Seleksjes sneon 10-11
8 november 2012
Weppers snein 11-11
10 november 2012

Mail de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bijsûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en oare wissichheden nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700.

BCV 1 – SDS 1

SDS spile hjoed tsjin de ploeg mei it minste puntferlies: BCV.
Yn de 3e minuut stutsen de SDS-supporters de hannen al yn de loft. Dirk-Yde koe Dirk berikke en die wie syn tsjinstanner yn in duel te slim ôf. Dernei lei hy de bal keurig yn it hoekje fan de goal. De grinsrjochter flagge lykwols foar bûtenspul fan Dirk. De skiedsrjochter naam dit oer en sa waard de 0-1 ûnterjochte ôfkard. It wie wrang dat BCV doe yn de 7e minuut wol op 1-0 kaam fia een kopbal út een frije traap. Nei 25 minuten krige SDS it bettere fan it spul, mar de keeper koe een knappe kopbal fan Dirk-Yde kere. Yn de goeie fase fan SDS foel de goal toch oan de oare kant. Yn de 40e minuut soe Jacob-Klaas de bal fuortwurkje, mar hy skeat de bal tsjin Feiko oan. De bal rolle samar yn it hoekje, 2-0 by de rêst wylst it geliik op gong.

Nei de rêst gongen de ploegen fjirder op it B-fjild. Dit fjild wie eins nog folle swierder en beide ploegen hienen een soad oertredings noadich. SDS kaam yn it earste kertier nei de thee een inkele kear goed fuort. Dernei socht SDS steeds faker de oanfal. Fia Dirk en Jelmer, beide foarlâns, wie SDS al tichtby. Yn de 68e minuut kaam toch de 2-1 foar SDS. Feiko loste een hâldbaar skot, mar de BCV-keeper loste wernei Dirk de rebound meitsje koe. Mei it redelijke spul yn die fase joech dat hoop foar SDS. It wie toch wer BCV dat skoarde. Út in corner yn de 75e minuut foel de 3-1 foar BCV. SDS kaam der even net meer út en dit liedde tot een penalty foar BCV. De oanfierde skeat de bal snoeihurd op de latte. Yn de 92e minuut spile Jelmer syn tsjinstanner knap út en skear yn de fiere hoek, 3-2. In minut letter fluite de skieds ôf en sa stie SDS mei lege hannen. Oan de kant oerhearske it gefoel dat der meer yn sitten hie, mar dat smyt gjin punten op.
Grietzen

JV Bolsward D1 – SDS D1
Een beetje druilerig weer vanmorgen, maar gelukkig…. deze wedstrijd ging door!

Om 09.00 uur ging de wedstrijd JVBolsward D1 tegen onze D1 van start. Bolsward was sterk en maakte al snel de 1-0. De koppies van D1 gingen wat hangen, maar het publiek probeerde ze op te peppen. Helaas werd het 2-0 en het spel van SDS werd er niet echt beter op. Toen Wytze met een werkelijk schitterend lobje over de keeper de 2-1 maakte, gingen de koppies weer omhoog en kwam SDS steeds beter in zijn spel!
In de box heeft coach Sjouke vast een goeie speech gehouden, want vol spirit kwamen de jongens op het veld. Tijdens de tweede helft startte SDS heel erg goed. Mooi spel, mooie aanvallen en een beetje pech… Bolsward speelde nog steeds goed en maakte 3-1, 4-1 en uiteindelijk 5-1.
Erg jammer, want D1 heeft zeker in de 2e helft mooi spel laten zien dus dat belooft wat voor de volgende wedstrijd!
Jongens van D1: de koppies niet laten hangen, jullie gaan er echt elke keer weer op vooruit, dat vinden we allemaal supermooi om te zien! Misschien winnen jullie niet zo vaak als jullie zouden willen, maar dat komt vanzelf wel nu jullie steeds beter gaan spelen!
Karin Vermeeren

