It ljocht op sneon 1-10

Weppers freed 30-9
30 september 2016
Weppers moandei 3-10
3 oktober 2016

It programma fan sneon kinne jim hjir sjen.  Ek de útslaggen fan de spile wedstriden kinne jim dêr yn de rin fan de dei en moarn fine. Binne der wedstriidferslagen, dan komme dy ek hjir. Mei oare wurden: alles wat mei de wedstriden op sneon  (en in bytsje op freed) te meitsjen hat, komt op dizze bledside.

Oeverzwaluwen 1 – SDS 1 0-4

At it ferrassend is, witte wij net. Dat it opfallend is, meie wjj wol sizze, want in 0-4 oerwinning op de koprinner mei der seker wêze. SDS begie skerper oan de wedstryd as Oeverzwaluwen en stie nei 12 minuten al mei 2-0 foar. Oan it begjin fan de twadde helte drukte Oeverzwaluwen wol efkes, mar echte kansen levere dit net op. Jelmer Posthumus wie de man fan de wedstryd mei 3 doelpunten, mar de moaiste goal wie fan Pieter Sytsma. Syn namme yn de SDS-League is dan ek net foar neat Hakim Sytsma. Sjoch hjir foar it wiidweidige ferslach op de webside fan Oeverzwaluwen.

SDS 2 – Heeg 2 5-1

Zaterdag moest sds 2 tegen Heeg 2. Onze gasten hadden nog niet gewonnen dit seizoen, neemt niet weg dat we ze moeten onderschatten.
Een superfitte selectie, 18 man inzetbaar, 14 man selecteren, geen “leuke” taak voor de begeleiding. Tot overmaat van ramp had de tegenstander van het 3e te weinig spelers, dus hadden onze 4 een vrij weekend.
Heeg liet gelijk zien dat ze niet voor niets kwamen, begonnen fel en probeerde ons onder druk te zetten.
In de 16e min veroverd Martijn knap de bal, en door een foutje achterin kan Pieter profiteren en scoort de 1-0.
In de 29e min weer een fout achterin bij Heeg, waar dit keer Feite van profiteert en de 2-0 maakt.
Heeg voetbalde goed, alleen had Klaas de Haan het zweet onder zijn rechter oksel, zo vaak stond hun spits buitenspel, en stierf elke aanval van de gasten in schoonheid door dit buitenspel.
Na de rust, in de 53e min toch een tegengoal, we verliezen de bal op het middenveld, Heeg profiteert daar knap van, en scoort de 2-1.
In de 74e min een mooie aanval, Feite heeft een scherpe, mooie pass op Tjeerd, die fraai afwerkt, 3-1.
In de 85 e min een afstandschot van Feite, blunder(tje) van de keeper, 4-1.
In blessure tijd een scrimmage voor het doel van Heeg, er valt een speler, een ander denkt, overtreding, en vangt de bal. De goed leidende Friso kon niets anders dan een penalty geven, Pieter schiet hem feilloos binnen, 5-1.
Het was geen supergoede wedstrijd, maar slecht wat het ook niet, eigenlijk heeft Heeg maar 1 kans gehad, wij scoren 5 x, 3 punten, wat wil je nog meer als staf!!!
Boudewijn

VVI Vr 1 – SDS Vr1 3-2

Juster mocht VR1 nei Idskenhuizen ta. Fan te foaren besprekt Mark natuurlijk de opstelling en tactiek. Juster op een iets oare manier as oars, te weinig boxen soarget derfoar dat wij net een box ha en us dus net omkleie kenne en we gjin bespreken ha kinne. Maar wij dames binne flexibel, dat bliikt wol wer. Achter de kantine mei de opstelling op it raam van de bestjoerskeamer. Foar mark ek efkes wenne maar it hy ek wol wer wat.
 
