Sneon 9-10-2021

Seleksjes sneon 9-10
8 oktober 2021
Weppers moandei 11-10-2021
11 oktober 2021

Hawwe jim in ferslach, in (alvetal)foto of oars wat aardichs mail it nei aant@vv-sds.nl of willem@vv-sds.nl!
Appe nei Aant mei ek 0655117582.
Doelpuntenmakkers by de senioaren moatte sawisa efkes trochjûn wurde oan Aant.

Wy hawwe wol ferlet fan team- en spilersfoto’s. Ek dy meie jim maile nei aant@vv-sds.nl of willem@vv-sds.nl.

09:00 SDS JO11-1 – IJVC JO11-2
09:00 SDS JO9-1 – St.Annaparochie JO9-2 9-5
10:00 ST SDS/Nijland JO15-2JM – Zeerobben JO15-3 1-1
10:00 SDS JO8-1 – Irnsum JO8-1
10:30 ST SDS/Nijland JO17-1 – fc Harlingen JO17-1 2-4
12:00 ST SDS Nijland JO19-1 – Workum JO19-1 0-5
12:30 SDS VR1 – Steenwijkerwold VR1 1-3
14:30 SDS 1 – Tonego 1 2-0
14:30 SDS 5 – Blauw Wit ’34 9 6-2
09:00 SJO RVLC JO13-2 – ST SDS/Nijland JO13-1 0-4
09:00 Mulier JO12-1 – SDS JO12-1 2-3
09:00 Oosterlittens JO9-1 – SDS JO9-2
10:00 FVC JO10-2 – SDS JO10-1
12:00 IJVC 2 – SDS 3 6-0
12:05 Minnertsga JO15-1JM – ST SDS/Nijland JO15-1
14:30 QVC 4 – SDS 4 7-1
15:00 Workum 2 – SDS 2 1-3

SDS 1 – Tonego 1

De 1-0 foarsprong yn de earste helte wie dik fertsjinne. Pieter Sijtsma skoarde. De twadde helte wie net al te best en Tonego lik der noch yn te leauwen. Stan Korbach makke in ein oan dy illúzje. In prachtige aksje op de efterline oan de linkerkant fan it doel, in foarset nei de folsein frijespile Peter Hoogerwerf en dy wist dêr wol rie mei. Einstân 2-0.

SDS boekt zakelijke overwinning tegen Tonego
SDS kende zaterdag weinig problemen met Tonego en ‘wrotte’ zich naar een degelijke 2-0 overwinning. De gasten uit Luttelgeest werkten ook hard, maar konden aanvallend geen vuist maken tegen een goed verdedigend SDS. De thuisclub begon sterk, maar na de 1-0 voorsprong werd het spel rommelig en bleven kansen uit. Ondanks de minimale voorsprong kwam de overwinning nooit in gevaar en in de slotfase werd de wedstrijd definitief beslist.

