Heech/IJVC DA1 – SDS DA1 3-0
Woansdei straftraining joech Pieter oan…
Tryntsje
Dames 1 hebben zaterdag verloren met 3-0 tegen heeg/ijvc.
Dit ook vanwege het slechte spel van onze kant en een scheidsrechter die onze vlagger totaal negeerde,
heb hem na de wedstrijd wel de hand geschud en bedankt maar niet vanwege zijn fluiten .
heb hem dat ook gezegd.
Rianne die de hele wedstrijd heeft gevlagd waar voor mijn grote dank, was in tranen en nog niet eens zozeer om dat ze niet gespeeld maar meer vanwege het feit dat ze dus niet serieus werd genomen.
pieter

SDS A1 – Workum A1

Yn de twadde helte sloech it needlot ta foar Eddy Visser. Bij in skynber ûnskuldige aksje rûn hij in swiere knibbelblessure op. De ambu fan Snits moast der oan te pas komme. De wedstriid is net útspile.

Spinaazje helpt D1 noch net
Na een minuut stilte, waarbij iedereen schouder aan schouder in de middencirkel stond, begon SDS redelijk aan de wedstrijd. Toch nam Makkum met een paar goede uitbraken het initiatief volledig over. 2 -0 bij rust. Te weinig combinaties, te slap uitverdedigen, onnodig balverlies en te weinig concentratie speelde SDS parten. Meteen na de thee vloog de 3-0 binnen. Daarna ging de knop pas om en scoorde Piter op zijn nieuwe schienen. Ongelukkig viel er meteen weer een goal aan de andere kant, waardoor er nog een kansloze missie nodig was. uiteindeljk leverde het offensief niet meer op dan de 4 -2 van Jorrit. Iedereen beseft dat het beter kan en moet. Voedingsadvies voor de hele week blijft spinazie!
Tjerk

Oosterlittens D2 – SDS D2
Vandaag hadden we niet veel in te brengen tegen Oosterlittens en gingen dan ook kansloos met 10 – 0 ten onder.
Willem H.

Suzanne hâldt it lang fol (SDS E3 – Wispolia E2)

E3 moest vanmorgen aantreden tegen wispolia E2.
De boys van SDS staan bovenaan, 1 x gelijk en de rest tot nu toe gewonnen.
In de eerste helft werd er knap gevoetbald, veel kansen maar een geweldige keepster bij Wispolia die werkelijk alles stopte.
Met de rust 1-0 voor, veel ouders langs de lijn en 2 zenuwachtige trainers.
Na rust een zelfde spelbeeld, sds beter maar de keepster leek niet te passeren en dan zie je bij de boys dat ze wat zenuwachtig worden, het zal toch niet gebeuren
dat wispolia een uitval doet en dan scoort.
De trainers werden steeds zenuwachtiger, maar achterin hadden Sander en Lars alles onder controle, er kwam geen bal langs, onze keeper heeft eigenlijk geen bal gehad.
Toen eindelijk de 2-0 gescoord werd was het verzet van wispolia gebroken en liepen de boys toch nog uit naar een knappe 4-0 overwinning.
Jongens, super gespeeld, jullie mogen trots zijn, namens aant en boudewijn, gefeliciteerd met deze overwinning.