12:00 JV Bolsward E4 – SDS E3  4-2
9:25 Makkum F2 – SDS F1  0-5
9:00 RES F3 – SDS F3  1-3

SDS 1 – Olympia 1
De SDS supporters wiene it der oer iens: der stie in ploech. Undanks de tsjinslaggen (0-2), bleau SDS striden foar in goed resultaat. Feite en Erik skoarden.
Sjoch hjir foar it ferslach fan Siem Sikma.

Worlum 2 – SDS 3   3-5
SDS 3 bliuwt yn goeie dwaan. Wij wachtsje woansdeitemiddei gewoan ôf foar in folslein ferslach. Doelpuntenmakkers wiene Mark (3), Ralph en Peter.

de Wâlde 2 – SDS 4    3-2
Tsjin de koprinner waard it dochs in ferliespartij. Pytrik en  Bas skoarden beide út in foarset fan Arjen van Putten. At Douwe de Boer yn eigen doel skoarde is noch in fraach.

SDS DaJ – Tzum Da1   6-3
It spektakel fan de dei wie bij SDS DaJ. In oerwinning mei in oantal geweldige doelpunten.  Tryntsje Bouma wist net hoe snel se thús komme moast om in ferslach te meitsjen.
Oerwinning, hoe fielt dat no? Dêr binne wy hjoed efter kaam.
We starten sterk, mar dit sakke snel. Dochs wie it by de earste kâns drekt raak. Sietske skeat op doel, spitich genôch tsjin de keeper oan, sy liet los en Jits ‘’Spits’’ stie sa as altyd wer op har post (1-0). Ek foel yn ’e earste helt in doelpunt foar de tsjinparty. Krekt foar rust hie Jildou noch in grutte kâns om op foarsprong te kommen. Hy wie oer de line, mar jammer genôch seach de grinsrjochter dat oars. Sa gongen we mei 1-1 de klaaiboks yn. Nei in flinke pep-talk fan André en Jan wienen we der hielendal klear foar, we soene de Tsjommers ris efkes wat sjen litte. Troch in hands bal fan de tsjinparty yn ‘e sechstjin krigen we in penalty. Sieta wie oanwezen om dizze te nimmen. De keeper hold de bal tsjin, mar yn de rebound skoarde se alsnoch. Letter, mei in yngoai fan Sietske (Okkie), dy’t Marije H. werom tikke, soe Sietske in moaie foarset jaan. Mar troch de wyn belâne dizze direkt yn in doel, wêr’t de keeper mei iepen mûle nei siet te sjen (3-1). Marije H. kaam allinne op it doel ôf en waard fan efteren takkele, hjirtroch krigen alwer in penalty. Amarins naam dizze en doe foel har earste doelpunt bij ús team. Doe kaam Tsjom yn aksje, hun nummer 13 makke de 4-2. SDS hie de bal wer, gong rjochting doel wat resultearre yn in korner. Sieta skatte de situaasje moai yn en sa belâne de bal yn ’e krúsing (5-2). Marije de V. krych de bal noch, mar sjitte mis. In pear tellen letter siet de tredde goal foar Tsjom, ek út in korner. Dy hie net hoeden, mar we holden de kop omheech. Noch 10 min. te gean … Fan út in frije traap fan Amarins dy’t troch de peal bij Jitske belâne, makken we de 6-3 wêr it bij bliuw. Tarina keepte sa as gewoanlik wer de stjerren fan de himel, al hie se it hjoed minder drok as oars, dit troch it hurde wurkjen fan de efterhoede en it middenfjild.
Eindlik, ús earste 3 punten!! Dit mei dank oan it públyk, ús teamynset en Elmo dy’t wy krigen ha fan de ‘mystery man’ út it 1e.
De famkes.

SDS B1 – Scharnegoutum B1
Het was mooi weer in Oosterend en op het B-veld moest de B1 het opnemen tegen Scharnegoutum. Opstelling:

Thor

Arjan  Eddy  Kristiaan Jan

Broer Jacob Martin Ayanle Christiaan

Stefan                      Tjeerd

SDS begint goed aan de wedstrijd maar komt na ongeveer een kwartier spelen op een 0-1 achterstand. De koppies gaan even hangen maar SDS pakte het gauw weer op.

Na een paar halve kansjes gaat SDS toch met opgeheven hoofd aan de Thee.

In de tweede helft komt SDS meer aan voetballen toe en kan Tjeerd de gelijkmaker binnen schieten. Dit na een uitstekende loopactie van Tjeerd.

10 minuten later stoomt Christiaan op langs de kant geeft een voorzet en heeft Ayanle hem voor het intikke 2-1!!

