16 november 2003
SDS A1: "Kraker in de kelder"
17 november 2003

SDS oppermachtig en doeltreffender in topper

Afgelopen zaterdag hebben wij onze koppositie met goed succes verdedigd in Dokkum tegen het eveneens op de eerste plaats staande Be-Quick. Op de zieke Broer Wybe na waren we op volle oorlog sterkte, Marten was als vervanger mee en keepte een puike partij en hield ons in de eerste helft met een paar knappe reddingen in de wedstrijd.

De openingsfase was voor ons we speelden rustig de bal rond en kwamen over de zijkanten een paar keer gevaarlijk door, helaas was de afronding slecht zodat er niet gescoord werd. Gaandeweg nam de thuisclub het initiatief over en het was aan Marten te danken dat we de nul hielden, vier keer redde hij knap op inzetten van dichtbij. Ons spel werd met de minuut onrustiger en in plaats van opbouw via de zijkanten begonnen we met lange halen te werken en daarmee leden we iedere keer balverlies en dat speelde Be-Quick in de kaart. We werden teruggedrongen en mochten blij zijn dat we ongeschonden de rust haalden. Na de speech van Kees schakelden we na de thee een tandje bij en overklasten we

de thuisclub helemaal en was het wachten op de goal. Na wat spelde prikjes van ons viel de verdiende 0-1 in de zestigste minuut. Een lange bal van Floris werd door Durk-Yde op maat voorgegeven en het was Marco die met zijn zwakke linker de aanval perfect afrondde met een schot in de kruising. Het was opnieuw Marco die ook de 0-2 op zijn schoen had, Gert-Jan vestuurde een splijtende pass dwars door de verdediging van de Dokkumers en zette Marco zo alleen voor de keeper, alleen op het moment dat hij wilde uithalen werd hij achter op zijn hak getrapt en ten val gebracht, penalty riep iedereen echter de zeer zwak en inconsequent fluitende scheidsrechter wilde hier niets van weten en liet doorspelen. De 0-2 zou toch vrij vlot vallen. Wichard schoot de bal naar voren en gedragen door de wind bleef hij iets hangen. Robert ging er op snelheid achteraan en gaf het leder keurig breed op Durk-Yde, die werd door twee man in de mangel genomen en nu kon de scheids niet om een penalty heen. Harm benut iedere penalty en dus was de 0-2 een feit. Er waren nog vijtien minuten te spelen en Be-Quick ging 1 op 1 spelen, dit verontruste ons niet en we kwamen dan ook niet in de problemen. Samen met de zeer sterk vlaggende Klaas”ALD ROEK” Overal hielden we de zaak achterin dicht en brachten de drie punten over de streep. Doordat de

concurrentie onder ons ook weer punten verloor, liepen we weer verder uit en staan we alleen op kop in de derde klasse B.

Volgende week spelen we thuis voor de beker tegen zondag tweedeklasser DIO uit Oosterwolde waarna een week later de derby tegen Bolswardia op de rol staat. In deze vorm moeten we instaat zijn om de koppositie te blijven behouden en onze voorsprong op de naaste concurrenten verder uit te bouwen.