Om iets oer trijen begong de wedstryd werbij VVI sterk begjint. Sterk oan de bal en sds komt wat sloom opgang. Toch is de eerste kans foar us, troch een prachtige corner van Jeska soarget Amarins hast foar  de 1-0. Dat wurdsje hast, dat sil centraal komme de stean. As we een wedstrijd dyn wy hast skoorde, ja dan wun sds it derop juster, maar dat dyn we net. De keeper van VVI stjit telkens op it goede plak en wij sjitte tefolle rjocht op de keeper, dat komt mede troch it toch wol fysieke verdediging van VVI. Gelukkig scoort Tjitske halverwege eerste helft de 0-1. Een kwartierke letter wurd it 1-1 en dat is dan ek de stand in de rust. In de twadde helft wurd der in een kwartierke trije keer scoort. VVI begjint, 2-1, dernei is it Akke Rixt die een fantastische goal makket, snoeihurd in’e hoeke, se skrikt der self fan. Jammer genoch makket VVI vlak dernei de 3-2, dat sil dan ek de eindstand wurde. Wij ha een soad kansen han en de 3-3 hy der seker in sitten maar VVI spiele goed en gjit der dan ek mei de trije punten fantroch.

SDS 3 – AVC 3

SDS 3 hie moai wat minsken op papier foar de wedstryd tsjin koprinner AVC 3. Spitich genôch hie AVC te min spilers op papier en gie de wedstryd net troch…… Lokkich genôch bellen de Seizbjirrumers al op tongersdei ôf en koenen de plannen tidich wizige wurde.

SDS 4 – NOK 4

Ek SDS 4 – NOK 4 gie net troch. De NOK’kers hienen ek te min spilers. Sneontemoarn 11.00 oere kaam dit ferfelende berjocht.

Stiens JO15-1 – SDS JO15-1 :  8 – 1

Nye wike is it oare “koek”…..
Dit wiene de leste wurden fan it stikje fan forige wike. En dermei hie ik it net sa fier mis. Nei 15 sekonden moast Jeffrey al fiskje, 1 – 0. Der wie noch net in SDS’er die de bal rekke hie. En dan rinne je fansels fuort efter de feiten oan. It die bliken dat Stiens in beste ploeg hie, mei op eltse posysje in hiele goeie en sterke fuotballer. Dochs koene we oan ’t de 25 minut dizze stan festhalde, mar dernei gie it hurd. Troch foutsjes en betiiden krekt net slim genoch weze, giene we mei mar leafst 4 – 0 de rest yn. Nei rest wie it fan us kant wol wat better en we koene der in pear kear gefaarlik utkomme. Skoare diene wy foarearst noch net. Stiens die dit noch wol 4x, wertroch de utslach op in pynlike 8 – 0 kaam te stean. Gelokkich wist Sander de ear noch te reden mei in prachtig ofstanskot. Uteinlik wie 8 – 1 ek de einutslach. Hielendal terjochte en neat op oan te merken. Nei de monsterutslach fan forige wike dus no wer mei beide fuotten op e grun. Absoluut gjin skande om tsjin sa’n geweldige ploeg te ferliezen, mar sa dik ferlieze is fansels net leuk. Mar ik wit seker dat we dizze kear folle mear leard ha dan it potsje fan forige wike. Dit nimme we wer mei nei nye wike, we spylje dan tsjin SC Boalsert JO15-1.
Theo.

Blackgirls MO15-1 – SDS MO15-2 1-5

mo15-2-wedstriidbyld2016

Na de goede wedstrijd van vorige week, hebben de meiden van SDS MO15-2 nu echt de smaak te pakken. Al in de eerste minuut werd er door Silke gescoord en na vijf minuten lag de tweede goal van Silke erin. Black Boys (of beter gezegd: Black Girls) kwam daarna iets beter in de wedstrijd, waardoor er een rommelige situatie ontstond voor de goal van Emma. Via een klutsbal en een been van SDS werd het 1-2. Maar SDS pakte het weer goed op en dat resulteerde in een goal door Nynke. Vlak voor rust kreeg SDS een penalty omdat er een bal tegen een arm kwam in het strafschopgebied. Tessa schoot de bal snoeihard en onhoudbaar in zodat SDS met 1-4 naar de limonade ging.

In de tweede helft ging het tempo wat naar beneden, waardoor er minder kansen kwamen voor SDS. Maar toch wist Silke nog een prachtige goal te maken (via de onderkant van de lat in de  goal). Ondanks veel geduw en getrek van Black Boys, stond de verdediging van SDS als een huis. De meiden van SDS lieten zich niet opjutten wat een groot compliment waard is.