SDS weet de voorsprong een tijdje vast te houden maar na een vrije trap van Kristaan weet Scharnegoutum de bal te veroveren en na perfecte Counter maakt Scharnegoutum knap de 2-2.

Een Puntje met twee gezichten want er had wellicht meer in gezeten.

Martin Rienstra.

SDS D2 – LSC D5
Vanmorgen moest d2 tegen lsc sneek aantreden.
op een woestijnachtig veld werd er de eerste helft goed gevoetbald. De wedstrijd  in sneek hadden we verloren met 5-3 dus we waren gebrand op een goed resultaat.
de eerste helft ging zoals gezegt goed en mede dankzij een zeer goed spelende jacob als laatste man
kreeg lsc geen kans, en wij daarintegen een heleboel kansen. Zoals vaak in het voetbal is niet elke kans een goal anders had het de eerste helft al dubbele cijfers geweest.
Toch stonden we met rust al met 4-0 voor door 3 x almar en 1 x sietse, mooie goals uit mooie aanvallen.
de 2e helft was niet echt goed al kregen we nog een paar beste kansen maar ook lsc kreeg een paar dikke kansen, maar gelukkig hebben wij wietse op doel staan
en die was niet van plan om 1 bal uit het net te halen.
hij had niet veel te doen maar wat hij moest doen deed hij prima. Al met al een verdiende overwinning en weer 3 punten gepakt.
we staan nu iets steviger op de 3e plaats en dat moet eigenlijk zo blijven want tzummarum en franeker zijn een klein maatje te groot, die halen we niet meer in dus moeten we ons best doen om 3e te worden.
Als we zo doorgaan moet dat lukken boys en girls, prima gedaan vandaag.
boudewijn.

SDS E4 – LSC E5
Vandaag de lastige wedstrijd tegen LSC , in de uitwedstrijd deed al blijken dat beide teams aan elkaar gewaagd waren we wonnen toen wel met 2-0 maar dat is geen garantie dat we het nu weer zouden winnen.
Dat bleek vandaag ook wel de tegenstander had maar zeven spelers en hierdoor moesten we ons strijdplan veranderen.
We spelen meestal acht tegen acht en je kon duidelijk zien dat de spelers hier moeite mee hadden.
We stonden binnen tien minuten met 0-3 achter,behoorlijk schrikken .
Na een kwartier spelen bracht Tom de stand weer terug naar 1-3 en met een mooie goal van Idsert werd het 2-3 en zo gingen we ook de rust in.
In de tweede helft werden de mouwen flink op getrokken en zeer hard gewerkt door het hele team.
We kregen redelijk veel kansen maar de paal zat ons tegen of net nog een voet van de tegenstander.
De beide leiders stonden dan ook met een hartslag van 180 aan de kant hun spelers te coachen
Maar gelukkig wist Tom ver in de tweede helft de bevrijdende gelijkmaker te scoren.
Een groot compliment aan het hele team dat ze van een 0-3 achterstand er een mooi gelijk spel hebben gespeeld, het voelde bijna als een overwinning.

Willem

Makkum F2 – SDS F1
Het was een leuke wedstrijd ik kreeg de bal van Arnoud ik draaide me om en ik ging naar het doel en scoorde. Ik scoorde het 5-de doelpunt en we hebben met 5-0 gewonnen!
Hendrik v.d.Eems

F1

SDS F4 – FVC F6
Na de 9-0 nederlaag van vorige week tegen Warga mochten we deze week tegen de nieuwe koploper laten zien wat we waard zijn. Vanaf het begin namen we het initiatief en waren we veel op de helft van FVC te vinden. Na een minuut of vijf begon Stijn een mooie solo en rondde die af met een hard schot op doel. 1-0. We kregen de eerste helft nog veel meer kansen. Stan liep keer op keer mooi door met de bal maar strandde steeds op de twee laatste mannen van FVC. In de tweede helft kreeg Douwe Jan de geest en knal de onthoudbaar in 2-0. Helaas is het uitverdedigen nog steeds een probleem en kon FVC twee keer tegen scoren. Vlak voor tijd nam Mark de aanwijzing van zijn vader wat al te letterlijk: “Pak die bal!! ” en raapte de bal met zijn handen op. Penalty! In het tumult nam de FVC de strafschop en schoot tegen de paal. Maar de scheids had nog niet gefloten dus hij moest over. Gelukkig schoot FVC ook over dus bleef het 2-2. Het bleek maar weer eens dat je voor spannend voetbal niet naar het Abe Lenstra stadion hoeft te gaan. Robert