Weppers snein 31-10-2021
31 oktober 2021

Hawwe jim in ferslach, in (alvetal)foto of oars wat aardichs mail it nei aant@vv-sds.nl of willem@vv-sds.nl!
Appe nei Aant mei ek 0655117582.
Doelpuntenmakkers by de senioaren moatte sawisa efkes trochjûn wurde oan Aant. Jildt ek foar VR1!

In heal oere in grut oerwicht foar SDS.
De earste de beste kâns foar Heeg giet der yn.
Krekt foar it skoft sels de 0-2.
Nei it skoft ien SDS doelpunt.
Hendrik de Jong skoart skitterjend.
Heeg spilet in kwart wedstriid mei 10 man.
Einstân 1-2

SDS verslikt zich ook in Heeg
SDS liep zaterdag tegen een pijnlijke en onnodige nederlaag 1-2 nederlaag aan, thuis tegen Heeg. Het eerste half uur was volledig voor de thuisclub, maar doelpunten bleven uit en het was Heeg dat daarna twee keer enigszins onverwacht maar dodelijk afwerkte. Kort na de rust moest Heeg met tien man verder en toen het na een uur 1-2 werd, leek er nog wel wat te halen voor de thuisclub. Helaas wilde de gelijkmaker niet vallen, ondanks een groot overwicht en enkele beste kansen.
SDS begon goed en scoorde na twee minuten al, maar het doelpunt van Teun Heeres werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het deerde de thuisploeg niet en Heeg had houden en keren met SDS, dat voornamelijk over de rechterkant regelmatig gevaarlijk werd. Hendrik de Jong was nog twee keer dicht bij de openingstreffer, maar de juiste afronding ontbrak. Na een half uur kroop Heeg wat meer uit haar schulp en meteen was het raak. Een ingooi aan de linkerkant werd afgelegd op de inlopende Bert de Boer, die vervolgens de 0-1 vanaf een meter of twintig onbedaarlijk hard in de kruising kogelde. In de laatste minuut voor de rust werd het nog erger, toen aanvoerder Bouma een voorzet van links hard langs keeper Jaap Toering schoot en zo moest SDS na de thee een 0-2 achterstand goedmaken.
Met een dubbele wissel probeerden de withemden de tweede helft het tij te keren. Aanvaller Stan Korbach kwam voor verdediger Gerwin Sybesma en Wiebe Heeres verving zijn broer Teun, waarna de thuisclub op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Die kwam er na een uur spelen, toen Hendrik de Jong van een meter of vijfentwintig de 1-2 prachtig binnen schoot. Na deze aansluitingstreffer kreeg Rick de Boer zijn tweede gele kaart vanwege natrappen en met een man meer ging SDS nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.
Alles werd geprobeerd in de zoektocht naar een tweede treffer en ook Erik Haitsma kwam er als extra aanvaller nog in voor Luuk van der Schaar. De kansen om gelijk te maken waren er zeker en de vele voorzetten vroegen om een succesvolle afronding, maar het mocht niet zo zijn. Wiebe Heeres kreeg de grootste kans en diep in de blessuretijd had Hendrik de Jong de gelijkmaker nog op de schoen, maar hij viel niet meer.
Douwe Posthuma

Knickerbockers 6 – SDS 2

Vanmiddag de heren van Sds 2 gevolgd naar Groningen tegen tkb wat altijd een bijzondere aangelegenheid is voor Sds, met de bus mee net een schoolreisje of een bedrijfsfeestje. Keepersproblemen en een selectie die niet compleet is i.v.m. Vakantie, uitjes en voor sommigen andere prioriteiten.

Om half drie werd de wedstrijd gestart door een prima fluitende scheids van Tkb, misschien denken een paar spelers van Sds daar anders over, dat hoor ik dan volgende week dan wel weer.
Kevin dus op keep, wat ten kost gaat van de aanvalskracht van Sds, moet wel opmerken dat hij het verdienstelijk deed, beide ploegen gingen behoudend van start.
Sds eerst veel aan de bal, daarna Tkb die probeerde het eerste doelpunt te maken wat dus ook lukte na balverlies op middenveld en waar de verdediging ook geen antwoord op had. Een tkb er schoot beheerst in de verre hoek. 1-0
Sds probeerde hier wel een antwoord op te geven maar het ontbrak hun aan een beetje geluk. Eerste helft Tkb de betere ploeg.

