11:15 ST SDS/Nijland JO17-1 – S.C. Stiens JO17-1 4-1
10:15 Oosterlittens JO10-3 – SDS JO10-2 0-7
12:15 Makkum 4 – SDS 4 g.n.t.
14:15 SC Joure 2 – SDS 2 4-0
14:30 QVC 1 – SDS 1 3-2

QVC 1 – SDS 1    3-2

De thúswedstriid tsjin QVC 1 frege om in sportive revâns. 1-0 foar en úteinlik mei in man mear yn it fjild mei 1-2 ferlieze.
Dat wiene ús wurden freed.

It rissultaat hjoed: 0-2 foar mei in man mear en 3-2 ferlieze……..

Onwerkelijke nederlaag SDS bij QVC
Op volle oorlogssterkte reisde SDS af naar Stavoren, waar het zonnetje scheen en de wind een vrije dag had genomen. Bij SDS begon Ate Schaap voor het eerst in de basis, na zijn goede invalbeurt vorige week in Balk. Daarnaast vormden Erik Haitsma en Remco Hylkema weer het centrale duo achterin en vol goede moed werd er afgetrapt in Stavoren.
Het was vanaf het begin niet een makkelijke wedstrijd, maar QVC kon in toom worden gehouden al moest daar heel hard voor gewerkt worden. De mannen uit Stavoren speelden heel direct alles lang op de twee spitsen en oogden altijd dreigend. Veel kansen waren er niet te bewonderen in de eerste helft, maar de watervlugge Hidde Bajema was het dichts bij een doelpunt. Met gevaar voor eigen leven kon hij van scoren af worden gehouden door keeper Jaap Toering en verdediger Luuk van der Schaar.
SDS kwam net als QVC maar moeilijk tot grote kansen, maar scoorde kort voor de rust toch de 0-1. Het doelpunt kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, toen Luuk van der Schaar ingooide, Wierd Hofstra verlengde en Matthijs Postma met een spectaculaire omhaal de 0-1 binnen schoot. Een enorme opsteker zo net voor de rust en SDS begon vol goede moed aan de tweede helft. Daarin waren beide teams weer aan elkaar gewaagd en ook nu bleven grote kansen uit.
De tijd tikte door in het voordeel van SDS en geconcentreerd werd de voorsprong verdedigd. De grootste kans was voor Stan Korbach, die een voorzet van rechts net over de lat kopte. De wedstrijd leek beslist te worden toen QVC een rode kaart kreeg na 78 minuten en SDS uit de toegekende vrije trap de 0-2 maakte. Het was de doorgebroken Stan die op de rand van het strafschopgebied neer werd gehaald en verdediger Teake Bergsma kon vertrekken met direct rood. Erik Haitsma ontfermde zich over de vrije trap en zijn inzet werd losgelaten door keeper Tibbe de Vries, waarna invaller Lourens van der Pol de 0-2 tegen de touwen werkte.
Wat er daarna gebeurde is eigenlijk niet te beschrijven en grenst aan het onwerkelijke. Tachtig minuten werd er zo goed als niks weggegeven door de betrouwbare defensie van SDS, maar met tien man scoorde QVC meteen na de aftrap. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel, maar iedereen bij SDS stopte met verdedigen in de veronderstelling dat er gefloten zou worden. Dat werd er dus niet en invaller Wieger Zwaan maakte bekeken de 1-2, waardoor QVC er weer in geloofde.
Wat volgde was een minuut of tien van totale chaos, waarin QVC vol gas voor de winst ging en SDS volkomen de weg kwijt was. Het waren uiteindelijk Tjerk van der Pol en Hidde Bajema die gebruik maakten van de wanorde en de 2-2 en 3-2 maakten. Dit leidde uiteraard tot grote vreugde bij het thuispubliek en ongeloof, frustratie en diepe teleurstelling bij alles wat SDS een warm hart toedraagt.
Douwe Posthuma

sc Joure 2- SDS 2     4-0

SDS 2 hie mear fertsjinne as in 4-0 nederlaach, dat jout Jan Los al fêst oan.
It ferslach:

Gistermiddag moest Sds 2 aantreden tegen Joure , een middenmoter tegen de nummer laatst.
Het zou zo kunnen dat Sds de form kon vasthouden van vorige week, inderdaad boven verwachting kreeg Sds iets meer speelruimte van Joure.
Maar zoals zo vaak kwam Joure toch op voorsprong, oké nog niets aan de hand, Sds toch even alle zeilen bijzetten om Joure in bedwang te houden.
Linkerkant van Sds had het in deze fase van de wedstrijd moeilijk, wat Tim geel opleverde, terecht, was te laat met zijn tackel. Kansen van Jelmer, Tjittse helaas troffen zij geen doel.

De 1 0 ruststand bood dus perspectief voor Sds.

Na de rust begon Sds toch beter aan de tweede helft dan anders, Wessel s maakte de 1 1 op goed doorgaan van Eeltje.
Maar helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel hoewel de grens van Joure de vlag na beneden hield overigens werd Eeltje tijdens zijn pass ook onderuitgehaald.
Hierna begon Joure iets beter te voetballen en maakte de 2 0, Sds gaat risico nemen, Tom Bauke grote kansen om te scoren. Jurjen nog een keer mee naar voren, Tom kopkans , noem maar op, Sds had pech. Jurjen gewisseld voor Niels, centrum verdediging wennen aan elkaar maar daar was geen tijd voor want Joure kreeg daardoor meer ruimte en de 3 0 was een feit. En wat Sds ook probeerde om een doelpunt te maken het mocht niet zo zijn, aanval op aanval van Sds maar niemand kon het net laten bollen. Joure maakte tenslotte in de laatste minuten de 4 0, gelegenheid keeper Ewout werd omspeeld.

Dus conclusie helemaal geen slechte wedstrijd van Sds, inzet goed van allemaal, bijna iedereen tevreden met hun aandeel in deze wedstrijd. Sds had beter verdiend dan de 4 0 die nu op het scorebord stond. Volgend week komt Frisia op bezoek.

Jan Los

SDS 3- ONS 2   1-3

Beide ploegen wienen moai oanelkoar weage, mar de Snitsers namen de 3 punten mei. Wiltsje Aardema skoarde it ienige SDS doelpunt.

St SDS/Nijland JO17-1 – sc Stiens JO 17-1    4-1

Grutske teksten sjogge wij foarbijkommen út it SDS/Nijland JO 17-1 kamp. De earste oerwinning yn de haadklasse.