17 mei 2019
SDS-slotjûn mei muzyk en barbecue!
18 mei 2019

Hawwe jim wat aardichs te melden oer je wedstriid, in ferslach of oars wat aardichs, mail it dan nei aant@vv-sds.nl en/of willem@vv-sds.nl.

It waard in alderaardichste dei mei JO11-1, JO12-1 en de JO19-1 as kampioenen en Jan-Joost as sjonger yn de SDS-kantine!

SDS JO19-1 kampioen!

SDS JO19-1 is kampioen wurden yn in thriller út tsjin koprinner MKV’29 1. SDS moast winne en kaam foar troch in goal fan Wierd Hofstra. Doe ’t it yn de twadde helte 1-1 waard út in penalty waard it in dreech ferhaal, mar úteinlik makke Tjitze Postma der yn blessuretiid 2-1 fan en koe it kampioenskip efkes letter útgebreid fierd wurde. It bleaun noch lang ûnrêstich yn Easterein!
Snein of moandei fêst in útgebreid ferslach fan Steven Vellinga.

SDS probleemloos langs DWP

SDS liet zich zaterdag van haar goede kant zien en maakte een gedreven indruk tegen een uitgeblust ogend DWP (4-0). De wedstrijd werd in de eerste helft al beslist en DWP kreeg eigenlijk geen poot aan de grond tegen een prima spelend SDS. Door deze overwinning heeft SDS zaterdag nog kans om de 3e periodetitel te pakken, al is het daarbij wel afhankelijk van de resultaten van Workum en Scharnegoutum.
Zoals de laatste weken gebruikelijk opende SDS sterk en kreeg het ook een serie aan kansen in de beginfase. Hendrik de Jong had wel drie keer kunnen scoren, maar uiteindelijk was het Frank Bervoets die na tien minuten de trekker overhaalde in een vol strafschopgebied. DWP kwam er totaal niet aan te pas en maakte een afwezige indruk, waardoor SDS alle ruimte kreeg om de score uit te bouwen. Na een corner van Pieter Sijtsma was het dan ook Marco Rijpkema die de 2-0 binnen kon koppen.
Met vlot combinatiespel probeerde SDS de score uit te bouwen en uiteindelijk was het tien minuten voor rust weer Frank Bervoets die scoorde. Na een mooie combinatie in het strafschopgebied, schoot hij met links de 3-0 tegen de touwen. Na de rust kwam DWP iets beter voor de dag en kreeg de thuisclub minder ruimte om te voetballen. Toch was het kort na de rust Matthijs Postma die na een dieptepass alleen voor de doelman verscheen. In eerste instantie kon de keeper redding brengen, maar in tweede instantie schoof Postma de 4-0 toch in het lege doel.
DWP kreeg hierna ook twee kansen, maar eerst stond de paal in de weg bij een inzet van Anton Holtrop en even later was het keeper Jaap Toering die redding bracht. SDS kwam ook nog een paar keer dicht bij een treffer, maar Lourens van der Pol raakte de paal en Hendrik de Jong en Matthijs Postma vonden de keeper op hun weg. Het bleef dus bij 4-0 en het was een voorbeeld van een dik verdiende overwinning, die veel hoger uit had kunnen vallen.
Volgende week neemt SDS het in Elahuizen op tegen het reeds gedegradeerde De Walde. Als SDS deze wedstrijd wint en Scharnegoutum (NOK thuis) en Workum (Heeg thuis) er niet in slagen om te winnen, dan gaat de 3e periode naar Easterein.
Douwe Posthuma

SDS 2 ûnderút yn Sint Jut

SDS 2 gie spitich genôch krekt ûnderút tsjin DWP 2 en ferlear mei 2-1 wêr in puntsje net ûnfertsjinne west wie.

