11:30 ST SDS/Nijland JO15-1 – Hardegarijp JO15-1 7-2
08:45 Scharnegoutum’70 JO11-1 – SDS JO11-1 1-9
09:00 SC Bolsward JO11-5 – SDS JO11-2 7-1
09:00 VV Sneek Wit Zwart JO10-1 – SDS JO10-1
09:00 SJO Oudega/HJSC/Heeg JO8-1JM – SDS JO8-2 1-8
14:00 vv Nijland 3 – SDS 4 6-0
14:45 Balk 1 – SDS 1 2-0

Balk 1 – SDS 1

SDS niet opgewassen tegen Balk
SDS moest het zaterdag opnemen tegen de runner-up Balk en vooraf was wel duidelijk dat dat een zware dobber zou worden. Wat ook niet hielp was de afwezigheid van het centrale verdedigingsduo Erik Haitsma en Remco Hylkema door blessures. Daar kwam bij dat Luuk van der Schaar en Matthijs bepaald niet okselfris aan de wedstrijd begonnen en dus was het afwachten hoe dit uit zou pakken tegen het fysiek en kwalitatief sterke Balk.
De thuisclub ontsnapte eerder dit seizoen aan een nederlaag en van onderschatting was duidelijk geen sprake. Ze openden dan ook sterk en SDS moest in een zonnig Balk alle zeilen bijzetten om de openingsfase door te komen. De duelkracht van de tegenstander was de gasten wel eens wat te veel en het kwam maar moeilijk onder de druk uit. De slimmigheden bij stilstaande momenten van de gastheren zorgden ook vaak tot problemen. Bij een ingooi kon er ongehinderd uit worden uitgedraaid en vervolgens was het linksbuiten Bas Dijkman die vrij kon aanleggen voor Jaap, maar hoog over mikte. Daarna was het aan de overkant Lourens van der Pol die bijna raak schoot na een door Wierd Hofstra verlegde ingooi van Luuk. De bal werd op de lijn gekeerd door een speler en zo verdween deze grote kans naast de goal, over de achterlijn.
Na ruim twintig minuten viel dan toch de 1-0, toen bij één van de vele doeltrappen van Jaap de afvallende bal werd opgepikt door een speler van Balk en Bas Dijkman weer oog in oog met Jaap kwam te staan. Hij keerde de eerste inzet, maar de rebound van Dijkman was wel raak en zo kwam Balk gezien het wedstrijdbeeld op een verdiende voorsprong. De niet geheel fitte Luuk werd hierna uit voorzorg en met een gele kaart op zak gewisseld voor Sietze Stoffelsma. Voor de thee waren er geen grote kansen meer de bewonderen, maar duidelijk was wel dat SDS de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.
Om dit kracht bij te zetten werd Kevin den Haan vervangen door Ate ‘Red Bull’ Schaap, die hiermee debuteerde in SDS 1. De jonge (18 jaar) boerenzoon ging letterlijk en figuurlijk voorop in de strijd als diepe spits en zorgde met zijn kracht en enthousiasme voor nieuwe energie. Ook Niels Hiemstra kwam in het veld voor Stan Korbach na een uur spelen, maar net toen SDS een beetje beter in de wedstrijd begon te komen was daar weer een ingooi voor Balk. Spits Ivar Klijnsma kreeg de bal aangegooid in het strafschopgebied en mocht draaien en meegeven aan weer Bas Dijkman, die de 2-0 met wat fortuin (via Matthijs) in de verre hoek zag vliegen.
De wedstrijd leek nu wel gespeeld en SDS bracht ook haar laatste wissel in met Gerwin Sybesma voor de Matthijs, die het op karakter toch zeventig minuten had volgehouden. Een mooi moment voor Gerwin, die na vijf maanden revalidatie eindelijk weer minuten mocht maken in SDS 1. In de slotfase probeerde SDS met alle macht nog wat aan de achterstand te doen en loerde de thuisclub op de counter. SDS kon ook nu maar moeilijk een vuist maken voorin en al werd het nu wat dreigender en kwam het dichter bij de goal, kansen kreeg het niet. Zo ging ook het treffen met de nr. 2 op de ranglijst (net als vorige week tegen de nr. 1) verloren.
Twee wedstrijden zonder punten tegen twee sterke tegenstanders, dat is even wennen na drie wedstrijden met zeven punten. Het is dan ook zaak om iedereen weer fit te krijgen zodat we op volle oorlogssterkte aan kunnen treden tegen middenmoters QVC (uit) en CVVO (thuis). De degradatiestrijd wordt spannender en voorlopig lijken SDS, WPB en IJVC uit te gaan maken wie er direct degradeert naar de 4e klasse.
Douwe Posthuma

