08:30 LSC 1890 JO13-3 – ST SDS/Nijland JO13-1 0-8
08:45 Zeerobben JO12-3 – SDS JO12-1 1-13
08:45 Blauw Wit ’34 JO9-3 – SDS JO9-1 10-3
13:00 LSC 1890 JO15-3 – ST SDS/Nijland JO15-2JM be
14:30 vv Nijland 4 – SDS 5 kom

SDS 1 – Minnertsga 1 1-1

SDS uit de beker na gelijkspel tegen Minnertsga
SDS moest winnen van Minnertsga om eventueel nog door te kunnen in de bekerpoule. De thuisclub kwam ook op een 1-0 voorsprong, maar zag een tweede treffer om onduidelijke redenen afgekeurd worden. In de slotfase was de pijp leeg bij SDS en maakte Minnertsga gelijk, waarna het ook zomaar nog had kunnen winnen.
SDS begon niet goed tegen een energiek en gevaarlijk Minnertsga, dat de druk er flink op had en SDS niet liet voetballen. Dit leverde enkele gevaarlijke momenten op en SDS kon daar weinig tegenover zetten. Gaandeweg de eerste helft kreeg SDS de gasten wat meer onder controle, maar er was alleen een kans te noteren voor Hendrik de Jong. Zijn kopbal kon de keeper echter niet verontrusten.
Na de rust kwam Sjoerd de Boer in het veld voor Hendrik de Jong en begon SDS makkelijker te voetballen. De rust duurde overigens kort, want de scheidsrechter had geen drinken gekregen en hij was hier zo verbolgen over (dit was al de tweede keer dat dit bij SDS gebeurd was), dat hij na vijf minuten iedereen weer naar buiten riep. SDS kon hierna geen goed meer doen en dit was goed te merken. Sjoerd ging na tien minuten zelfs op de bon, omdat zijn wissel niet was doorgegeven in de pauze.
Maar goed, SDS kwam los in de tweede helft en dit resulteerde in kansen en een voorsprong door Wierd Hofstra. Via Pieter Sijtsma kwam de bal bij Sjoerd de Boer, die keurig voor gaf en Wierd van dichtbij de 1-0 binnen zag tikken. SDS ging door en na een corner maakte het dan ook een tweede goal, toen Minnertsga de bal na een corner in eigen goal werkte, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Niemand weet precies waarom, maar het bleef dus 1-0, waar een 2-0 overwinning genoeg was geweest voor de poulewinst.
Het laatste kwartier was de tank leeg bij veel spelers van SDS en hierdoor kon Minnertsga weer terug in de wedstrijd komen. Tien minuten voor het einde resulteerde dit in de 1-1 en hierna had het nog erger kunnen worden, maar de gasten hadden het vizier niet op scherp. Zo bleef het 1-1 en door dit resultaat won Minnertsga (7 punten) de bekerpoule voor AVC (6 punten), SDS (4 punten) en CVO (0 punten).
Positief was dat Wierd en Hendrik weer in de basis konden beginnen na blessures en Stan volgende week weer mag beginnen met trainen en spelen. Lourens, Wiebe, Steven en Teun zijn momenteel nog wel geblesseerd en alleen Teun zou de wedstrijd van zaterdag nog kunnen halen. Dan beginnen we de competitie, thuis tegen Oudehaske.
Douwe Posthuma

SDS 2 – vv Nijland 2 2-2

Stikjesskriuwer Jan Los siet noch yn it fleantúch fan Grikenlân nei Skiphol en koe de bekerwedstriid net helje. Dêrom mar in ferslachje fan de koach fan juster;
SDS 2 begie wol knap oan de wedstriid, mar krige al gau it hft op de noas. in lange hege bal foel foar de fuotten fan in Nijlanner spits en makke lyk de 1-0. SDS hie dúdlik it bettere fan it spul, mar dit levere net folle kansen op. Doe ’t Nijland yn de twadde helte ek noch tsjin de ferhâlding yn 2-0 makke like de wedstriid spile. In eigen goal fan in Nijlanner joech de ploech dochs noch it fertrouen om in puntsje út it fjoer slepe te kinnen. It wie úteinlik Arjen Los dy ’t krekt foar tiid de fertsjinne 2-2 tsjin touen skeat út in rebound.
It wie moai om te sjen dat de miks fan jong en âld by SDS 2 sa posityf yn it fjild stiet.
Nije wike mei SDS 2 foar it earst los yn de kompetysje út tsjin Makkum 2. Lieder Rick is der dan ek wer by en de fêste stikjesskriuwer fêst ek wol.

SDS 3 – sc Bolsward 3 3-0

Yn de rin fan de dei rekkenje wy op in ferslach fan ien fan de spilers fan SDS 3.

vv Nijland 4 – SDS 5 2-1

SDS 5 gie ferrassend ûnderút yn Nijlân. Wy sjogge út nei it ferslach.