SDS 3 ferliest fan WPB 5

SDS 3 kaam mei 1-0 foar troch Henk Postma en wist nei de 1-1 foar de rêst noch wer op foarsprong te kommen troch Robert Sijbesma. Nei de rêst waard it in hiele oare wedstriid wêr ’tWPB kâns nei kâns krige en SDS der hast net mear útkomme koe. It waard úteinlik 5-2 foar WPB. Mannen fan de wedstriid wienen de prima keepende Gert-Jan Hiemstra en de prima liedjende skiedsrjochter Sipke Hiemstra.

Terschelling Jo15-1 maatsje te grut foar SDS JO15-2!

Ôfrûne sneon ha we de lêste wedstriid fan it seizoen spyle. In prachtige dei op Skylge🏖. Joop en Pieter B koene net mei, Jetse wie noch blesseert mar wie wol mei as supporter.
Libbe en Hendrik wiene de flaggers💪🏻.
Gelyk nei de ôftraap stiene we al ûnder druk en binnen 1 minuut wie it dan ek al 1-0. Dat stie net lang want we krigen min grip. Eltse 5 minuten hast in goal. We giene mei 7-0 oan de thee. Twadde helte hiene de mannen sels de taken ferdeeld. Ferdiedegers nei foaren en oarsom. Dat holp! Terschelling moest sa no en dan rap werom! Der siet te min krêft yn om in goal te meitsjen. Mei noch 3 goals waard it 10-0. Elk hie de put der út en wie wurch spyle. Ús keeper Lennert soarche der foar dat it bij 10 bleaun is. Mar ‘niet getreurd’. It waard noch in gesellige dei op Skylge 🥤🍔.
No it jier wer om is sit myn taak der earst ek wer op. Alle spilers tige dank foar jim ynset, mooie spul, wille en fertrouen! Ek ús trainers Jelmer, Tsjeard en Hans: Hartstikkene bedankt! Wat ha we in mooi seizoen hân.
Fanôf maart kamen de 4 J’s derbij fanút Jo15-3 en giene Gjelt en Redmer nei Jo15-1. We wiene samar wer in team, super gie dat! Elk had lekker fuotbalje kinnen.
No kommende tongersdei 23/5 it slottoernooi fan de Jo15 en dan ha we simmerstop. Oant takom jier op ús mooie fjilden‼️⚽️⚽️⚽️
Team Jo15-2👌🏻
Gosse Hofstra

SDS JO12-1 kampioen!

SDS JO12-1 wûn mei 4-2 fan SJO DFC en waard dêrmei kampioen!

SDS 12-2 krijt de kompliminten!

JO12-2 hat hjoed in swierbefochten 6-6 útslach helle yn de wedstriid tsjin Leovardia JO12-3. Mei mar 7 spilers present rûnnen se op it toskfleis, mar mei striid en troch setten ha se goed partij jûn! It wie it moaie wedstriid om te sjen, komplimenten oan myn team!
Fokke Boschma

SDS JO11-1 wurdt ‘kampioen’!

Winst in de topper en een mooi afscheid!
Vandaag was het dan officieel!
Mijn laatste wedstrijd als coach stond op papier en wat voor een wedstrijd. Thuis tegen de nummer 1 Oosterlittens JO 11-1 en met maar 1 punt verschil tussen beide clubs.
Het was een wedstrijd om te smullen. Van onze kant waren de zenuwen niet zichtbaar maar wel bij de tegenstander.
We voetbalden en vochten voor elke meter en dan dwing je ook geluk af.
3-0 ruststand voor mijn toppers!
In de rust heb ik ze gezegd dat de strik om het cadeau er bijna af mag gaan.
2e helft bracht Oosterlittens niet veel meer en scoorden wij de 4-0 en kon het niet meer mis gaan! Daar klonk het fluitsignaal en was het feest compleet.
Enigste smet bleek dat de wedstrijd LSC niet gespeeld werd vandaag maar op 1 juni erg vreemd! En eigenlijk een week moeten wachten! Hun moeten tegen Ijvc met 21 doelpunten verschil winnen willen ze SDS JO 11-1 van plek 1 verstoten.
Bedankt alle ouders/supporters en vooral mijn toppers JO 11-1.