10:15 SC Bolsward JO11-9 – SDS JO11-4  7-1
10:30 Zeerobben JO13-3d – SDS JO13-3  8-0
12:30 LSC 1890 JO17-2d – SDS JO17-1  1-1
12:30 SC Bolsward MO15-2 – SDS MO15-2  0-4
13:00 Terschelling JO13-1Gd – SDS JO13-1  3-1
13:00 FFS VR1 – SDS VR1 g.n.t.
13:15 Workum JO15-2G – SDS JO15-3  6-1
15:00 Heerenveense Boys 3 – SDS 2  1-8

SDS 1- DWP 1

De hurde sifers: DWP komt nei 30 minuten op 0-1, Jelmer Posthumus makket krekt foar skoft 1-1 en yn de 76ste minút makket de topskoarder fan 3A de 1-2.
Henk Bootsma makke wer prachtige foto’s fan dit treffen en binne te finen op syn Facebookside.

Foto Henk Bootsma

Dizze foto fan Henk Bootsma jout dúdlik oan dat de earste goal fan DWP ôfkeurd wurde moast foar in oertreding op Jaap.

Heerenveense Boys 3 – SDS 2

Respect moet je afdwingen…. Als je zo’n seizoen draait als SDS 2, verdien je het. Al zal niet iedereen dat vinden….. Ook gister weer niet compleet door heel veel redenen en 2 man naar het 1e en op zaterdagmorgen nog een afzegging door een blessure, met 12 man naar H’veense boys.
Een minder goede 1e helft betekende “slechts” een 0-1 voorsprong door een corner van Tjeerd die Jort keurig binnen kopte.
De puntjes op de i in de rust en vol goede moed aan de 2e h begonnen.
En dan verdienen de mannen toch echt mijn respect in 3 kwartier voetbal.
7x scoren, gediciplineerd je positie houden tegen een zeer matige ploeg, de ene goal en aanval nog beter dan de andere, hard werken voor een bal die bijna achter gaat, klasse….
Goals van Feite, Pieter 2x, Willem, niet altijd mee of basis, nu een prachtige goal!!!! Tjeerd 2x en Stefan een prachtige kopbal uit een corner van Feite.
De tegen goal is een formaliteit. De concurrentie verloor en dus kunnen we volgende week al kampioen worden, thuis om half 3 tegen Mulier. Kunnen…. Niets is zeker in de sport, maar met het vertrouwen van deze ploeg zit het wel goed, dus wie weet…..
En dat verdient mijn grootste respect….
Boudewijn

SDS/Scharnegoutum’70 JO19-1 – Joure SC JO19-1

De mannen fan de JO19-1 pakten juster foar twadde kear dit seizoen in fertsjinstlijk punt. Sy spilen mei 1-1 lyk tsjin sc Joure JO19-1. Frank Bervoets skoorde foar de JO19 de 1-1 út in penalty.

Workum JO15-1 – SDS JO15-1 : 0 – 1

Troch blessures van Stan en Sander wie us seleksje net al te breed ofrune sneon. Mar mei Gerrit derby hiene we 12 spylers, en koene we dus balje. De tsjinstander wie it sterke Workum. Undanks it feit dat Workum net heech op de ranglist stiet, is dit wol in hiele goeie ploeg. In ploegje wat al in oantal jierren mei elkoar fuotballet en dat is dudlik te sjen. Seker fuotbaljend kinne se makkelik mei yn dizze klasse, allinich ha se it fysiek betiiden dreech. Saak wie dus om hun net fuotbalje te litten en der boppe op te sitten fan begjin tot ein. Dit slagge goed, want eltsenien die wat him fan te foaren ferteld wie. Us sterke middenfjild hie de saakjes goed foar elkoar en fan derut wie it foar de rest ek heerlijk fuotbaljen. In better SDS, mar ek Workum fuotballe seker goed mei. We krije in oantal beste kansen, mar foar rest wurd der net mear skoard. De twadde helte itselfde byld, mei ien ferskil. No witte we wol te skoaren. Merijn sjit mei syn linker poatsje 10 minuten nei rest de 0 – 1 binnen. We kinne dit fry makkelik festhalde, op 1 momint nei. In flaterke efterien wurd us dertroch hast noch fataal, mar dit rint gelokkich (foar us) krekt goed of. Konklusje : Wer in moaie en goeie pot fuotbal ha de jongens sjen litten. Nye wike thus tsjin FVC ut Ljouwert.
Theo.

