19:30 vv Oosterlittens VR18+3 – SDS VR18+1 1-3
20:30 Wykels Hallum VR18+1 – SDS VR18+1 1-5
08:45 Scharnegoutum’70 JO11-1 – SDS JO11-1 2-6
11:00 ST IJVC/Blauwhuis JO15-1 – ST SDS/Nijland JO15-1 2-4
12:15 SC Berlikum JO17-1 – ST SDS/Nijland JO17-1 0-6
12:30 S.C. Stiens 3 – SDS 3 2-2
12:30 Workum JO19-2 – SDS JO19-1 1-4
14:30 vv Nijland 3 – SDS 4 2-2

SDS 1- sc Scharnegoutum 1     2-0

In dik fertsjinne oerwinning fan SDS 1, dat tal fan seleksjespilers miste fanwege blessures.. Nei 3 minuten in moai debútmomint fan Kevin de Haan.

Hij skoarde behearst de 1-0.
Scharnegoutum wist amper in kâns te kreearen en ek SDS kaam noch in inkele kear frij foar it doel.

De twadde helte kaam SDS 1 iets better yn it spul en der wiene mar leafst trije hiele grutte kânsen. Allegear kopkânsen. De peal en de doelman mei in fantastyske redding  soargen der foar dat it lang 1-0 bleaun.

De prima liedende skiedsrjochter moast noch efkes echt oan de bak yn de fierders sportive wedstriid

nei in hurde oertreding op ynfaller Habtamu de Hoop.

Wat gedoch oer en wer. Uteinlik kamen de gasten mei 10 man te stean ( praten joech de trochslach) en yn de restearjende tiid wist de krekt ynfallen

Hendrik de Jong noch in doelpunt oan syn respektabel oantal ta te foegen.

In solide en hurdwurkjend SDS pakte sa de earste trije punten. In hoapfol begjin.

Mear foto’s fan dizze wedstriid binne hjir te sjen.

CVVO 2 – SDS 2

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van Sds 2 tegen Cvvo Lemmer, na wat oefenpotjes en bekerwedstrijden, konden de heren laten zien of de trainingen en aanwijzingen van de nieuwe trainer Samir resultaat hebben gehad. De samenstelling van het team is eigenlijk niet verandert, het eerste maakt nog wat gebruik van spelers, vanuit de A`s (jo…..) komt wat aanvulling maar het houdt niet over. Zal voorlopig wel een puzzel worden voor de staf van beide elftallen.
Nu de wedstrijd, beide ploegen starten voortvarend aan de wedstrijd, de eerste 15 minuten spelden prikken aan beide kanten. Sds aanval goed gespeeld vanaf het middenveld, Arjen vrijgespeeld, schiet kans op doel. Aanval van af rechts Arjen speelt Sietze aan, zijn schot tot corner verwerkt. Bouke met een kopbal in handen van de keeper. Bouke had het bij tijd en wijle moeilijk op de back positie, zijn tegenstander was een bewegelijk mannetje maar zoals altijd kreeg hij rugdekking van zijn medestrijders achterin. Cvvo leit zich ook niet onbetuigd en kwam dan ook op voorsprong door een snelle actie waar Sds geen antwoord op had de 1 nul was een feit. Al gauw probeerde Cvvo de tweede te maken wat ook lukte. Aanval vanaf rechts, prima schot van speler Cvvo en de 2 kwam op het scorebord.
Sds bleef voetballen en ging opzoek naar de aansluiter. De getergde Bouke kreeg nu wat meer ruimte op op te komen en met een fraaie voorzet werd Tim bereikt en scoorde voor Sds, met zijn rechtervoet terwijl hij links is, Samir vond dit heel mooi omdat hij dit op de trainingen oefent. Na de hervatting gaat Sds op jacht naar de gelijkmaker, Cvvo laat zich toch verrassen zoals Sds zich terug knokt in de wedstrijd, Arjen speelt Wessel aan en deze geeft voor Eeltje probeert een schot, helaas.  Vlak voor de rust gaat Bouke goed door en bereikt Wessel, geeft voor en Arjen schiet laag in, 2-2, daarna nog een fraaie uitgevoerde vrije trap van Tim, dit keer wel met links, maar ging net over.
Tweede helft begonnen beide ploegen strijdlustig, spel werd grimmiger, en probeer dan maar vanaf de zijlijn om de heren rustig te houden. De scheids ( oud speler Sds Harmen Stremler) had zijn handen vol aan beide ploegen. In de 35 minuut maakt Jort een overtreding in strafschopgebied en bal gaat op de stip. 3-2
De  tijd begint te dringen en Sds doet er nog een schepje boven op, gebroeders Los gaan op avontuur, Bouke gaat ook mee in de strijd, wat lijdt tot een fraai doelpunt van hemzelf. 3-3…………
En het houdt niet op voor hem want in de laatste minuut nog een vrije trap, Tim kopt deze bal op de lat.
Kortom een spannende/harde wedstrijd. Rest mij nog te vertellen dat Lieuwe werd gewisseld voor Tom en Wessel voor Wessel.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen DWP .
Jan Los

sc Stiens 3 – SDS 3

SDS 3 pakte knap in puntsje yn Stiens wêr as it nei de wedstriid mear oer de tarieding op de wedstriid gie as oer de wedstriid sels. Letter hjoed mear dêr oer. Mark Postma en Tsjipke Okkema makken de doelpunten foar SDS 3 mei help fan twa prachtige oanfallen út it boekje.

Nijland 3 – SDS 4

SDS 4 pakt knap in puntsje yn de derby tsjin Nijland 3 mei help fan in eigen goal fan Nijland en in goal yn de lêste minút fan Ate Schaap. Mei in soad fuotballers by sawol Nijland 3 as SDS 4 út Reahûs en Turns hie de wedstriid dêr ek hast wol fuotballe wurde kinnen.

sc Berlikum JO17-1 – SDS/ Nijland JO 17-1     0-6

Nei dizze klinkende oerwinning is dit team koprinner yn dizze bekerpoule. As de JO17-1 nije wike minimaal in puntsje pakt tsjin sc Franeker JO17-2 pakke sy de poulewinst.