Weppers tongersdei 12-5-2022

Samir Tawafra folgend seizoen trainer SDS 2
11 mei 2022
Weppers freed 13-5-2022
13 mei 2022

SDS verliest ruim van dodelijk effectief Heerenveense Boys

SDS moest dinsdagavond een zware 5-1 nederlaag slikken in Heerenveen tegen de Boys. Heerenveense Boys was zoals verwacht de betere ploeg, kreeg een handvol kansen en was vervolgens dodelijk in de afronding. SDS deed aardig mee, maar tegen de individuele klasse van de gastheren konden ze uiteindelijk niet op.
De eerste helft had SDS de zaken verdedigend goed voor elkaar en kreeg het de ruimte om zo nu en dan gevaarlijk te worden. Grote kansen leverde dit niet op en na een kwartier kwam het op een 1-0 achterstand, door een prachtig afstandsschot van Bram Herder. Het was zo ongeveer de eerste doelpoging van de thuisploeg en de achterstand was dan ook teleurstellend. Beide teams creëerden de eerste helft geen kansen meer, maar door een knullig verdedigen werd het toch 2-0. Lourens van der Pol zou de bal achter laten lopen, maar zijn tegenstander ontfutselde hem de bal op achterlijn en zijn lage voorzet kon vrij binnen worden geschoten door Jesper Hiemstra.
Ondanks de 2-0 ruststand kon er niet worden gezegd dat SDS een zwakke wedstrijd speelde, maar de kans op een goed resultaat was inmiddels wel klein geworden. De ingevallen Peter Hoogerwef had de kans om SDS weer terug in de wedstrijd te schieten, maar trof de benen van de keeper. Nog vervelender was de hamstringblessure van Erik Haitsma, die zich moest laten vervangen door Gerbrand Kramer.
Jesper Hiemstra mocht vervolgens de 3-0 maken van de scheidsrechter, terwijl er volgens zijn assistent Tjerk van der Pol toch duidelijk sprake was van buitenspel. De wedstrijd was gespeeld, SDS wisselde nog drie keer en bracht Stan Korbach, Douwe Jan Vellinga en Hendrik de Jong in het veld. Sander van der Werff schoot vervolgens de 4-0 binnen, voordat Peter Hoogewerf op mooi aangeven van Luuk van der Schaar de eer redde voor SDS. Het slotakkoord was voor Niels Herder, die de 5-1 eindstand op het bord zette.
Douwe Posthuma

Net sûnder kleanskuorren

SDS 1 is de wedstriid tsjin Heerenveense Boys tiisdei net sûnder kleanskuorren trochkaam. Erik Haitsma rekke blesseard oan syn hamstring en kin him rjochtsje op folgend seizoen. Remco Hijlkema pakte syn 5e giele kaart en is sneon skorst.

SDS JO19-1 wint

SDS JO19-1 hat juster mei 3-0 wûn yn Snits fan LSC JO19-2. Yke Gaastra, Tom Wijnia en Gerbrand Kramer makken de goals.

Traine

SDS 1 traind jûn net y.f.m. it bekommen nei de wedstriid fan tiisdei. De jongens dy al traine wolle meie oanslúte by de B-seleksje dy’t om 19.00 oere traint ûnder lieding fan Tsjipke Okkema.

Blesseard

Kommende sneon komt DJ Jan Bouke plaatsjes draaien yn de kantine nei de wedstriid fan SDS 1 tsjin Scharnegoutum 1. No is it al sa dat hy ferline wike syn ‘plaatsjesdraaifinger’ brutsen hat. Syn eigen plaatsjes kin hy dus net draaie, mar gelokkich docht syn Spotifyfinger it noch wol en kin hy der sneon dochs noch in feessie fan meitsje.

 

 

Letter mear!