Sc Bolsward MO15-2 – SDS MO 15-2

Wat is het toch leuk om “regelmiep” te zijn van SDS MO15-2! Elke week sta ik weer met plezier te kijken naar de meiden die elke keer beter worden. Ook vandaag was het weer genieten langs de lijn. Na het gelijkspel tegen de koploper van afgelopen woensdag, gingen de meiden vol enthousiasme het veld op tegen de meiden van SC Bolsward. Dit keer stond niet alleen de sportieve eer op het spel, maar waren er tussen de beide teams ook verschillende weddenschappen afgesloten over de uitslag. Inzet: chocoladerepen!

Nog steeds zonder de geblesseerde Tessa, werd er vanaf het eerste begin goed druk gezet op de verdediging van Bolsward. De verre uittrappen van Emma kwamen steeds aan bij onze spitsen Renske en Silke en het middenveld met Marije, Anieke en Nynke won veel duels. Het verdedigende blok met Siegrid, Femke en Jente Mare was sneller en slimmer dan de spitsen van Bolsward. Maar het duurde tot de 20e minuut voordat het harde werken van SDS beloond werd. Silke was de verdediging en de keepster te slim af en scoorde de 1-0. Een paar minuten later was het alweer raak: na een prachtige voorzet van Renske kon Silke de bal intikken. De meiden gingen met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan de eerste helft. SDS bleef aanvallen en Bolsward probeerde het wel, maar kwam er niet doorheen. In de 15e minuut had Renske pech: ze kwam onverwachts helemaal vrij voor de goal maar was wat uit balans waardoor haar schot de lat raakte en over ging. Maar een minuut later was het toch raak. Door weer een voorzet van Renske (de koningin van de assist) kon Silke de 3-0 binnenschieten. Over het vierde doelpunt van SDS zijn de meningen verdeeld over wie het doelpunt nu maakte. Een verre uittrap van Emma werd misschien wel/misschien niet aangeraakt door een verdedigster van Bolsward en rolde zomaar de goal in! Op het veld was er geen twijfel dat Emma de goal gemaakt heeft. Een unicum: een goal gemaakt door de keepster!

Een verdiende overwinning met 4-0, een zeer tevreden coach, geklommen naar plek 3 op de ranglijst en opgeluchte speelsters van SDS die nu chocoladerepen gewonnen hebben!

Aukje Schellens (regelmiep)

Beetsum JO9-1G – SDS JO9-1

The boys nog ongeslagen!
Vandaag stond de uitwedstrijd naar Beetgum op het programma op papier een moeilijk inteschatten ploeg.

De fanatieke aanhang kwamen met bussen vol achter ons aan ( zie foto ) Beetgum wist niet wat hun overkwam buiten het dorp stonden de bussen zelfs ! Tijdens de warming up bleek al snel dat de thuis club 11 spelers had van lang naar klein. De eerste helft was het duidelijk wij waren beter kansen na kansen kregen we en duurde vrij lang op de 0-1 uit eindelijk van Henk jan net voor de goed leidende scheidsrechter wou affluiten voor de rust was het Wiebren met de 0-2. Ruststand 0-2. Het donderde in de kleedkamer naast ons ik zei hoor eens. Ik zei dat gaan we nog erger maken. De 2e helft was het 90 procent boys in de aanval en werd de eindstand bepaald op 0-5 door goals van 2x Daniël en 1x Sibrand.

Na de wedstrijd was het feest in de kleedkamer maar ook met de fanatieke aanhang het bleef lang onrustig in Beetgum!

Een trotse leider sluit ook dit verslag af!