19:30 ST Dronrijp/Foarut VR1 – SDS VR1 (7 tsjin 7) 0-1
08:45 LAC Frisia 1883 JO10-3 – SDS JO10-1
09:15 vv Sneek Wit Zwart JO15-2 – ST SDS/Nijland JO15-1 0-8
12:30 GAVC JO19-1 – ST SDS Nijland JO19-1 4-2
13:45 Blauw Wit ’34 JO17-3 – ST SDS/Nijland JO17-1
14:30 Scharnegoutum’70 1 – SDS 1 g.n.t.
14:30 ST BMJ VR1 – SDS VR1 g.n.t.

SDS 2 – Rijperkerk 2

It ferslach is fan Jan Los.

Gistermiddag de wedstrijd van de nr 5 tegen de nr 10, zal wel zo`n wedstrijd worden dat Sds het spel moet maken tegen een verdedigende tegenstander. Het tegendeel was waar, al in de eerste minuut van de wedstrijd scoorde Rijperkerk de 0 1, lange bal op speler Rijperkerk schoot beheerste in. Even werd er door de verdedigers gekeken naar de grens maar de vlag bleef naar beneden.

Sds moest nu komen om de aansluiter te maken en tevens oppassen voor een goed spelend Rijperkerk. Diverse scoringskansen werden door de voorwaartsen van Sds niet benut. Schot Kevin net over, Sietze voorzet op Arjen ook mis, kopbal Robin naast noem maar op. Hoeveel kansen moet je hebben om er eentje te verzilveren.

In de tweeëndertigste minuut scoorde Rijperkerk de 0 2 uit een vrije trap, bal komt voor het doel was wel te verdedigen, maar speler van Rijperkerk zette zijn voet ertegen.

Na de thee moest Sds wel komen, veel meer balbezit maar dit werd niet omgezet in een doelpunt. Tot het moment komt dat Sds scoort uit een mooie kopbal, maar de vlag gaat omhoog en de scheids keurt hem af.

Sds probeert het wel om een doelpunt te maken, krijgt nog een paar kansen maar de tegenstander lijkt alles onder controle te hebben. Tot er een aanval komt van Sds, de ingevallen Lourens van der Pol werd gevonden en deze schiet de 1 2 binnen. Dit alles gebeurde in de vijfentachtigste minuut, dus voor Sds alles of niets en in blessuretijd maakte Rijperkerk de 1 3.

Volgend week maar weer eens kijken of de spelers/staf het tij kan keren en de drie punten thuis kan brengen.

Rest mij nog te vermelden dat Klaas werd vervangen door Enne i.v.m. blessure van Klaas opgelopen tijdens vorige wedstijd. Scheids van deze wedstrijd was Jelle de Boer en Sds 2 stond onder leiding van Bote en Willem.

Jan Los

Sc Franeker 6 – SDS 5    2-6

Trije opmerklik punten kinne wij út dizze wedstriid helje. Dirk Yde Sjaarda skoarde net 4 kear mar 2 kear en Harm Auke Dijkstra fûn it net ek wer in kear. Dat wie al twa jier lyn. Neffens de altyd komplimenteuze  lieder Floris Hiemstra wie it in yntikker. Neffens Harm sels in moai technysk doelpunt. Dêrneist skoarde Syb Overal 2 kear yn deselde goal. De earste helte foar sc Franeker en de twadde helte foar SDS.
De oare doelpunten wiene fan Feite de Haan (de Frjentsjerter skoarde út in strafskop) en Peter Sijbesma.

GAVC 019-1 tegen SDS 019-1

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen GAVC in Grou op het programma. Wij hebben geen punten meer gepakt na onze eerste wedstrijd tegen Akkrum, waar we met 0-1 wonnen. Wij staan nu op het één na laatste plekje. GAVC staat op een derde plek met 10 punten uit 5 wedstrijden, waarmee ze dus heel dichtbij Workum en Oudega staan. Een lastige tegenstander dus, maar vandaag hadden wij Stan Korbach Douwe-Jan Vellinga mee.
Zij spelen beide in het eerste van SDS, dus een hele versterking in de ploeg. Douwe-Jan begon in de basis en Stan op de bank. Helaas was Steijn Groothof nog geblesseerd, maar we hebben een prima vervanger aan Jelte Spoelstra.
De wedstrijd begon slecht, omdat we na 5 minuten al met 1-0 achter kwamen. Het had veel weg van buitenspel, maar de vlag ging niet omhoog, dus weer een vroege achterstand. Na de 1-0 hielden we zo’n 20 minuten stand, maar daarna was het weer GAVC dat scoorde: 2-0. We zijn inmiddels wel gewend om achter te staan en we laten daarom de koppen ook nooit hangen.
SDS had het betere van het spel, alleen het was GAVC dat uit een corner op 3-0 kwam door een wat ongelukkig eigen doelpunt van Wessel Wijnja. Nog voor rust werd ook de 4-0 gemaakt door een inschattingsfout van onze keeper Jelte. Na de pauze gingen we weer vol gas verder, ook al stonden we met 4-0 achter. Het heeft ook geen zin om niets meer te gaan doen, SDS was in de tweede helft dan ook de betere ploeg met af en toe verzorgd voetbal vanuit achter.
Douwe-Jan Vellinga speelde een prima wedstrijd, hij bracht rust in het spel en speelde de middenvelders ballen in. Hierdoor kon SDS steeds de spitsen zoeken over de grond. Dit resulteerde dan ook in de 4-1 door de goed spelende Stan Korbach. Na de 4-1 ging SDS gewoon door waar het mee bezich was in de tweede helft. Stan werd aangespeeld in het zestienmetergebied, wachtte even en speelde keurig de vrijstaande Douwe-Jan aan. Douwe -Jan twijfelde niet en schoot van dichtbij de 4-2 binnen. Na de 4-2 werd er al vrij snel afgefloten en was de wedstrijd dus afgelopen.
Eindelijk weer een wedstrijd waar we tevreden mee kunnen zijn. Volgende week zijn we vrij en de week daarop tegen Sf Deinum in Deinum.
Luka van der Weg

Blauw-Wit – SDS JO17-1

Hjoed 0-2 wûn bij Blauw wit. Beste wedstriid, spannend mar nei 65 minuten lutsen we de wedstriid nei ús ta troch 2 counters en 2 goals.
Groet, Folkert

Sneek Wit-Zwart – SDS JO15-1

JO15-1 wint bij Sneek WitZwart mei 0-8. 1e helft nog wat slordig yn de passing en ôfronding. 2e helft mooie combinaties en prima goals. Ynset goed oer de hele wedstriid, allinnich mar romme foldoendes yn alle linies. Biedt goed perspectief foar de kraker takom wike thús tsjin Ouwe Syl (deelt boppeoan mei ús).
Gr. Minne

LAC Frisia 1883 JO10-3 – SDS JO10-1

Jo10-1 heeft vandaag bij LAC Frisia met 5-4 gewonnen. We konden gelukkig nog net 6 spelers op de been krijgen. En ze hebben het samen met de 2 gastleiders super gedaan.