Seleksjes 14-9
12 september 2013
Weppers snein 15-9
14 september 2013

Mochten jim fuotballe hawwe, mail dan de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bijsûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en wat ik mar nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine:
0515-331700. Twitterje @ff-sds mei fansels ek.

SDS 1 – TOP 63 1    0-2
At de oerwinning fertsjinne is witte wij net, mar troch doelpunten fan Dirk Yde Sjaarda en Dirk de Jong wol moai 3 punten.

SDS 2 – Kollum 2
SDS 2 wûn mei 3-0 fan Kollum 2. SDS hie yn d earste helte al de beste kânsen, mar kaam net fierder as in goal fan Ayanle. Doe ’t Ayanle der yn de 60e minút ek noch 2-0 fan makke koe SDS 2 it “kollum-oan” dwaan al moast keeper Jan Stenekes derfoar noch in pear knappe reddingen ferrochtsje. Yn de allerlêste minút makke Ayanle sels ek noch de 3-0.
Kommende sneon mei SDS 2 as koprinner út nei Makkum 2.

Scharnegoutum 3 – SDS 5      1-11
Wij tinke dat dizze oerwinning wol fertsjinne wie. Doelpunten fan  Robert Sijbesma (5), Peter Sijbesma (2), Bertus Bootsma, Jappie Wijnia, Klaas van der Weg en Harm Auke Dijkstra.

SDS A1 – scJoure A3
De A’s moesten tegen Joure A3 de competitie starten.
Een goede competitiestart, dus een overwinning, zou mooi zijn.
De coach gaf aan de bal snel rond te spelen, Teun zoeken en dan een van de buitespelers  zoeken.
Dat ze dat zo letterlijk namen hadden we niet verwacht, maar binnen 12 sec lag de 1e goal erin.
Vanaf de aftrap Teun aangespeeld, pass op Almar en die ronde koeltjes af.
Daarna ging het snel, met goed voetbal, iedereen bleef op zijn positie, liepen we binnen een half uur naar 6-0.
Met goals van Pieter W, Lourens, Wiebe, Teun en nogmaals Pieter W.
Joure kon er niets tegenover stellen, geen leider en coach en grensrechter, toch respect voor deze knapen, alles zelf regelen valt niet mee….
Met rust 9-0 (Lourens Teun en Almar scoorden nog) was de 2e helft een “formaliteit”.
Om iedereen dan “bij de les” te houden valt niet mee, toch volgde de ene mooie aanval na de andere, gelukkig voor Joure deed hun keeper wat hij moest doen, goed keepen, anders was de uitslag nog groter geweest.
Ook waren wij niet scherp genoeg in het afronden.
Joure redde de eer en scoorde 1 x, wij nog via Allert (2) Pieter W, Jurjen (2) Ruurd en Teun nog 7 x, zodat de uitslag 16-1 werd.
Klein detail was dat Lourens “niet lekker” in de wedstrijd zat, maar ja, in de rust bleek dat zijn schoenen “in tweeen” lagen. Op een slof en een oude voetbalschoen wordt ……….
Boudewijn

Minnertsga B1 – SDS B1       0-4
Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd tegen Minnertsgea op het programma. Voor de wedstrijd kregen we een peptalk van Remco die luidt ” als jullie winnen maak ik al jullie voetbalschoenen schoon” dus we wisten wat ons te doen stond. We speelden de eerste helft goed met een tussenstand van 2-0 allebei de goals gemaakt door Piter. De tweede helft speelden we wat minder goed, wij kregen kansen maar Minnertsgea ook maar door een paar goede reddingen van Gert-Jan kregen we geen enkel doelpunt tegen. Zelf maakten we nog 2 doelpunten, Watze-Jacob maakte 1 en Yward maakte ook een doelpunt. Eindstand 0-4. In de kleedboxen gaven we al onze schoenen aan Remco en hopelijk heeft hij ze allemaal schoongemaakt als Maandag de training weer begint. Succes Remco!
Groetjes, Jorrit.

Efkes Balje
Op in grize en suver wat wiete freedtejûn skarrelje der samar 11 fuotballers nei it trainingsfild yn Easterein om Efkes te Baljen. In goed fjild, in bal mei genôch lucht, skjinne hesjes en twa lykweardige ploechjes.
Striid, respekt mar foaral ek wille, meitsje diel út fan de suksesformule. Altyd is der ien dy’t mei de alderbreedste gniis nei hûs giet. Dizze kear wie dat Wouter Hylkema. Al sa folle balle, al safolle wûn mar op sa’n freed ek wer 100 punten wurdich. Fanôf de siidkant seach hij it gatsje en hij skoode it lêste doelpunt binnen, syn meispilers wiene fol ferwûndering en bliid en syn tsjinspilers ferbjustere en ien frege him fansels wer ôf at dit de beslissende wie: Ferry dus.
(ah)

C1
Janny @JannyDijkstra
@nieuweschoot C1 belt op t laatste moment af (te weinig spelers)…erg sneu vr @ff_sds C1, deze verregende bikkels verdienen de 3 punten…

Stiens D2 – SDS D1 1 – 2
Sommige Formule 1 coureurs rijden goed in de regen. Dit geldt ook voor D1. Met bakken hemelwater werd er goed gevoetbald. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er strijd geleverd en diverse kansen gecreeerd. Je moet zo’n wedstrijd ook niet te snel willen beslissen natuurlijk, dus bleef het lang 0 – 0. Tot de eerste aanval vlak voor rust van Stiens. Ze sneden er mooi doorheen tot in het strafschopgebied. Maar daar hebben we altijd nog Jopie! Een mooie sliding. Toevallig dacht Bote ook net aan een sliding en zo ging de spits van Stiens gracieus onderuit, gelukkig zonder stormschade. De penalty was onhoudbaar 1 – 0. Wanhoop leverde dit niet op. De tweede helft werd wederom sterk gestart. Mooi combinatiespel leverde twee doelpunten op, waarvan de goal van Nykele (‘Ik zei toch dat ik ging scoren’) van hoge kwaliteit was. Niet twijfelen, peren!!
1 – 2, mooie competitiestart!