SDS moest Teun Heeres missen vanwege een blessure aan de hamstring en Steven van der Pol (hersteld van een enkelblessure) nam zijn plaats in. Steven begon goed aan de wedstrijd, net als de rest van team en geduldig werd geprobeerd om het op de counter loerende Tonego kapot te spelen. Na een minuut of twintig was het Luuk van der Schaar die doorbrak op rechts en laag voorzette Hendrik de Jong. De spits schoot hard in, maar mikte net te hoog en zo leverde deze grote kans geen goal op.
De voorsprong kwam er uiteindelijk wel toen Pieter Sijtsma zich dicht bij de goal sterk maakte en mocht draaien en keren. Met een man in de rug schoot hij uit de draai raak en het doelpunt telde ondanks hevige protesten van Tonego. Pieter zou hands hebben gemaakt en de scheidsrechter had het ook gezien, maar besloot toch de 1-0 toe te kennen. Een verdiende voorsprong voor SDS, dat Tonego onder controle had en bij vlagen goed voetbal liet zien.
De achterstand was voor Tonego echter het sein om uit een ander vaatje te gaan tappen en het schakelde over naar een soort 4-2-4 met veel druk naar voren. Het spel van SDS werd hierdoor rommelig en dit bleef ook de tweede helft zo. Een tweede helft die bijna in het geheel zonder Erik Haitsma moest worden afgewerkt, want de ervaren verdediger moest zich kort na de rust geblesseerd laten vervangen door Jelte-Pieter Dijkstra.
In de slotfase werden Steven van der Pol en Hendrik de jong vervangen door Stan Korbach en Wiebe Heeres (terug van een liesblessure). Onder druk van Tonego had SDS zich inmiddels toegelegd op verdedigen en het loerde met Stan en Peter Hoogerwerf voorin op een beslissende counter. En die counter kwam er tien minuten voor het einde, toen Stan op links de turbo aanzette en zijn harde voorzet voor de voeten van Peter viel. Hoogerwerf hoefde de bal alleen nog maar in de lege goal te tikken en na deze 2-0 was het over en sluiten voor Tonego, dat letterlijk en figuurlijk een kansloze middag beleefde in het zonnige Easterein.
SDS beleeft met 7 punten uit 3 wedstrijden een sterke start en treft zaterdag SVM in Marknesse. Een wedstrijd die SDS vorig seizoen kansloos verloor na een horrorstart. SVM begon de competitie met een nederlaag, maar herstelden zich knap met twee ruime overwinningen. Het belooft dus wederom een interessante middag te worden.
Douwe Posthuma

Pupillen fan de wike


Redmer Politiek en Armin Stenekes (spilers fan SDS JO9-1) wisten it sneon wol. Sij woene mei de makker fan it earste doelpunt, Pieter Sijtsma op de foto

SDS Vr.1 – Steenwijkerwold Vr.1

SDS Vr.1 hie it bettere fan it spul, mar ferlear mei 3-1. Foar SDS skoorde Femke Terpstra.  It knappe spul jout moed en de earste oerwinning komt hieltiten tichterby.

Workum 2 – SDS 2

SDS 2 wint knap mei 3-1 yn Warkum troch goals fan Arjen(2x) en Ewout. It ferslach fan Jan Los is der:

Gistermiddag stonden we op het voetbalveld in Workum, een handvol supporters en uw verslaggever. Eerste even een info over de speler van Franeker die vorige week geblesseerd uitviel, uit onderzoeken is gebleken dat de nekspieren een klap hebben gehad, zag nog wat dubbel en moet rust houden. Wensen hem beterschap toe. 

Zoals altijd gezegd wordt, Workum uit blijft moeilijk, in mijn beleving de laatste vier wedstrijden nooit gewonnen. Hopend dat daar nu eens verandering in kwam, begonnen beide teams gretig aan de wedstrijd . Sds was boven verwachting de boven liggende partij, gretig spelend, druk op de tegenstander en bal. Wat resulteerde in de achste minuut in een onderschepping van de bal door Sds. Kevin speelde Arjen aan en deze schiet beheerst in de lange hoek. De 0 1 is een feit.

Publiek en spelers van Workum wisten niet wat hun overkwam, publiek was stil en spelers van Workum begonnen te mopperen op elkaar. Sds dwingt Workum tot verdedigen, Sds krijgt de ruimte om te voetballen wat resulteerde in diverse aanvallen waar Workum geen antwoord op had. 

Door druk te zetten op de tegenstander kwam Lieuwe in balbezit deze speelde Arjen aan, eerste poging op goal slaagde niet maar door goed doorgaan van Arjen maakte hij de 0 2. De vreugde werd nog groter in de eerste helft want de 0 3 werd gemaakt door Ewout, mede mogelijk gemaakt door goed samenspel Sds spelers.

