09:00 SDS JO9-1 – Scharnegoutum’70 JO9-1 4-7
09:00 ST SDS/Nijland JO13-1 – vv Sneek Wit Zwart JO13-1 1-0
10:00 SDS JO8-1 – ST IJVC/Blauwhuis JO8-1 co
10:30 ST SDS/Nijland JO15-2JM – Irnsum JO15-1 0-10
08:45 LAC Frisia 1883 JO10-3 – SDS JO10-1 co
09:00 SJO DFC JO9-1 – SDS JO9-2 co
10:30 Flevo Boys JO17-3 – ST SDS/Nijland JO17-1 2-0
10:30 Mulier JO15-1JM – ST SDS/Nijland JO15-1 0-7

SDS 2- Flevo Boys 3      0-0

At it in typyske 0-0 wedstriid wie, dat sille wij letter lêze kinne yn it ferslach fan Jan Los. Doelpuntenmakkers hoechde hij net te notearen.
De oare wedstriid yn de poule tusken Balk 3 en vv Nijland 2 eindige yn in 2-1 oerwinning foar vv Nijland.

It ferslach

Gistermiddag de bekerwedstrijd Sds Flevoboys bekeken, met Bote wederom op de bank als coach met nu als assistent Willem. Rik was verhinderd. Klaas weer vlaggen en Jan Bouke scheids.

Sds had weer een mix van oud en nieuwe spelers wat toch wennen blijkt te zijn, ook gezien de twee oefenwedstijden, beide met negatief resultaat.

Eerste helft van de wedstrijd waren de spelers van Sds grotendeels aan het voetballen op de helft van de tegenstander. Flevoboys kwam met een paar speldenprikken niet vaak bij de goal, maar als dat gebeurde ook alle hens aan dek bij Sds.

Tweede helft met een iets gretiger Flevoboys, Sds verdedigers en doelman moesten een paar maal handelend optreden, een actie van een ex prof bij Flevoboys , ging maar net over. Kwamen we goed mee weg, Sds probeerde van alles om de wedstrijd naar hun toe te trekken.

In het laatste kwartier werd er nog een paar maal gewisseld zodat iedereen toch nog aan wat speelminuten kon komen. Twee minuten voor tijd had uw reporter de eindstand al genoteerd, er kwam nog een actie van Sds wat bijna resulteerde in de 1-0.

Conclusie van deze middag was Sds werkt zich uit de naad en Flevoboys speelde het slimmer door de bal het werk te laten doen. Tijdens de wedstijd nog een praatje met bote gemaakt over van alles en nog wat, de heren van het tweede hebben een goede inzet, trainingen worden goed bezocht, sommige spelers moeten nog wennen aan elkaar. Maar zoals de coach zei, op bijna alles kan geoefend worden.

Jan Los

SDS 1

SDS spile tongersdei al (4-1 ferlies bij AVC), de oare klups yn de poule spilen hjoed tsjinelkoar. CVO – Minnertsga eindige yn 0-2.

SDS/Nijland JO15-1 hellet út

SDS JO10-1

10-1 vandaag uit bij LAC Frisia met 7-5 verloren. Na een snelle 3-0 achterstand ging het steeds beter. Na de 3-1 tot zelfs op 4-4 gekomen, maar helaas viel direct daarna de 5-4. De pijp was toen bij de meesten wel leeg. Op naar volgende week tegen Terschelling. Een wat scherper begin zou ons dan meteen in de wedstrijd moeten brengen😉. Maar het belangrijkste is dat we weer los zijn👍🏼