10:00 Leeuwarder Zwaluwen JO11-1 – SDS JO11-1  9-1
12:15 Leovardia JO17-4 – SDS JO17-2d  2-3
12:30 Workum JO13-3d – SDS JO13-3
12:45 Oosterlittens JO9-1G – SDS JO9-1 4-5
13:25 Leeuwarder Zwaluwen 4 – SDS 3 1-2

SDS 1 – WPB 1

In swierbefochten oerwinning fan SDS 1 wie de konklúzje nei ôfrin fan in pot fuotbal dy’t gjin momint ferfeelde. Oer de hiele wedstriid sjoen kaam WPB der wat bekaaid ôf sûnder punten, want sij wiene it meast yn de oanfal en hienen de bettere kânsen.  Doelman Jaap Toering wie yn bloedfoarm en hij wist sels in strafskop te kearen. Dat wie yn de twadde helte doe’t SDS al op foarsprong stie troch in prachtige oanfal yn de earste helte dy’t troch Hendrik de Jong mei in omhaal moai ôfmakke waard.  WPB moast nei dy tsjinslach oanfalle en dat diene se, wylst SDS loerde op útfallen.
Sa bleau it boeiend, ek yn de twadde helte oant SDS de 2-0 makke koart foar tiid. Pieter Sytsma wie de makker.

SDS VR 1 – Leeuwarder Zwaluwen VR 1

Mei ien doelpuntsje fan Jeska Terpstra helle SDS de trije punten binnen

Leeuwarder Zwaluwen 4 – SDS 3

In kreaze en fertsjinne oerwinning fan SDS 3. Der wiene moaie doelpunten fan Robert Sijbesma en Robin van der Weg.

SDS JO15-1 – LEEUWARDER ZWALUWEN JO-15-1 : 3 – 1

De bal is rûn !!!
Fuotbalje dogge we fansels mei in bal. By us thuswedstriiden spylje wy mei de Derby Star Classic TT. De namme seit it al: it is in klassieke bal die ek noch it meast ferkocht wurd. Dizze bal hat in gewicht fan 360 gram en is speciaal untwikkele foar JO15 spylers (ek ut Ljouwert). De bal foldocht oan alle easken die stelt wurde troch us fuotbalbun, de KnvB. Boppedat is ie ek noch goed foar it milieu, want hy is makke fan duorsam PU-materiaal. Bykommende foardiel is ek noch dat de bal by alle temperaturen syn goeie eigenschappen behald.
Neffens it boppesteane koe it hjoed net oan de bal leze. Mar der tochten us gasten ut Ljouwert hiel oars oer. De bal, ja de bal, der lei it oan. Mar miskien hie it der ek wol mei te meitsen dat se mei 3-1 ferlearen. Want it stie by SDS wer goed. In lykopgeande striid yn de earste helte. Ljouwerter Sweltsjes ha wol gefaarlike spitsen, mar us efterhoede stiet as in hus. Stan makket krekt foar rest de 1 – 0. Nei rest makket Kevin, kald yn it fjild, de 2 – 0. Stan makket 5 minuten foar tiid de beslissende 3 -0. Foar de statistieken wurd it krekt foar tiid noch 3 – 1.
Sunder dat ik it sels sjoen ha, ha de jongens alwer in beste teamprestaasje delsetten. Lykas ferline wike, wie de ynset en it fuotbal wer prima. Mei dizze oerwinning skowe we op nei it 4e plakje.
Theo.

