30 september 2003

SDS DOORTASTENDER IN TOPPER

De vierde competitiewedstrijd van SDS in de derde klasse B betrof een thuiswedstrijd tegen het eveneens ongeslagen Anjum.Een echte topper dus en daar waren wij goed van doordrongen want we speelden een puike partij.

Na een aftastende beginfase namen wij het heft in handen
en onder aanvoering van de zeer sterk spelende Gert-Jan , hij werd na de wedstrijd terecht tot “man of the match”uitgeroepen , werd Anjum teruggedrongen op de eigen speelhelft. De eerste
kansen waren voor Marco maar helaas kopte hij tot twee keer toe net over. Ook Hendrik verscheen alleen voor het doel maar in plaats van de bal breed te geven ging hij voor eigen succes en schoot tegen de doelman op. Anjum kon niet een fatsoenlijke kans creeeren en het was wachten tot wij zouden toeslaan. Het duurde tot de vierenveertigste minuut alvorens er werd gescoord. Harm gaf een pass over de hele op de opkomende Wichard en die kapte twee man uit, schoof af op de vrijstaande Tjipke die tegen de doelman opschoot. Hendrik pikte de rebound op en op het moment dat hij wilde uithalen werd hij gevloerd, penalty en hiervoor hebben wij een echte specialist in huis genaamd Harm. Hij benutte de strafschop en zette ons op een verdiende 1-0 voorsprong. Anjum had nog niet afgetrapt of het stond al 2-0.Harm onderschepte de bal en speelde Hendrik in de diepte aan , die liep alles en
iedereen eruit en ronde beheerst af;  2-0. Na de thee volgde het zelfde spelbeeld als de eerste helft en kwamen de gasten er niet echt aan te pas.Helaas moest Broer Wiebe het veld verlaten met een vrij ernstige liesblessure nadat hij weggleed bij een uittrap. De uit Steenwijk overgekomen Marten was zijn vervanger en hij keepte een puike partij. Kansen waren er te over voor ons , we wisten de mooisten te missen. Henk en Durk-Yde spanden de kroon door voor leeg doel te naast te schieten.

Hendrik werd de wedstrijd uitgeschopt omdat de scheidsrechter , die overigens goed floot , te veel overtredingen op hem onbestraft liet.Marco pikte in de tachtigste minuut zijn goaltje mee toen hij een voorzet van Gert-Jan bij de eerste paal in wist te koppen; 3-0. In plaats van 4 en 5-0. scoorden onze gasten nog tegen al was dit wel in buitenspelpositie 3-1.Gert-Jan kreeg nog een publiekswissel. Anne was zijn vervanger. De drie punten zaten in de knip en met 12 uit vier doen we het uitstekend. Volgende week wacht weer een lastige tegenstander nl. Oostergo uit Ee , deze ploeg staat op de tweede plaats met 2 punten minder. Wanneer we deze wedstrijd weten te winnen doen we goede zaken en kunnen we onze koppositie verstevigen. Er was nog een gele kaart voor Gert-Jan.