Al met al een welverdiende 1-5 overwinning
Groet,
Aukje Schellens
(regelmiep SDS MO15-2)

Famkes MO 13-1 hast op sterkte yn Frentsjer

De famkes fan MO 13-1 hawwe ôfrune sneon 1 oktober krekt ferlern fan MO 13-2 fan Frentsjer. Yn in pracht wedstryd moasten se belies jaan yn de twadde helte. Se kamen mei 1-0 efter te stean en it wie dúdlik dat de spitskes fan Frentsjer hiel wat yn hun mars hiene. Nei in skitterende oanfal fan SDS brochten de froulju dat noch yn de earste helte werom nei 1-1 mei in moaie oanfal fan Judith en Larissa en ôfronding troch Larissa. Yn de twadde helte wie it hinne en wer grutte kânsen. It wie de wedstryd fan de keepers fan beide kanten. Us topkeeper Minke Postma hie fantastykse reddingen. Mei Menna, Lisa, Nynke en Minke Hoekstra efteryn koe se úteinlyk de boel net mear keare.
By 3-1 hat SDS risiko naam want de Rixt, Minke Hoekstra en Mare gongen ek mei yn de oanfal mei Judith en Larissa om it ty te kearen mar dat wurde bekocht mei in doelpunt tsjin. 4-1 wie de einstân. Sawol fan it publyk en de coaches fan de oare partij hawwe we heard dat se it in toppartij fûnen en dêr binne wy it hielendal mei iens. Grutsk op dit team! Kom mar ris sjen! Oare wike út tsjin Warkum.
Geert Diever

Harlingen – SDS JO9-1

The Boys boeken uitzege bij Fc Harlingen.
Vanmorgen moesten de ouders van The boys alweer vroeg de wekker zetten om er voor te zorgen dat we 08.00 uur vertrokken richting Harlingen te gaan nee niet om de boot naar de wadden eilanden te halen maar om tegen de Fc Harlingen te gaan voetballen om 09.00 uur. ik kon rustig mijn wedstrijd voorbereiden tijdens de reis want ik had een privé chauffeur Karst die aanbood om te rijden super. Na dat ik The Boys de opstelling prijs gaf werd de warming up ingezet op het kunstgras van Fc Harlingen. De scheidsrechter vroeg om de aanvoerders te komen en zetten de wedstrijd ingaan daarna. The Boys zetten gelijk druk op de tegenstander en uit eindelijk kwam er een corner die werd genomen door Wiebren en mikte precies op het hoofd van Sibrand GOALLLLLLLLLLLLL wat een kopbal! de meegereisde supporters klomden zowat over het hek heen om mee te gaan juichen! even later paar minuten voor rust was er een frommel situatie die uiteindelijk voor de goal die Sibrand er in roste!  0-2! volgens meegereisde publiek eigen goal. In de rust gaf ik The Boys nog wat tips hoe de 2e helft beter kon maar helaas vele kansen en niet benut het bleef 0-2 voor The Boys. Maar 3 punten gaan mee in de tas met The Boys en dat is wat telt!
Op dit moment 2 gespeeld 2x gewonnen nu al trots op ze.
Go Boys Topperssssssss
Groet, Philip Cocu ( Dennis)

Efkes balje

Afgelopen vrijdag weer een editie van efkes balje. Er waren 14 man op deze editie afgekomen. Ieder met weer de hoop om een hoofdrol te kunnen spelen op deze editie. Wouter deelde de hesjes uit en de teams leken de eerste 15 minuten aan elkaar gewaagd. Een doelpunt bleef uit. Totdat Pieter de Boer het op zijn toch al niet smalle heupen kreeg.  Elke bal die hij raakte, elk schot op doel, elke combinatie was raak. Dit tot grote frustratie van onder andere Johan Heerma die verder ook gewoon een puike pot speelde……..
Voor team Pieter de Boer was er ook maar 1 opdracht en dat was: speel Pieter de Boer aan. Van de 7 goals maakt hij er 6. De een nog mooier dan de ander. Bij enkele goals klonk zelfs applaus van de tegenstander.
Einduitslag van de eerste partij was 7-5 voor team de Boer.  Ook de twee winnende goals werden door team de Boer gemaakt. De winnende goal gunde Pieter de Boer aan Klaas vd Weg.