraaie dubbele 1-2 Mark en Jelmer, Mark 4-0.
31e min ; Mark 5-0.
35e min ; Sublime uittrap Marten, Jelmer maakt z’n hattrick, 6-0.
37e min ; Mark met een wonderschone 7-0, en ook een hattrick.
2e helft.
Enkele wissels, waarbij Pieter K, zoals later zal blijken, zeer verdienstelijk op de laatste man positie zal spelen. Als er op enkele posities zeer veel opties zijn, is het een genot als je op een totaal vreemde positie wilt voetballen, en ’t dan ook nog goed uitpakt…. hulde.
3e min ; knappe aktie Willem, Mark 8-0
4e min ; Jelmer 9-0.
7e min ; Piter vd P met een werkelijk fantastisch afstandsschot, strak in de kruising. Volgens Inne wel van 45 meter, gelukkig is Inne geen wiskundige, maar 35 meter was het zeker. 😉 10-0 Erg jammer dat dit niet gefilmt is, broer Lourens maakte z’n 25e, hulde, maar deze mag zeker ook gevierd worden in de voetbalfamilie van der Pol.
25e min ; Jelmer 11-0.
27e min, vrije trap Arum, na hier en daar aangeraakt te worden, scoort Arum toch de 11-1.
De mannen vierde het als een gelijkmaker, toch mooi om te zien, als je zo dik achter staat, toch blij met een goal, dan zit ’t met de sportiviteit wel goed.
41e min ; een prachtige combinatie tussen diverse sds ers, waarna Skelte af rond, 12-1.
Wat op viel was dat iedereen, op 5 min voor rust na, gedisciplineerd op zijn eigen positie bleef voetballen, vaak zie je dat iedereen in zo’n wedstrijd wil scooren, en dat alles “dicht gelopen” wordt.
Ook , ondanks de zeer grote nederlaag, complimenten aan Arum, ze bleven “fair” voetballen en maakte er absoluut geen schoppartij van, in deze competitie zie je dat ook wel’s anders.
Mannen, van harte met deze overwinning, prima teamprestatie , in de senioren zo dik winnen, gebeurd niet vaak.
doelpunten ; Jelmer 5 , Mark 4 , Skelte 2 , Piter vd P 1.

Boudewijn

SDS 4 – SWZ BOSO Sneek 2     2-3

2-3 ferlen fan SWZ,
2 goals fan Eeltje.
Leuke wedstriid, mei in protte striid en net heechsteand fuotbal.
Op nei folgjende wike!
Allert

MKV ’34  JO19-1 – SDS JO19-1

Vorige week thuis nog een ongelukkig verlies met 1-2 van SF Deinum. 6 wedstrijden en 6 punten. Na 2 keer verlies op rij (3-1 Berlikum) en 1-2 (SF Deinum) hunkert het team naar een overwinning. Ook de langslaper, die van huis werd gehaald.
De eerste helft was matig, mede gelet op het mollenveld. MKV scoort uit een corner (‘28) altijd gevaarlijk voor ons dus. Rust dus 1-0.
De tweede helft werd afgesproken om met fraai positiespel rustiger en overeind blijvend naar de 16 te voetballen. Dat lukte goed en menige kans werd gecreëerd. Uiteindelijk treft Eeltsje met een uitgespeelde kans het net: 1-1 (‘58). De corner van de ingevallen Sjoerd (hij is terug, en hoe) draait er vrijwel in ‘een keer in 1-2 (‘65). Hoewel de 1-3 eerder lijkt te vallen, wordt het nog 2-2 (‘72).
De laatste fase is spannend. Sjoerd overtuigt eenieder van zijn kwaliteiten door uit een vrije trap van 20 meter van het doel de bal snoeihard in de linkerbenedenhoek te schieten: 2-3 (‘77).
Tevens eindstand, de aansluiting is er met 9 punten uit 7 weer bij de subtop.
#MOTM: de mannen van de goals.

Henk

SWZ Boso Sneek JO17-1 – SDS JO17-1

JO17-1 voetbalde bij vlagen best aardig, maar kon niet voorkomen dat koploper SWZ Boso 17-1 een 5-0 overwinning behaalde.

SDS JO13-1 – SWZ Boso Sneek JO13-2 — 4-1!!!

Vandaag (9 nov) mogen we dan eindelijk een keer in Easterein spelen voor de 1e x deze competitie. Uitgerekend koploper SWZ komt langs, welke alle 4 wedstrijden hebben omgezet in winst. Wij staan middenmoot met 4 puntjes uit 3 westrijden (1-1-1). Tactiek is dan ook in de box om er op te hameren dat zij ons onderschatten en daarom wij op wilskracht/inzet (letterlijk: d’r yn batse!) zodat zij vandaag hun eerste punten gaan verliezen.
In het achterhoofd de gedachte/hoop dat we mee kunnen voetballen en er tenminste een wedstrijd van kunnen maken. De jongens hadden echter wel degelijk geluisterd. Alle duels werden gewonnen, strak verdedigd en bovendien heel erg mooie driehoekjes gemaakt.
Het initiatief lag vanaf minuut 1 bij ons. In de 10e minuut vanuit een corner kwam de bal op de 16 voor de voeten van Milan (geleend van JO15-1), die de bal in de linkerbenedenhoek schoot; 1-0! Er wordt goed door gevoetbald, de tegenstanders beginnen al te mopperen. In de 20e minuut een voorzet van Philip die wordt binnengetikt door Mohammad. Wat een weelde. SWZ krijgt een tweetal kansen maar weten ze niet te benutten en zo halen we met 2-0 de rust.

De 2e helft probeert SWZ het initiatief te nemen, ze zijn meer op onze helft, maar echt kansen krijgen ze niet door goed ge-organiseerd verdedigen (Sietze/Jorn/Jelle en Tsjalling). Na een minuut of 8 in de 2e helft een uitbraak over rechts die wonderschoon door Luuk wordt binnengeschoten. We nemen het initiatief weer over en halverwege de 2e helft blijkt ook Johan vandaag weinig kansen nodig te hebben en schiet hem van redelijk ver binnen; 4-0. Iedereen blijft vol inzet met strakke passing en overtuiging en enkele kansen op meer, de tegenstanders krijgen nauwelijks kansen en we heersen in de duels. Uiteindelijk in de laatste minuut nog de 4-1 maar dat mag de pret niet drukken.

Vandaag een top wedstrijd met uitstekende inzet, goede passing/driehoekjes en vertrouwen gespeeld. Kortom geen straf om te mogen coachen en ook voor de trainers (GertJan en Johan H.) prachtig om te zien hoe de training hun vruchten afwerpt!
Minne

SDS JO8

Gisteren een mooie 10-2 tegen FVC. In de eerste helft nog een redelijk gelijkopgaande strijd (3-1). Maar in de 2de helft was bijna elke kans raak en bleef het verdedigend goed. Met een mooie uitslag als eindresultaat.