Begin van de tweede helft was voor Workum. Sds liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, trok het initiatief weer naar hun toe. Ewout schot op doel, Arjen schot net voorlangs, Workum probeert het wel maar had op het spel van Sds geen antwoord tot net voor het einde van de wedstrijd werd nog gescoord door Workum, de gelegenheid doelman Peter Stuiver, had het nakijken.

Nog enige weetjes, Jurjen pakte geel, Arjen doelpoging met bal achter standbeen langs, dacht dat hij Messi was. Niels en Sietze kwamen erin voor Douwe Jan en good old Lieuwe. Robin en Tom voor Kevin en Sjoerd.

Volgende week geen wedstrijd, 23 oktober thuis tegen Minnertsga, tot dan. 

Gr Jan Los

YVC 2 – SDS 3

It twitterferslach fan YVC joech oan dat dat it yn de earste helte net sa gek gie.
“Een half uurtje onderweg, Stand 1-0 voor de thuisploeg maar SDS 3 heeft kansenh genoeg gehad om gelijk te maken”
“En vanuit het zelfde raampje zien we dat het 6-0 staat. @ff_sds 3 heeft zich duidelijk te kort gedaan in de eerste helft en IJVC maakt hier dankbaar gebruik van. #yvcsds”

QVC 4 – SDS 4

Hoe en wat is ús noch net dúdlik. Wij hope fansels op in earlik ferslach fan de 7-1 nederlaach. Doelpunt kaam fan de foet fan Broer Jacob Greidanus

SDS 5 – Blauw Wit ’34  9

In rynske oerwinning fan SDS 5. Doelpuntemakkers wiene Peter Sijbesma, Feite de Haan, Jeroen Wagenaar, Henk Postma en Dirk Yde Sjaarda, dy’t twa kear skoarde

vv SDS JO19-1 tegen vv Workum JO19-1

Een week na de 1-5 nederlaag tegen RVLC, stond vandaag de 3e competitiewedstrijd op het programma tegen titelfavoriet Workum. Ik wist zelf dat Workum goede spelers had, omdat we in de JO13, 015 en 017 ook al tegen deze jongens voetbalden. Workum won in hun 1e competitieduel ook al van RVLC.

Onze selectie werd deze wedstrijd versterkt met Eeltsje Bootsma. Voor de rest is Steijn Groothof nog geblesseerd en ook Niels Janssen was niet fit genoeg om mee te doen. Voor de wedstrijd hadden we met z’n allen een bespreking in de bestuurskamer. Het plan was duidelijk.

We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd. Vorige week tegen RVLC stonden we al heel snel op een 0-2 achterstand, maar dit keer hielden we langer stand. Toch kwamen we in het eerste kwartier wel op een 0-2 achterstand door een harde uithaal in de kruising van de linkercentrale verdediger. Na de 0-1 viel dus ook snel de 0-2 door een kopdoelpunt. Na de 0-2 ontstond er een beetje dreiging aan de kant van SDS. Een uitbraak over de rechterflank eindigde bij Jelmer Dijkstra die onderuit werd gehaald, waardoor we een vrije trap op de achterlijn kregen. Gerbrand Kramer draaide de bal goed in, alleen net niet voldoende om er een doelpunt van te maken. Even later was het Workum dat op 0-3 kwam door slecht verdedigen bij SDS.

In de rust had onze coach Pieter de Boer een plan bedacht om de schade te beperken. We zetten de boel achterin dicht en hoopten er in de omschakeling uit te komen met de snelle Jens Hiemstra en Jelmer Dijkstra. De schade beperken is redelijk gelukt, alleen we hebben geen goal meer gemaakt in de tweede helft. Eén keer kwam Jens Hiemstra er na een goede actie wel doorheen, alleen hij miste de scherpte voor het doel. Workum scoorde 2 keer in de 2e helft. Eindstand dus 0-5.

Volgende week zijn we vrij en 23 oktober nemen we het op tegen Joure JO19-2 in Joure.

Luka van der Weg