SDS 1 op nei 2017-2018!
14 april 2017
Weppers peaskesnein 16-4-2017
16 april 2017

Om 14.30 kin SDS 2 al wer kampioen wurde neidat se it ferline wike al waarden. Heerenveense Boys 3 ferliet dizze wike de kompetysje en dat betsjutte foar SDS 6 punten ynleverje…
Mei ien punt hjoed tsjin QVC 2, is it wer “feest”.

SDS 2- QVC 2

Vorige week werd het 2e kampioen, tot dinsdag, toen werd plotseling na 16 !!!!! speelrondes Heereveense boys uit de competitie gehaald, waardoor SDS 6 punten moest inleveren en de nr 2, VVI 4 punten. Dus had sds nog 1 punt nodig uit 3 wedstrijden om weer kampioen te worden. QVC was de tegenstander, een fysiek sterke ploeg, maar sds was over de hele wedstrijd genomen ver weg de betere ploeg, al had QVC vooral in de eerste helft een paar zeer grote kansen, maar gelukkig voor ons stond Marten, zoals het hele seizoen al. weer geweldig te keepen en kwamen wij via Arjen in de 21e min en na een fantastische pass van Jurjen op Dirk in de 38e min op 2-0 voor. De tweede helft was het eenrichtingsverkeer, in de 58e min een snoeihard afstandsschot van de sterk spelende Ewoud 3-0, in de 62e min maakt Pieter K, net 1 min in het veld, zeer koel de 4-0, in de 68e min speelt Hendrik de zeer sterk spelende Arjen aan, die zijn 2e maakt en onze 5e. In de 89e min twee andere invallers die de score compleet maken en laten zien dat dit team echt een hecht ploegje is, Jentje komt op rechts goed door, speelt Allert aan en die maakt de 6-0.
De veerkracht na zo’n vreemde week, die deze ploeg laat zien in deze wedstrijd, verdient absoluut een compliment, nog maar 1 verlies wedstrijd in de hele competitie, mannen, we zijn nu echt DE TERECHTE KAMPIOEN.
Boudewijn

Makkum 3 – SDS 3

SDS 3 begie net hielendal wekker oan de wedstryd. Nei 5 minuten stienen sy al mei 2-0 efter en nei 20 minuten wie it sels al 4-0…… In ôfstraffing drige. Robert Sijbesma redde ear mei de 4-1.

Heeg 3- SDS 4      2-1

Gjin punten foar SDS mar wol prizen mei it draaiend rêd foar SDS 4 yn Heech. De wedstryd waard ferlern mei 2-1. De goal fan SDS waard makke troch Eeltje. De bylden fan Eeltjes goal geane ynmiddels de wrâld oer fia Youtube.

SDS MO15-2 – SF Deinum MO15-1

Een wedstrijd om half twaalf, dat past de meiden van SDS beter dan  vroeg in de ochtend. De meiden waren scherp vandaag en er stond ook wel iets op het spel: de nummer twee (SDS) tegen de nummer drie (Deinum). De harde wind was in de eerste helft in het voordeel van SDS. De ballen kregen soms een vreemde draai, waar iedereen moeite mee had, maar Deinum nog het meeste. Passes kwamen daardoor niet altijd aan waar ze bedoeld waren. Het stugge doorgaan van SDS werd na 8 minuten beloond toen Silke goed doorzette op de keepster van Deinum en wist te scoren. Toen het bijna rust was bleek dat de training van afgelopen woensdag “fertuten dien hie”. Er was geoefend op corners en wat op de training geoefend was, werd nu in de praktijk uitgevoerd. De afvallende bal werd knap door Anieke ingeschoten. Met een 2-0 voorsprong gingen de meiden van SDS richting de limonade.

In de tweede helft werd de harde wind nog bepalender voor het spelbeeld. Ballen kwamen steeds minder vaak aan, tot frustratie van alle speelsters. Ondanks dat Deinum na rust “voor de wind” had, konden ze dat voordeel niet uitspelen. Er werd niet meer gescoord en SDS stapte met een verdiende overwinning het veld af. De tweede plek is behouden en er is een klein gaatje geslagen met de nummer drie!

Groet,  Aukje Schellens  (regelmiep)

SDS JO9-1 – scStiens JO9-3

Belangrijke winst Boys in Easterein.
Vandaag speelden The Boys eindelijk weer eens een thuis wedstrijd en dat was goed te merken

het bestuur besloot om extra zit plaatsen op veld 2(zie foto) te maken want we hebben zo’n harde kern aan supporters. De wedstrijd vandaag was tegen Sc Stiens. De 1e helft was eenrichtingsverkeer richting de goal van stiens en het werd snel 1-0 uiteindelijk werd de ruststand 5-0! De 2e helft dacht iedereen opeens toen het 5-1 werd door Stiens ojeeeee maar nee hoor de machine van The Boys zette ff aan en liep uit naar 8-1. De goals waren van 2x Henk Jan, 2x Wiebren , 2× Wytse 1x Daniël en Sibrand 1x.

Door deze winst stijgt de het kampioenschap in Easterein. Op naar 13 mei de kampioen wedstrijd tegen Beetgum.

Jullie trotse leider Dennis Vinke

Efkes Balje

Der binne ôleveringen fan it Efkes Baljen dy’t je better ferswije kinne. De skriuwer soe syn tiid besparje kinne om wer in stikje te meitsjen. Gewoan it der net oer hawwe, ferjitte. Net omdat it der mâl oan ta gie, nee, dat just net. It wie sa’n ôflevering dat alles gewoan wie. Sa gewoan as in brúne boan, sizze wij dan.
Der liken gewoan 12 te wêzen en doe kaam der gewoan noch in trjettjende “oanskiten”, dy’t it gewoan wer úneven makke.
Sa as gewoan waard der wer ropt, neidat it fjild útsetten wie en de earste bal rolle, dat it fjild gewoan wat grutter moast.
Sa as gewoan wie it wer spannend yn de earste wedstriid mei ien doelpunt fan letterlik en figuerlik in hiel heech nivo.
Theo kopte skitterjend rekke.
It wie ek net ûngewoan dat ien ploech krekt hieltyd foar  bleau. Wylst ploechje 7 alle muoite die om gelyk te meitsjen, rûn ploechje 6 fuort dêrnei wer út nei ien of twa doelpunten ferskil.
Ek in pear “fêsthâld oertredinkjes”  “ûntsierden” ek dizze edysje gewoan.
Ploechje 6 ( Ferrie, Foeke Dirk, Theo, Pieter, Frank en Harrie) wûnen de earste partij mei twa doelpunten ferskil.
It soe dan ek net ûngewoan wêze dat ploechje 7 nei in lytse wetterpauze de twadde striid winne soe. De twa winnende doelpunten waarden dus gewoan in proai foar ploechje 7 ( Wouter, Chiel, Johan, Aant, Dennis, Syb en Douwe Dirk). Konklúzje fan dizze bûtengewoane gewoane ôflevering: Allegear likefolle doelpunten foar en tsjin, allegear ien kear wûn, ien kear ferlern en dus gewoan in tefreden hesje-útdieler.
En sa as gewoan ferwachtsje dy oare 12 dat ik gewoan wer in stikje skriuw.