SDS 2 – Knickerbockers 4

Zaterdag 9 maart  Sds 2 tegen Knickerbockers 4 aanvang half drie, weer met selectie waarvan je zegt het moet deze keer lukken om er drie punten uit te halen. Na overleg met trainer en staf kwamen we toch met een redelijke opstelling op het veld, hoewel de keeper nog een raadsel was. We waren ervan uitgegaan dat Gjelt zou keepen, maar kwam niet opdagen. Als alternatief hadden wij er geen.
Maar de oplossing kwam van onze grens, Ewout op goal, moet erbij zeggen als het niet ging werd hij per direct gewisseld. Meestal beginnen we aanvallend maar vandaag dus niet, geen druk zetten en laat de tegenstander maar komen, verdediging van Sds stond als een huis. Anne met Jurjen, deze komt terug van een blessure, in het centrum. Bouke en Tim op de backs, Wiltsje ervoor met Lieuwe, Redmer en Tjitse op middenveld en de twee voorwaartsen Wessel s en de Eel. Op de bank Jelmer, Tom en Wout.
Als toeschouwers Jens,Arjen,Steven en wie niet allemaal.
Eerste helft kansen zowel voor kb als Sds, voorhoede Sds werd op de proef gesteld. Wessel s snel en daarnaast de Eel. Behendig, balvast wat dan ook tot uiting komt door een aantal kansjes in de eerste helft. Maar Kb komen toch snel op voorsprong, vraag is en blijft buitenspel of niet. Doordat onze grens plots op goal kwam te staan, nam ik de vlag op, al gauw kwam Jens om deze over te nemen en daarna vonden we Arjan Hallema bereid om te vlaggen. Ruststand 0 1.
Na wat onderlinge frustratie in de rust werd er nog niet gewisseld, oke misschien hebben we, staf Sds 2, de wijsheid niet in pacht, maar we proberen het beste eruit te halen. Aanvang tweede helft binnen 20 seconden de 0 2. Daarna al gauw de 1 2, mooi afstandsschot van Redmer op aangeven van de Eel. Door het uitvallen van keeper Kb werd het uitkijken voor hun, Sds kwam meer aan de bal en de 2 2 werd gescoord door Bauke, eindelijk weer in de basis en weer belangrijk voor Sds 2. Sds kwam daarna nog goed weg met kansen van tegenstander, Ewout kwam er nog goed vanaf met zijn poging om een doelpunt te voorkomen, rest mij nog te vermelden dat Jelmer Tom en Wout alle drie een goede invalbeurt hadden. Al met al een leuke wedstrijd gezien en dit alles onder leiding van scheidsrechter Jan Bouke Bouma.
Jan Los

Nijland 3 – SDS 4

SDS 4 wie net opwosken tsjin nijland 3 en waard mei 6-0 nei de slachtbank lieden yn de minste wedstriid fan it seizoen. Hooplik giet it sneon út by Makkum wer wat better.

SDS JO10-2

Bliidskip by de mannen fan JO10-2 hjoed! In moaie oerwinning op Tsjom: 10 – 3 wûn!!

SDS JO8-2 yn de spilersbus