Ut- en ferslaggen 21-11

20 november 2015
Keunstgersfjild útsykje
21 november 2015

Mochten jim fuotballe hawwe, mail dan de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bysûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en wat ik mar nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700.
Twitterje @ff_sds mei fansels ek!
Graach sels!

10:15 SDS E2 ONS Boso Sneek E3
10:15 Minileague Minileague
11:30 SDS MD1 LSC 1890 MD1  1-9
12:30 SDS 4 Tzum 2  g.n.t.
14:30 SDS 3 Waterpoort Boys 3  g.n.t.
12:45 LSC 1890 B5 SDS B1d  0-1
14:30 Emmeloord SC VR1 SDS VR1  5-0

Emmeloord VR1 – SDS VR1  5-0
Wij hoopten op in live twitterferslach….en dat krigen wij fan Jacomien Heeres. Tige tank.
In interfjoe mei de trainer fan Emmeloord Vr1 nei ôfrin kinne jim hjir heare.

Keunstgerssneupers
De keunstgerssneupers út Easterein binne hjoed ek op paad. Se sille ek nei de Pein om bij ONT te sjen. At se dêr binne, kinne jim se miskien wol folge fia de wepkamera dy’t dêr stiet. Miskien wuive se wol efkes yn
de kamera.

Ien minút stil
By de wedstriden fan SDS 3 en 4 fannemiddei soe ien minút stil stien wurde by it geweld yn de wrâld. Der waard úteinlik 90 minuten by stil stien, want de wedstriden waarden ôflast.

LSC 1890 B5 –SDS B1
Na een wat onwennige seizoenstart lijkt de B1 eindelijk op stoom te komen. Al weken worden er geen of nauwelijks punten mee naar Easterein en horen we keer op keer van de tegenpartij “goh zo zwaar hebben we het nog niet eerder gehad in de competitie”. Natuurlijk is dat een compliment voor de jongens , maar uiteindelijk gaat het toch om de punten!
De coaches/leiders Pieter Vellinga en ik hebben zo’n twee weken geleden ondersteuning gevraagd aan Jappie Wynia om uit de B1 te halen wat er volgens ons echt in zit. En dit leverde vorige week meteen een zwaar bevochten 2-3 overwinning op tegen Bakhuizen B1. Een klasse prestatie, waarbij er een speciale rol was voor de schaamteloos in het voordeel van de thuisploeg fluitende scheidsrechter was. Ik zou zeggen; “zo zout heb ik het nog nooit gegeten”. Zelfs een 2e helft van bijna 60 minuten was voor Bakhuizen niet genoeg om er in ieder geval een gelijk spel uit te slepen.
Afgelopen zaterdag heeft B1 het opgenomen tegen de B5 van LSC 1890. Dit team is als B2 uit de eerste klasse teruggetrokken en nu als B5 toegevoegd aan de tweede klasse. Het was meteen na de aftrap al duidelijk voor onze jongens dat, ondanks dat ze tegenover een kundige ploeg stonden te voetballen, er wel eens winstpunten te behalen vielen in Sneek. SDS was in de duels sterker en veel meer in balbezit dan de Snekers. Uiteindelijk was het Wesley die profiteerde van een  fout van de Sneker keeper en de bal simpel in het net vleide, want een schot was niet nodig…
In de tweede helft was het begin erg rommelig en zagen we weer sporen van het “flipperkastvoetbal” waar we als coaches zo graag afscheid willen nemen. Maar na zo’n 20 minuten herpakte B1 zich en begon weer degelijk te voetballen. De ene na de andere aanval werd losgelaten op het Sneker doel, maar  leidde helaas niet tot de verdiende tweede en zelfs derde goal. Een nieuw ingebrachte verdediger bij LSC wist tot twee keer toe de bal van de lijn te halen. Keeper Sjoerd Wiersma heeft zijn goal fantastisch schoon gehouden, wederom door een aantal schitterende reddingen, en dit resulteerde in een eindstand van 0-1.
Aanstaande zaterdag speelt B1 thuis tegen nummer 5 uit de competitie ONS B2.
Hans

SDS MD1 – LSC MD1
Het zit er op….. Voor MD1 was zaterdag de laatste wedstrijd van deze competitieronde. Op een bijna leeg sportcomplex in Easterein stonden de meiden om 11.30 klaar voor de aftrap tegen LSC 1890 MD1. In de eerste helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar door twee “rebound-goals” gingen de meiden van SDS met een 0-2 achterstand de rust in. Na de rust werd het weer slechter en begon het flink te regenen, maar de inzet van SDS bleef fantastisch. Helaas konden de meiden het niveau van de eerste helft niet volhouden en uiteindelijk werd de wedstrijd met 1-9 verloren. De enige SDS-goal werd gemaakt door Evie.
Zeerobben, Tzum en LSC 1890 waren een maatje te groot, maar de wedstrijden tegen Mulier en Workum waren van een gelijkwaardig niveau. SDS MD1 wordt 4e in deze competitieronde: de beste van de rest! Een prachtige prestatie voor dit jonge team.

Daarom was er na de wedstrijd patat in de kantine en

zijn de meiden nog met leider Bauke op de foto gegaan. Na de winter gaan we er weer vol tegenaan!

Groet, Aukje Schellens (regelmiep SDS MD1)