SDS M15-2 – Tzum 15-1

Het was vroeg zaterdagochtend, maar om 8.45 uur stonden er heel veel ouders van SDS MO15-2 langs de lijn. Die zagen een prachtige wedstrijd van hun dochters tegen de meiden van Tzum. Na tien minuten was de eerste grote kans voor Tzum, maar gelukkig raakte de bal de pal en niet het net. Vlak daarna twee goede kansen voor Silke, maar helaas gingen die er niet in. Het spel zag er wel heel verzorgd uit. Misschien kwam dat door de tactische training die de meiden deze week kregen van trainer Paul. Een keer niet op het veld trainen, maar een avondje spelinzicht en dat kwam het spel zeker ten goede! Na een goede redding van Emma en nog een kans voor Renske, was het helaas toch Tzum dat scoorde na 25 minuten in de eerste helft. Maar SDS liet de moed niet zakken en ging door met het goede spel, wat nog resulteerde in goede kansen voor Silke (kopbal) en Renske (net over de kruising). Met een achterstand van 0-1 gingen de meiden de rust in.
In de tweede helft begon Tzum sterk en kwam SDS er eerst niet uit. Een paar kansen over en weer, maar SDS had het even moeilijk. Na een kwartier in de tweede helft viel de gelijkmaker door Silke. De meiden kregen weer vleugels en gingen beter spelen. Helaas deed Tzum dat ook en na twintig minuten scoorde Tzum weer: 1-2. Na nog een paar kansen voor SDS en een enkele voor Tzum, was de wedstrijd afgelopen. Helaas een kleine nederlaag, waar een gelijkspel eerder op zijn (haar) plaats was geweest. Helaas was er ook nog een blessure vlak voor het einde van de wedstrijd. Bij een verdedigende actie viel Femke ongelukkig, wat haar een gekneusde elleboog en een flinke bloeduitstorting opleverde. Hopelijk herstelt het snel! Een groot compliment voor de meiden die – gezien het spelbeeld – meer verdiend hadden. Maar ook een compliment voor de ouders, die weer met veel langs de lijn stonden. Fijn om te zien dat de meiden zo gesteund en aangemoedigd worden!
Aukje Schellens

SDS JO17-2 wint!!

JO17-2 had zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Leovardia JO17-4 en had vooraf maar één doelstelling: WINNEN.  Gelukkig kon de wedstrijd doorgaan, doordat er ook spelers van de JO17-1 meegingen, dank aan alle spelers van JO17-1 die meededen.

En SDS begon ook goed aan de wedstrijd, er werd goed gevoetbald en dat leidde dan ook tot de 0-1 binnen tien minuten. Na goed samenspel legde Steven V de bal terug op Luuk die hem lekker binnenschoot in de korte hoek. SDS bleef de eerste twintig minuten de bovenliggende partij en kansen waren er zeker, maar het vizier stond even niet op scherp en dus bleef het 0-1. Na die twintig minuten zakte de boel toch wat in en kreeg Leovardia toch wat meer kansen, voornamelijk corners. En vijf minuten voor rust gebeurd het: De scheidsrechter zag een duwovertreding van Johannes, en gaf een penalty tegen, niet terecht naar mijn mening. De penalty gaat links van Grietzen in het net. Een paar minuten daarna is het rust, stand 1-1. In de tweede helft begon Leovardia toch wat beter en scoorde ook al vrij gauw de 2-1 (al had Grietzen hem misschien wel kunnen hebben). Gelukkig had Pieter(de leider/coach) hem niet gezien, hij was koffie aan het halen. Maar SDS gaf niet op en werd steeds sterker en ging steeds beter voetballen. de 2-2 was toch wel een mooie goal. Nykele, die speelde als rechtsback, gaf een prachtige steekpass op Wessel, die hem er goed in schoot. 2-2. En dan nog op jacht naar de winnende goal. De druk werd verhoogt, maar de tijd leek te kort. Maar zo’n vijf minuten voor tijd kreeg SDS een penalty na een overtreding op Aiso. Het was duidelijk dat Kees hem moest nemen. De spanning was enorm, Nykele durfde niet te kijken. Maar Kees schoot hem hard, goed in de linkerhoek, de keeper van Leovardia dook naar de goede hoek, maar was kansloos. Het was 2-3!!!!!!! Gelukkig floot de scheids een paar minuten daarna af en SDS wint!!!!!!!!!!!!!!!

En JO17-2  vergroot de voorsprong op de concurrentie en verstevigt zo de vierde plaats.

‘’Jongens, dank voor de mooie wedstrijd en de overwinning en vier het maar goed, klasse!!!”

Grietzen Gaastra

Boys winnen thriller in Oosterlittens

Vandaag stond de uit wedstrijd tegen Oosterlittens, de derby.
2 weken terug wonnen The Boys thuis in guur en natte omstandigheden met 6-2 en vandaag was het prachtig lente weer, mooie omstandigheden voor een derby. De bus vol met supporters waren inmiddels gearriveerd toen de scheids de wedstrijd liet beginnen. De ruststand was 2-3 met goals 2x Evan en Daniël. De 2e helft werd ik als leider steeds grijzer stjonge jonge wat een spanning, het publiek was niet te houden. Maar 2,5 minuut voor het einde was er een schot van Wiebren die van richting veranderd werd 4-5. De scheidsrechter wou graag dat het 5-5 werd want maar liefst 3 minuten extra tijd kwamen er bij maar het bleef 4-5 voor The Boys. Super prestatie toppers!