Tweede helft begint Sds eindelijk het spel te spelen zoals we gewend zijn, door een wissel op het middenveld toe te passen (Anco erin Tjitse eruit) begint het te draaien bij Sds wat gelijk blijkt bij een aanval op rechts opgezet door Bauke, voorzet, fraai afgerond door Sjoerd de B en de 1-1 is een feit.
Opluchting aan de kant en in het veld. De 1-2 werd daarna redelijk snel gemaakt door Sds, vrijetrap Sjoerd de V richting doel, keeper liet los en Sietze scoorde. Dan komt altijd het moeilijke punt voor de technische leiding waar en wie gaat gewisseld worden, pijntjes enz, eentje geeft het altijd aan, Lieuwe, nu was Sietze hem voor, door dit alles werd het spel van Sds er niet beter op en Tkb rook hun kans op de gelijkmaker fout van een Sds er werd afgestraft. 2-2

Geen paniek bij de leiding puntje ook mooi, maar helaas door een situatie in strafschopgebied schiet een Tkb er de bal tegen Bauke aan scheids constateert hands geeft een strafschop. 3-2

Een teleurstelling bij spelers en leider en niet te vergeten de grens van Sds Klaas de Haan, deze kreeg wel een compliment van de bank van Tkb over hoe hij de vlag hanteerde eerlijk en sportief. Hij heeft het zelf niet gehoord maar bij deze.

Een wedstijd van de nr 1 tegen de nr 9 kan soms heel vreemd lopen, Sds nu 4 en Tkb nu 8.

Groet Jan Los

Heerenveense Boys 4 – SDS 3

SDS 3 wint knap yn Hearrefean fan Heerenveense Boys 4. Tsjipke Okkema hie it op de heupen en makke yn de earste helte al gau de 1-0 en 2-0 foar SDS. Nei de 2-1 makke Habtamu de Hoop de 3-1 en nei de 4-1 fan Douwe-Jan Vellinga like de wedstriid spile al kamen de Boys noch werom oant 4-3. Uteinlik makke Habtamu ek noch de 5-3.

sc Bolsward 6 – SDS 4

Helaas ferlern mei 4-2. Doelpunten fan Broer Jacob Greijdanus en Tjeerd de Vries

Efkes Balje

Nee, wij neame gjin nammen, mar de trije kompleminten geane dizze edysje nei de trije dy’t  ús 8 tal nei in 11 tal brochten, sadat wij 5 tsjin 6 balje koene. In âlderwetske 5 kear jong tsjin 6 kear âld.
Dy trije, dy’t harren justermiddei melden, wylst se hjoed wer alles jaan moatte foar harren 11 tal. Trije leafhawwers dy’t altyd wol fuotbalje wolle en net bij elke skeet dy’t dwers sit ôfseit.

De 5 jongeren moasten hiel wat enerzjy stekke om it âld lestich te meitsjen. It begjin wie foar it taktsyk sterke âld. Sij kamen sels 4-0 foar mar moasten tasjen, wat langer it duorre,  dat it rinfermogen fan jong hieltyd effektiver waard. Doelpuntsje foar doelpuntsje kamen se tichter bij. It waard efkes spannend mar yn de earste partij wie it dochs âld dat mei 2 doelpunten ferskil wûn.

Foar de finale, twa doelpunten út, stuts jong de koppen efkes goed bijelkoar, want dit woene se winne.
Dat slagge, nei de 1-1, makken se de winnende

It giet net allinne om de letterlike stappen bij fuotbal, mar de figuerlike stappen sette.
Ek it Efkes Balje wurdt folge troch de fuotbalstatistyksatelyt en at je dan de sifers sjogge fan de minst mobile Efkes Baller dan kinne je neigean wat dy oaren rûn hawwe yn 60 minuten.

Jong: Jurjen, Rudy, Pieter, Robin en Luka
Wat âlder: Wouter, Menno, Jappie, Folkert Rients, Klaas en Aant