Tjerk

SDS D2  –  QVC D2:     0  –  1
Hjoed de earste kompetysje wedstryd fan SDS D2 tsjin QVC D2. Fol fertrouwen nei de twa oerwinningen yn ‘e beker. De oftrap wie om 9.00u op it haadfjild mei yn soad publyk oan ‘e kant. It die al hiel gau bliken dat it hjoed net makkelik wurde soe. QVC wie in goeie ploech, mar it wie foar de felhied fan QVC, wer troch we hast elts duel ferlearen. QVC krige kansen, mar Jeffrey stie wer hiel goed te keepen. Dochs kaam QVC healwei de earste helte fertsjinne op foarsprong. Nei de limonde hiene we ofpraat om der in skepke bovenop te dwaan. Dat barde ek, de ynset wie better, mar QVC bleaun de gefaarlikste ploech. Der waard net mear skoard, ek mei tank oan Jeffrey, die wer geweldich keepte. In dik fertsjinne oerwinning foar QVC. Nye wike sneon spylje we wer thus, om 8.45u tsjin Mulier D1.
Theo.

LSC E10 – SDS E4
Gisterochtend is SDS E4 vliegend van start gegaan in de competitie tegen LSC E10.
De Sneker ploeg maakte tijdens het inschieten een sterke indruk, maar tijdens de wedstrijd bleek SDS E4 te sterk. Mooie combinaties leiden na 5 minuten in de wedstrijd tot de eerste goal Sije scoorde na goed opbouwend werk van Joop en Gerbrand. De tegensstander liet zich niet op zijn kop zitten en scoorde vlot daarna 1-1. Jelmer, die een geweldige wedstrijd speelde gaf kort hierna een voorzet op Sije die zij het met veel geluk 1-2 scoorde. Daarna was het Gerbrand die voor de 1-3 zorgde en vlak voor rust Joop 1-4. Na de rust was het weer Gerbrand die weer door het mooie opbouwende werk van heel E4 1-5 kon scoren. De heit van Thomas was mee naar Sneek en dat kwam mooi uit want Thomas scoorde 1-6. Marrit keepte een goede 2e helft maar kon niet voorkomen dat de tegenstander 2-6 scoorde. Uiteindelijk maakte Sije de 2-7 nadat de keeper erg ver uit zijn goal kwam en de bal uit zijn handen liet vallen. Een gedoseerd lopje was genoeg om te scoren. De verdediging van E4 onder leiding van Jens en Marrit wordt elke wedstrijd beter! Het moment van de wedstrijd was dat Joop (stond even op wissel) tegen de vaders zei: Hee die oefening die we woensdag op trainen met Peter hebben gedaan werkt erg goed!Klasse gevoetbald jongens en meisjes, ik en benieuwd naar aanstaande zaterdag, thuis tegen Easterlittens E4.
Hans

SDS F3 – Mulier F1 (2-5)
Foar de spilers fan F3 wie it hjoed harren earste “echte” wedstriid. Best spannend allegear!
De wedstriid gie moai gelyk op en kânsen wiene d’r oan beide kanten genôch. Mulier makke as earste in doelpunt en dan is it wol efkes frjemd dat de bal wer op ‘e nij yn ‘e midden moat om wer te begjinnen. Lokkich hiene wy in tige leuke skiedrjochter dy’t dit allegear yn goede banen liede.
Ek it twadde doelpunt kaam fan Mulier. Mar it koe net útbliuwe mei twa snelle spilers fan ús foaryn. Jaseker! in moai doelpunt fan SDS.
Foar de rust kaam Mulier nog in kear ta skoaren en giene wy mei 1-3 de rust yn.
De twadde helte scoorde Mulier nog twa kear en wy nog ien kear. 2-5 ferlen tsjin in F1 elftal. Best goed foar in earste kear!
Folgjende wike nei Heerenveen! Nije kânsen!
Herman

Bolsward F4 – SDS F2  0-14

Foar de earste wedstriid fan it nije seizoen moasten de jongens fan F2 nei Boalsert om tsjin Bolsward F4 te fuotbaljen. Fanôf it begjin gong it dat it slydjage. De spylers fan Bolsward wienen meast noch mar earstejiers F-kes, dat gjin party foar ús F2 dat al wat mear ûnderfyning hat. De jongens setten breedút druk op de tsjinstander en kamen al gauw mei 0-3 foar; by de rêst wie it 0-5. Yn de twadde helte sette dat troch en wurde de einstân 0-14. Topskoarder wie Stef Jellema mei fjouwer goals en de keeper fan de earste helte, Jochem Postma, makke der trije, lykas Jalko Tanja en Sybo Wiersma. De keeper fan de twadde helte, Jesse de Vries, koe wol út syn goal bliuwe en meifuotbalje.