09:00 Scharnegoutum’70 JO13-1 ST SDS/Nijland JO13-1 2-1
10:15 Scharnegoutum’70 JO12-1 SDS JO12-1 6-2
10:30 Mulier JO13-1 ST SDS/Nijland JO13-2 9-0
14:00 Geel Wit JO15-1 ST SDS/Nijland JO15-1 0-2
14:30 SC Bolsward JO17-4 ST SDS/Nijland JO17-2 4-4
14:30 ST Stiens/DTD VR3 SDS VR1 1-3

SDS 1 – Makkum 1     1-2

It sloppe begjin en it slordige ferfolch yn de earste helte, wêrtroch in 0-2 rêststân op it firtuele skoareboerd stie, koe yn in better twadde helte net goed makke wurde. De 1-2 fan Peter Hoogerwerf koart neit it skoft joech hoop, mar it slagge net om de 2-2 te bewurkmasterjen. Sterker noch it wie moai dat doelman Jaap Toering noch in pear moaie reddingen die om noch erger foar te kommen.
SDS onderuit tegen Makkum
SDS begon zaterdag niet bepaald voortvarend tegen Makkum en keek na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Het liet de kop echter niet hangen kwam vlak de rust terug tot 1-2, waardoor de hoop op een goed resultaat weer toenam. De thuisclub was ook een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar ontsnapte in de slotfase aan een grotere nederlaag.
SDS begon niet eens zo slecht aan de wedstrijd en werd zelfs een paar keer gevaarlijk in de beginfase, maar na een kwartier was het Makkum dat op een 0-2 voorsprong stond. Eerst werd op links de bal verloren, waardoor de rechtsbuiten vrije doorgang had. Zijn lage voorzet werd op de onderkant van de lat geknald, maar de rebound was een prooi voor Emiel Wijma. Een paar minuten later werd het zelfs 0-2 toen een vrij kansloze vrije trap door spits Frederik Topfer over keeper Jaap Toering heen werd gekopt.

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, moest Gerwin Sijbesma zich door Frank Bervoets laten vervangen vanwege een blessure aan de enkel. Even later leek ook Pieter Sijtsma rijp voor een wissel, nadat hij even uit de tijd ging door een klap tegen zijn hoofd. Hij kon uiteindelijk de wedstrijd zonder problemen vervolgen, maar voelde zich na de wedstrijd niet al te best. SDS gaf ondertussen niet op, ging op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg kansen via Wierd Hofstra en Matthijs Postma, maar het was Makkum dat kort voor de rust een enorme kans op hun derde treffer verprutste.
SDS leefde dus nog een beetje en toen Peter Hoogerwerf kort na de rust meteen scoorde leek de wedstrijd zelfs weer goede kant op te kantelen. De aanvaller schoot een afvallende bal met zijn linker in de bovenhoek en dit doelpunt was precies wat de thuisclub nodig had. Kort hierna was het bijna weer raak voor Makkum, maar gelukkig kopte een aanvaller in vrije positie net naast. De jacht op de gelijkmaker kon dus weer verder gaan en Habtamu de Hoop leek op weg naar de tweede treffer voor SDS, maar hij schoot veel te gehaast voorlangs. Daarna leek Lourens van der Pol het beter te gaan doen, maar zijn schot werd net gekeerd door de voet van de keeper.
In de slotfase ging SDS met heel veel risico spelen en stuurde het verdediger Marco Rijpkema naar het front voor de nodige kopkracht. Dit leverde een paar kansen op voor de thuisclub, maar ook een handvol hele grote kansen voor Makkum. Marco Rijpkema was het dichtste bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal van dichtbij verdween niet in het doel. De gasten counterden zich ondertussen naar een serie levensgrote kansen het was uiteindelijk aan het goede keeperswerk van Jaap Toering te danken dat het slechts 1-2 bleef. De drie punten gingen dus naar Makkum en SDS richt de blik op de volgende wedstrijd, die zaterdag in en tegen Oudehaske is.
Douwe

De ‘froulju fan de wedstriid’ 😉

Henk Bootsma soarge juster wer foar prachtige foto’s. Hjir kinne se allegear sjen.

Stiens/DTD VR3 – SDS VR1      1-3

De froulju fan SDS hienen it net makkelijk ús by Stiens/DTD, mar wisten dochs trije punten te pakken mei doelpunten fan Seriette, Femke en Alissa.

Rijperkerk 2 – SDS 2 2-1

SDS 2 hat foar it earst dit seizoen ferlern. As it no wol of net terjochte wie, mei 2-1 bleaunen de punten yn Ryptsjerk. Luuk van der Weg skoorde mar wer ris foar SDS 2.

SDS 3 – WPB 3

SDS 3 hie it net makkelijk tsjin WPB 3. SDS 3 hie yn de earste helte miskien wol de beste kânsen, mar goals levere it net op. Yn de twadde helte wie it Mark Postma dy ’t twa kear skoorde en dêrmei de winst feilich stelde.

Mulier 2- SDS 5      1-5

Jaja, it twadde fan Mulier ferliest fan it fiifde fan SDS. Mar leafst 1-5 waard it. Dirk Yde (2), Feite de Haan (2) en Robert Sijbesma  skoarden. SDS 5 bliuwt mar winnen…….

DFC JO19-1 vs SDS JO19-1

5-1 na een ruststand van 2-1
Wel de nodige kansen, helaas geen doelpunten
3-3 of 4-4 had ook gekund
Helaas ‘ als ‘ bestaat niet in de sport😞
En ik moet het hele weekend nog door Dronryp…

Koach Henk Mulder

SDS JO19-2 – LSC JO19-3

It earste puntsje is binnen. 2-0 foar, binnen 5 minuten 2-2. 3-2 foar, 3-3 gelyk en dêrnei te folle kânsen mist.

ST SDS/Nijland JO17-1 – sc Bolsward JO 17-2

JO17-1 trok dit keer aan het langste eind. Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Bolsward een stijgende lijn. Dit keer 2-1 winst. Mooi resultaat.

sc Bolsward JO 17-4 – SDS/Nijland JO17-2     4-4

Na de wedstrijd te hebben gespeeld in Bolsward, waar het altijd lastig is hebben de jongens enorm goed gevoetbald. Het eerste punt is binnen 👍🏻 Na het laatste fluit signaal was de eindstand 4-4. Super gespeeld en een perfecte inzet TOP.

SDS JO10-1 – WPB JO10-1

Op een nat, maar zonnig veld speelden we thuis tegen Waterpoort Boys. Beiden hebben we alle wedstrijden tot nog toe gewonnen en zij zelfs vaak met dubbele cijfers. Pittig dus. Dat bleek al snel, zij waren fel in duel, hadden overzicht en technisch vaardig. Voor ons was het wennen dat we minder ruimte kregen. De schade bleef in de eerste helft beperkt tot 1-1.

In de tweede helft scoorde WPB vlot tweemaal. In het derde kwart scoorden wij, daarna nogmaals WPB wat de eindstand brengt op 2-4 voor WPB. We hebben goed partij geboden, alleen hadden we een sterke tegenstander.
Goed gespeeld mannen, we gaan in de training verder oefenen op techniek en overzicht.

Wesley en Yde

SDS JO9-1  – Frisia JO9-3

Jo9 heeft gisteren wederom gewonnen! Nu met minder grote cijfers, 5-2… het was een erg leuke wedstrijd om naar te kijken!

SC Franeker Jo8-1 – SDS Jo8-1 7-2

Net als in de bekerwedstrijd is Franeker nog een maatje te groot voor onze jongens.