Rood-Geel D2 – SDS D2
Alweer slaapgebrek. Tijdens de warming up om half negen was al zichtbaar dat het een hele kluif zou worden voor D2. De stadjes van Rood – Geel stonden op het menu. Het smaakte vandaag niet. Bij rust al 4 – 0 tegen. Na rust een iets ander beeld, meer beleving, betere passes en doelpunten. Ook tegen, dus uiteindelijk een mooie balans in de tweede helft. Eind conclusie, slecht gespeeld en dus verloren: 6 – 2.
Tjerk

IJVC C1 – SDS C1
De wedstrijd begonnen wij vrij fanatiek.
SDS kreeg veel kansen maar IJVC kreeg ook aardig wat kansen. We speelden fel, en dan werd beloond met een doelpunt van Gerwin en het werd 0 – 1. Daarna kreeg IJVC een kans maar scoorde niet. Al vrij snel na die kans kwam het tweede doelpunt van Wiard en het werd 0 – 2.
Misschien werden we wat lui maar we waren niet meer goed bezig. IJVC pakte hun kans en scoorde de 1 – 2. Na de eerste helft ging het gewoon niet meer. En IJVC speelde beter en scoorde er nog eens twee. Dus een wat teleurstellende uitslag van 3 – 2
Jos

SJO HJC MC1- SDS MC1
Meisjes MC1 wint met 2-1 van en in Haulerwijk. Kirsten en Nynke H. maken de doelpunten. Tot rust 100% damesvoetbal…… en 0-0

10-11-2012 SWZ E3  –   SDS E1

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen IJVC, gingen we met veel vertrouwen naar Sneek om het daar op te nemen tegen SWZ E3. Om 9.00 was de aftrap op het kunstgras.
De tegenstelling kan eigenlijk niet groter, dinsdag en donderdag trainen op een veld waar de bal nauwelijks wil rollen door al het water en modder en dan spelen op een kunstgrasveld waar de bal heel snel rolt. Voor de wedstrijd leek het wel of er storm op komst was. Een aantal jongens waren verschrikkelijk druk en met hele andere dingen bezig dan voetbal.
Toch was SWZ ook niet een hele goede ploeg en had SDS het beste van het spel. We kwamen dan ook in de 1e helft op voorsprong door een doelpunt (frommelgoal) van Ruerd (volgens mij). Er kwamen meer kansen, maar onze jongens waren vandaag absoluut niet scherp.
SWZ kwam dan ook op 1-1 en later werd het ook nog 2-1 voor SWZ. Halverwege de tweede helft was het Ruerd die met een fantastische knal de stand op 2 – 2 bracht. De bal was zo hard ingeschoten dat hij via de achterste lat van het doel weer het veld insprong. Een 100% doelpunt wat iedereen gezien had, behalve de scheidsrechter.  Hij dacht dat de bal via de gewone lat weer het veld insprong en liet dus gewoon doorspelen. Grote teleurstelling bij iedereen van SDS en natuurlijk bij Ruerd die bijna ontroostbaar was. Hierdoor was het verzet gebroken en scoorde SWZ ook nog de 3 – 1 en de 4 – 1. Heel erg jammer want tegen deze ploeg hadden we absoluut de punten moeten pakken. Hopelijk zijn de jongens volgende wel weer scherp want dan spelen we wederom tegen een ploeg uit Sneek, en wel tegen ONS.

TP.

YVC F3 – SDS F3
Hjoed moasten we nei Drylts ta tsjin IJVC F3. De mannen hiene der wer sin oan en wiene gretig. Nei de 1e helte wie it 0-10 it draaide wer als fan ouds. De mannen fan IJVC, skiedrjochter en leider, hiene al ruzie oer dat SDS te snel kaam yn drafen bij de ôfttraap. Us mantsjes fielden dit ek al oan en hiene al ôfpraten om bij de ôftraap op de efterline stean te gean, en dan sa hurd mogelik nei de middenstip te drafen. Foar de útslach makke dit net folle út… Yn’e twadde helte woe ien fan IJVC net mear fuotbalje en Sjirk sei dan fuotbalje ik wol mei IJVC mei, oars is it net earlik. Sa kaam it en de ein útslach wie 0-14. Op nei it kampioenskip!
Moarn de foto fan Sjirk Vellinga yn it  IJVC F3 sjurt op de side.