09:30 Eastermar JO15-1 ST SDS/Nijland JO15-2  gnt
10:45 SWZ Boso Sneek JO13-5 SDS JO13-2  gnt
11:50 Leeuwarder Zwaluwen JO17-3 SDS JO17-3  gnt
12:30 S.C. Stiens JO17-1 SDS JO17-1  1-0
12:30 Franeker SC JO15-3 ST SDS/Nijland JO15-1  2-3
13:30 SJO Oudega/HJSC/Heeg JO19-1 SDS JO19-1  gnt
14:30 Waterpoort Boys 6 SDS 4  g.n.t.
14:30 TOP’63 1 SDS 1  g.n.t.

SDS 2 : geweldige wedstrijd, helaas geen punten

Na de nederlaag vorige week, gisteren tegen de koploper Joure.

’t 1e was afgelast, dat kwam ons goed uit, want we hadden een paar blessures en een paar met kleine pijntjes. Tegen de koploper konden we deze mannen goed gebruiken. Joure, een jonge ploeg met zeer goed voetbal probeerde ons direct onder druk te zetten en in de omschakeling waren ze levensgevaarlijk. Wij konden goed mee komen en er ontstond een spannende, mooie wedstrijd. In de 26e min maakt Joure de 0-1. Op dat moment misschien wel terecht, en in de 30 e min maken ze de 0-2. Dat was een tikje bij ons, omdat we tot dat moment goed meededen en absoluut niet minder waren. Daarna had Joure de overhand, logisch, maar op karakter hielden we stand en in de 44e min maakt Bote  de aansluitingstreffer, dan ga je toch lekker de rust in.

Wat er in de thee heeft gezeten, we zullen het nooit weten 😉 maar de 2e helft was absoluut een tegenpool van de 1e h. SDS speelde fantastisch, de verdediging stond als een huis onder de bezielende leiding van Marco, het middenveld heerste onder leiding van Feite en Anne, Bote en Arjen hard werkend en zeer goed voetballend en voorin de balvaste Hendrik en de sleurende Sjoerd, grote klasse, Joure kon alleen nog op een counter gokken, en dat was absoluut de verdienste van ons allemaal.

Helaas miste we een penalty in de 64e min, toch lieten we ons hierdoor niet uit ’t veld slaan. We hielden de druk er vol op, en diep in blessure tijd, Joure had nogal wat tijd gerekt om de voorsprong te behouden en ons uit ons spel te halen, bijna professioneel, maakte Arjen de dikverdiende gelijkmaker.

Door het tijdgerek vond de scheidsrechter dat er nog wat extra tijd was en Joure vloog er als een bezetene in, overtreding in het strafschopgebied, penalty Joure, raak, 2-3. Gered door hun eigen tijdgerek, wij geen punt na een fantastische wedstrijd, leuk voor het publiek, maar absoluut met opgeheven hoofd van het veld gelopen. Mannen, chappoo, wat een genot om deze wedstrijd te hebben gezien. Wat een strijd. Grote klasse. Arjen, Gerwin, Hendrik, Elger, Marco en SDS 2 thanks.

We dogge ’t mei sien allen.

Boudewijn Kramer

SDS 3 – Arum/Stormvogels 2     1-1

SDS 3 mocht it opnimme tsjin de jonge hûnen fan Arum/Stormvogels 2. De jonge hûnen eagen de earste helte fitter, mar kamen úteinlik wat gelokkich op in 1-0 foarsprong. SDS 3 fuotballe wol mei, mar folle kânsen levere dit net op. De twadde helte gie it wat better, hielendal neidat Henk Postma de 1-1 makke út in kopbal nei in korner. It bleaun úteinlik dochs by in lykspul. In terjochte útslach.

SDS MO 17-1

It wie ienrjochtingsferkear bij SDS MO17-1 GAVC MO 17-1. Kreaze oanfallen dy’t resultearren yn mar leafst 8 doelpunten.  Dat hiene ek noch wol mear wêz kinnen, safolle kânsen krigen de fammen fan SDS.

Leovardia JO11-1 – SDS JO 11-1

Vandaag wederom een schier onmogelijke opgave voor SDS JO11-1. De laatste wedstrijd van deze competitie, mogen we wederom naar een Leeuwarder grootmacht, op het Kalverdijkje Noord tegen de Leovardia JO11-1. Zonder Luuk Meijer en Jelle Vellinga die zich tegoed doen in Duinrell (genoeg aan de 7 nederlagen en 1 gelijkspel wellicht;). Al 4x werd er uit in Leeuwarden met 7 doelpunten of meer verloren, met als hoogte/dieptepunt de 15-3 tegen het keurkorps van FVC, waar het dan weer knap was dat we 3x scoorden uit 4 kansen. Sibrand Stremler was gelukkig mee van JO10-1, zodat we toch 8 spelers hadden. Helaas geen vliegende start (voor ons), wel van Leovardia, dat er binnen 2 minuten 2 in heeft liggen… het wordt weer een lange wedstrijd. Jorrit Stap kan zijn keeperskwaliteiten weer goed etaleren, maar toch is het bij rust 5-0. Daarnaast heeft Pieter Bouma, halverwege de 1e helft een knietje in zijn liesstreek gekregen, waardoor hij last van zijn lies heeft en niet verder kan. Gelukkig is Bartele Bouma (broer van Tsjalling) mee als supporter en heeft hij dezelfde maat schoenen als Pieter, dus kleedt hij zich snel om in de rust, zodat hij de 2e helft mee kan voetballen. De 2e helft is het net zo eenzijdig, gelukkig wordt er minder gescoord maar eindigt het in 8-0. Wederom wordt pijnlijk duidelijk dat we niet de beste E-pupillen van Friesland hebben, waar we wel in de hoogste klasse spelen. Clubs die 10 tot 15 Jo11 ploegen hebben, hebben toch doorgaans wat meer keus/talent (dan SDS met 2). Ondanks dat we slechts een 3-tal wedstrijden aan voetballen zijn toegekomen (Met als hoogtepunt de 1e wedstrijd waar we na een 4-1 achterstand de 2e helft terugknokten naar 4-4), blijft de stemming in de ploeg goed, wat prijzenswaardig is. We zijn mooi 11e ge-eindigd. Omdat Kollum ook alleen 1 puntje haalde, maar wij toch een beter doelsaldo hebben (12-62). 11e betekent gelukkig wel degradatie, zodat we na de winterstop op ons eigen niveau in de 2e klasse uit kunnen komen.

Minne Bouma (trainer/coach JO11-1)