08:45 Zeerobben JO13-2 ST SDS/Nijland JO13-1 0-7
08:45 Annaparochie St. JO8-1 SDS JO8-1 8-3
11:00 SJO Feanstars MO13-1 SDS MO13-1 5-1
12:00  Mulier/Arum/Stormv JO19-1 SDS JO19-2 2-0
12:30 Joure SC JO17-4 ST SDS/Nijland JO17-2 5-0
14:30 V.V. Heeg 3 SDS 4 2-3
15:00 Frisia MO19-1 SDS MO19-1

SDS 1- Workum 1    0-2

SDS 1 kaam hjoed tekoart tsjin Workum 1. Yn de earste helte in goeie fase neidat Workum op 0-1 kommen wie, mar keeper en assistent skiedsrjochter soargen der foar dat SDS net skoarde. Yn de twadde helte net yn steat om in soad kânsen te kreearjen. Workum 1 makke noch wol in doelpunt. Einstân 0-2
Hjir it ferslach fan trainer Douwe Posthuma;
SDS laat het liggen tegen Workum
SDS verloor zaterdag met 0-2 van Workum en dat had gezien de sterke eerste helft niet gehoeven. Na een snelle achterstand speelde de thuisclub goed, maar het verzuimde de kansen af te maken en zag de gelijkmaker afgekeurd worden. In de tweede helft verdedigde Workum haar voorsprong, zonder dat SDS nog gevaarlijk kon worden en in de slotfase counterde de koploper naar nog een treffer.

SDS begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Heeg en zag Gerwin Sybesma weer terugkeren op de bank na een enkelblessure. Na wat aftasten in de openingsfase, waarin geen kansen genoteerd konden worden, kwam Workum toch op voorsprong. In een totaal ongevaarlijke situatie kreeg de handige spits Demmer te veel ruimte, waarna er een snelle counter volgde. Rechtsbuiten Jurgen Buma werd weggestoken en schoot de enige echte grote kans van Workum meteen langs keeper Jaap Toering. Na de 0-1 nam SDS het initiatief over en er volgden al snel een paar beste kansen.
De eerste was voor Steven van der Pol die een mooie voorzet kiezelhard onder de lat schoot, maar een geweldige reflex van keeper Schoonbergen voorkwam de gelijkmaker. Daarna was het Jacob-Klaas Haitsma die een vrije trap van een paar meter binnen kon koppen, maar tot verbijstering van alles wat SDS was naast kopte. Ook bij een indraaiende vrije trap van Lourens van der Pol was er slechts een laatste tikje nodig, maar weer was het net niet raak. De volgende kans was voor Matthijs Postma, maar weer lag de doelman in de weg bij zijn inzet.
Even later scoorde Postma dan toch de gelijkmaker na een mooie bal van achteruit, die hij eerst over de uitkomende keeper op de paal kopte, maar in de rebound wel af maakte. Groot ongeloof was er dan ook toen de grensrechter met de vlag omhoog stond, want hij kwam meters achter de verdediging vandaan en van buitenspel was absoluut geen sprake. De scheidsrechter nam het vlagsignaal over en boorde daarmee SDS de volledig verdiende gelijkmaker door de neus.
Een gelijke stand of een voorsprong was zeker verdiend geweest voor SDS in de rust, maar het mocht dus niet zo zijn. Na de rust trok Workum zich terug op eigen helft en hield het alleen spits Demmer voorin, waardoor het zoeken naar ruimtes was voor SDS. Die ruimtes werden niet meer gevonden en slechts bij standaard situaties mocht het nog hopen op een treffer. Workum had daarentegen wel veel ruimte om te counteren en het was Rick Demmer die één op één met keeper Toering de 0-2 binnen schoot. De wedstrijd was na deze goal gespeeld, want Workum vond het allemaal wel prima en SDS kon niks meer forceren.
Na twee overwinningen moet SDS dus even een stapje terug doen. Volgende week gaan we op zoek naar eerherstel in Luttelgeest, tegen Tonego.
Douwe Posthuma

SDS 2- Drachtster Boys 2    2-0

Vandaag stond voor SDS 2 de wedstrijd tegen Drachtster Boys 3 op het programma. Van deze tegenstander weinig bekend wat voor team het was, met betrekking op hun speelwijze.
Aanvang wedstrijd om twaalf uur en buienradar gaf aan dat het eerste kwartier regen viel.
Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, Bruinsma, begon SDS 2 voortvarend aan de wedstrijd, in de tweede minuut was het al raak. Sjoerd speelde Wesley aan en deze ronde goed af. De 1 nul kwam op het scorebord.
Na dit doelpunt zakte SDS 2 even weg of je kunt zeggen dat de tegenstander op dat moment beter in wedstijd kwam. In de zestiende minuut overtreding op een verdediger van SDS 2, geel voor een speler Drachtster Boys, dat leverde een discussie op met de scheidsrechter deze werd aangeraakt en geduwd wat de speler nog een gele kaart opleverde dus rood.
Tien tegen elf wat toch voordeel voor SDS 2 zou moeten betekenen. In de eerste helft nog een kans voor SDS 2, met een goede actie van de opkomende Bouke werd Arjen gvonden in het strafschopgebied en kopte raak, doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna een kopbal van SDS 2 nog op de paal. Drachtster Boys kwamen terug met een uitgespeelde aanval maar door goed ingrijpen van de keeper van SDS 2, die steeds beter begint te keepen, werd een doelpunt voorkomen.
Tweede helft begin altijd moeilijk voor SDS 2. Dirk in de ploeg gekomen voor Sjoerd. Tegenstander pakt het goed op al spelen zij met tien man. SDS 2 alle zeilen bij gezet om een goal te forceren wat dan ook lukte, good old dirk scoorde de twee nul. Tegenstander probeerde van alles om de aan sluiter te maken. Helaas voor hun ging dat niet door. Op het het einde van wedstijd nog een vrije trap voor SDS 2 maar een uistekend redding van de keeper werd de eindstand 2-0.
Rest mij nog te vermelden Dirk erin kwam voor Sjoerd, Tjeerd voor de moe gestreden Lieuwe en Robin voor Wietse.
groet Jan Los

Heeg 3 – SDS 4    2-3

SDS 4 hat it mar te pakken. Al wer 3 punten. Doelpunten fan Jelmer Posthumus (2) en Allert Turksma.

SDS 5 – sc Bolsward 5

Wylst SDS 1 op fjild A oan de gong wie, laaiden de emoasjes flink op bij SDS 5 – sc Bolsward 5, te hearen oan it gerop en geraas. SDS 5 wûn de toppertroch doelpunten fan Feite de Haan, Syb Overal en Jan Simon Jelsma.

SDS Vr1 – NOK Vr1      11-4

Doelpunten fan Jeska 5x, Femke 3x. Seriette 2x, Hester 1x.

Zeerobben JO 13-2 – SDS JO13-1   0-7

SDS JO13-1 overklast Zeerobben JO13-2 in Harlingen met 0-7 in een goeie pot, na een moeizame start en een uitstekende 2e helft

St Annaparochie JO8-1 -SDS JO8.

Vandaag helaas met 8-3 verloren van St. Anneparochie. Ze waren toch nog wat aan de sterke kant en we hadden daar niet het juiste antwoord op. Volgende week beter 😉