Weppers tiisdei 7-11-2017

Weppers moandei 6-11
6 november 2017
SDS 4 wint en dat mei elkenien witte
7 november 2017

SDS-ledengearkomst

Woansdei is der wer de jierlijkse SDS-ledengearkomst. Sa as alle jierren begjint it om 20.00 oere en hat Auke-Jetze de kofje klear. Jim binne allegear fan herte wolkom. Ut betroubere bron hawwe wy fernaam dat der ‘grut’ nijs te melden is. Miskien sels op meardere fronten!
As jim de notulen fan ferline jier noch efkes lêze wolle dan meie jim maile mei info@vv-sds.nl.
Mei syn allen binne wy SDS!

Bekerwedstriden standerdteams

Kommende sneon binne der foar de standerdalvetallen gjin kompetysjewedstriden mar bekerwedstriden. SDS 1 leit er al út (troch Tzummarum). Welke wedstriden der wol binne kinne jim hjir sjen.

Bekerwedstriden SDS

De KNVB hat lotte foar de bekerstriid. 5 kear thús , 2 kear út en ek noch ien frijlotte.
De wedstriden wurde spile op 16 desimber.
ST SDS/Nijland JO15-1 – SJO Oudega/HJSC/Heeg JO15-3
ST SDS/Nijland JO15-2 – SC Bolsward JO15-2
ST SDS/Nijland JO15-3 – Oosterlittens JO15-1
SDS MO17-1 – Franeker SC MO17-1
Vrijgeloot: SIOS MO15-1
Blauw Wit ’34 JO10-1 – SDS JO10-1
SDS VR1 – QVC VR1
Blauw Wit ’34 5 – SDS 3

SDS 1

SDS 1 docht it dizze wike efkes rêstich oan. Sy traine jûn net en hawwe sneon ek frij om efkes te winkeljen mei de frou.

Verdienstelijk punt SDS-3 tegen koploper VVI-3

Wat later dan u van mij gewend bent volgt hier het verslag van het derde. Afgelopen zaterdag stond voor het 3e de thuiswedstrijd tegen koploper VVI op de rol, een , wat later bleek, jong team met zeer veel loopvermogen. Omdat dit een kraker bij ons in de competitie was had de KNVB een officiële scheidsrechter naar Easterein gestuurd in de vorm van Harm-Auke Higler. En het moet gezegd worden, we hadden het minder kunnen treffen want hij floot een perfecte wedstrijd, als kritische aanvoerder geef ik hem een 8+ Omdat ik als aanvoerder zelden de toss win had dhr. Higler mij voor de wedstrijd verteld dat ie het fluitje in zijn rechterhand had achter zijn rug zodat ik de toss eindelijk kon winnen. Wat ie niet wist is dat we thuis speelden en dus de aanvoerder van de tegenpartij mocht kiezen, jammer voor mij en prettig voor Harm want nu kon ie een euro gebruiken. We hadden deze middag weer een ruime selectie, 16 man sterk dus 5 wissels. Jappie stond er deze middag alleen voor want Harm-Auke was in geen velden en wegen te bekennen. Gert-Jan was weer terug van een blessure en stond weer op de kist, zijn broer Auke had nog steeds last van zijn ingeklapte lever en moest helaas nog een keer verstek laten gaan. Tjeerd lag met griep op bed, Anco was officier van dienst in de bestuurskamer en de beide Wagenaartjes zaten op de Bahama’s. De waslijst met afwezigen was dus weer groot. Jappie slaagde er weer in om van het aanwezige sterren arsenaal een uitgebalanceerde opstelling te maken.
Doel  :  Gert-Jan
Achter : Ype-Harm-Pieter. Lieuwe-Ids
Midden : Gerlof. Jan-Wichard-Pieter-Peter
Voor : Willem-Robert
Vaste vlaggenist : Daan Boersma
Vanaf de aftrap werd duidelijk dat we stevig aan de bak moesten, VVI was een fitte en jonge ploeg war behoorlijk voetbal in zat. Na een aftastende beginfase namen de gasten het heft in handen met veel balbezit en mooi combinatievoetbal werd regelmatig onze 16 bereikt echter echte mogelijkheden leverde dit niet op. De beste kansen waren voor ons in de vorm van Robert en Peter helaas werden deze niet benut. Dat we blij waren met een brede reserve bank werd na een halfuur duidelijk, Gerlof-Jan en Robert moesten er geblesseerd af na 2 zware overtredingen van onze gasten. Iedereen kon zien dat deze overtredingen niet door de beugel konden en scheidsrechter Higler keurde dit dan ook niet goed en sprak de overtreders hierop aan. Dit tot volle frustratie van de leider van de tegenpartij, die man stond te vloeken en te tieren langs de kant dat het een lieve lust was, en toen Harm-Auke hem hier op aansprak ging ie nog meer te keer. Later op de middag hoorden we dat deze man eigenaar van een transportbedrijf in zijn dorp was en dat er de afgelopen week 3 maal een lading uit zijn oplegger was gestolen wat zijn gedrag dus verklaarde.
Kort gezegd : “ HOE WAS JOU WEEK ?? “
Nadat de gemoederen weer wat waren bedaard vervolgden we de wedstrijd, met Henk voor Gerlof en DYS voor Robert  verzorgd voetbal van beide kanten, helaas zonder goals. Na de heerlijke thee en de opbeurende speech van Jappie en enkele tips van scheidsrechter Higler, die in de rust bij ons kwam buurten, trokken we de 2e helft vol goede moed wederom ten strijde. Klaas van der Weg en Jan. Simon kwamen in de ploeg voor Willem en Ids, waarbij gezegd moet worden dat Ids met zijn bijna 60 jaar maar een helft wil spelen ,maar in deze vorm eigenlijk niet kan worden gewisseld, Hij speelde een ijzersterke 1e helft tegen een 2 maal jongere tegenstander, mijn complimenten.

De 2e helft bood aan beide kanten meer ruimte omdat beide ploegen vol voor de winst gingen, er kwamen kansen over en weer. Gert-Jan redde 3 maal katachtig en de keeper aan de overkant kreeg ook het nodige te doen, Peter, Dys ( Dirk-Yde Sjaarda ) Henk en Wichard kregen kans op de openingsgoal maar het leder wilde niet tegen het net Pieter Lieuwe werd nog vervangen voor Hans die ook zeer verdienstelijk inviel. In de slotfase kregen wij de beste kans op de goal, Peter kapte heerlijk zijn tegenstander uit, snelde er van door, omspeelde de keeper en knalde snoeihard op de kruising. Het was jammer dat ie niet even opzij keek want DYS stond vogelvrij te wachten om het laatste zetje te geven. HELAAS. Winst zou ook wat te veel zijn geweest maar sneaky dit potje winnen was toch wel leuk geweest.    De beginstand zou ook de eindstand worden dus 0-0
Wij konden hier wel mee leven en de bestolen transporteur ook wel, echte een hand geven weigerde die evenals enkele spelers, zeer onsportief.
Conclusie van deze middag, mooi puntje, heerlijke pot met goed voetbal en een uitmuntend leidende scheids.
Volgende week moeten we maar weer eens 3 punten pakken wan met 1 overwinning, 4 gelijke spelen en 1 nederlaag stijgen we niet op de ranglijst.
Dit moet dan gebeuren tegen hekkensluiter Makkum-4
Ik houd u op de hoogte,
Wicky

SDS VR1 – GAVC VR1

Sneon 4 November spiele SDS vr1 thus tsjin GAVC vr1 út Grou. De eerste 10 minuten begong rommelig. Dernei krieg SDS de smaak te pakken.. ze bouden moai op fanôf achteren en nei een moaie oanfal makke Jeska de 1-0. De druk wie der au en dat wie ek zeker te merken yn it fjild. Der waard moai tikke maar helaas krieg SDS net de kans om it au te meitsjen. In de 20ste minut waard der een moaie goal makke troch tjitske. Dernei naam SDS de oerhan en dit resulteerde in nog 4 doelpunten foar rust, die makke waarden troch Seriette, Tjitske en 2x Sieta!

De 2de helft kriegen de dames een soort kansen maar makken ze helaas net au maar toen waarden hun gevaarlijk. Ze spielen op de counter mei lange ballen nei foaren. Maar gelukkig makke Tjitske de 7-0. SDS begong yn te kakken wer troch GAVC mei een lange bal de 7-1 meitsje koe. Hjir baalden de dames goed fan wer troch ze wer even op skerp waarden zetten. Der waard dan ek foart wer scoort troch Tjitske en Jeska it waard 9-1. It reinde wer doelpunten foar sds. Maar GAVC wist it net ek nog 2x te fien wer troch de eindstan 9-3 waard. SDS gong mei een redelijk gevoel de boks yn wer de flessen wien klear stoen en waard der proosten op de 6de oerwinning op rij.

Op nei volgende wieke dan spielje de dames thus om 13.00 tsjin Tsjom vr1.
Hester

Lytse Ype

Ofrûne sneon in ferrassend ‘nij’ gesicht yn de opstelling fan SDS 3………

Sinterklaasje

Sawol SDS 1 as 2 krije dit jier wer in besykje fan Sinterklaas. De âld man komt op tongersdei 30 novimber yn de kantine foar SDS 2 en tongersdei 7 desimber soarget hy dat der wat stiet foar de mannen fan SDS 1. It kin wêze dat de Haitsma’s dan al yn de sek mei nei Spanje binne……….

Harsens derby (1943)

Somtiden is der mar ien manier om je trainer witte te litten dat je it net mei him iens binne! 😉