Sneon 8-2-2020

Weppers freed 7-2-2020
7 februari 2020
Poiesz jeugdsponsoraksje giet fan start!
9 februari 2020

Hawwe jim wat aardichs te melden oer je wedstriid, in ferslach of oars wat aardichs, mail it dan nei aant@vv-sds.nl en/of willem@vv-sds.nl.

09:00 ST SDS/Nijland JO17-2 – LSC 1890 JO17-4 1-2
09:00 SDS JO12-1 – MKV’29 JO12-2 1-6
09:00 SDS JO9-1 – Oosterlittens JO9-1
09:00 SDS JO8-1 – SWZ Boso Sneek JO8-2
10:00 SDS JO8-2 – Mulier JO8-1G
10:45 ST SDS/Nijland JO13-1 – ONS Sneek JO13-2 4-2
11:05 SDS MO13-1 – Leeuwarder Zwaluwen MO13-1 3-1
12:15 SDS JO19-2 – SJO Oudega/HJSC/Heeg JO19-2 0-2
14:30 SDS 4 – V.V. Heeg 3 3-2
08:45 Blauw Wit ’34 JO15-4 – ST SDS/Nijland JO15-2 3-4
10:00 HFC ’15 MO19-1 – SDS MO19-1 2-5
10:45 Makkum JO13-1 – ST SDS/Nijland JO13-2 1-4
12:15 LSC 1890 JO10-2 – SDS JO10-1 6-5
12:30 S.C. Stiens JO17-2 – ST SDS/Nijland JO17-1 1-0
12:45 Workum JO19-1 – SDS JO19-1 2-2
14:00 NOK VR1 – SDS VR1 útsteld
14:30 Drachtster Boys 3 – SDS 2 4-1
14:30 SC Bolsward 5 – SDS 5 3-0
15:00 Workum 1 – SDS 1 1-1

SDS 1 spilet gelyk tsjin koprinner

SDS 1 hat sneon in punt meinommen út Warkum troch 1-1 te spyljen tsjin de koprinner Workum 1. Peter Hoogerwerf makke de 0-1 en Workum kaam troch in strafskop op 1-1.

SDS en Workum delen de punten
SDS moest zaterdag diep gaan om koploper Workum op een gelijkspel te houden, maar beide teams konden leven met de 1-1 eindstand. In een wedstrijd op het scherpst van de snede had SDS Workum onder controle en kwam het zelfs op voorsprong. Workum schakelde hierop een tandje bij en forceerde zodoende de gelijkmaker, maar verder liet SDS het niet komen.

SDS en Workum, twee teams die kunnen leunen op de minst gepasseerde defensies en daardoor heel moeilijk te verslaan zijn. De laatste nederlaag van SDS was thuis tegen Workum en de messen waren dan ook geslepen voor deze wedstrijd. Hoewel SDS het zonder Wierd Hofstra, Frank Bervoets, Stan Korbach, Jacob-Klaas Haitsma, Pieter Sijtsma en Marco Rijpkema moest doen, stond er toch een goed team binnen de lijnen. De thuisclub kende daarentegen geen afwezigen en kon in de sterkste opstelling beginnen.
Workum begon goed en SDS moest dan ook even zoeken, maar had al snel de organisatie goed staan en dat bleef de eerste helft ook zo. Er ontspon zich een tactisch steekspel, waarbij beide teams elkaar de ruimte gaven op te bouwen, maar daarna er vol op klapten en weinig ruimte weggaven. Er waren dan ook weinig uitgespeelde kansen te bewonderen in het eerste bedrijf, maar de grootste was voor SDS in de 45e minuut. Lourens van Pol werd slim weggestoken door Peter Hoogerwerf en omspeelde keurig de keeper om vervolgens de bal tot verbijstering van alles wat SDS was, naast een leeg doel te schieten.
De voorsprong voor SDS bleef dus nog uit, maar een kwartier na de rust was het wel raak, toen de gasten een corner kregen. De hoekschop van Peter Hoogerwerf werd weggewerkt en kwam weer voor zijn voeten, waarna hij een kiezelhard schot losliet, dat getoucheerd werd en in de verre hoek vloog. Na de 0-1 ontstak Workum in woede en beukte het een kwartier lang op de poort van SDS, dat hierdoor nadrukkelijk wankelde. De gelijkmaker kon bijna niet uitblijven en na een handsbal was het Jordy Heeres die overtuigend de 1-1 binnenschoot vanaf elf meter. Ook hierna bleef Workum op zoek gaan naar doelpunten en had het ook zeker op voorsprong kunnen komen, maar de scherpte voor de goal ontbrak en zo overleefde SDS de storm.
Hierna was de wedstrijd weer in balans, met een thuisclub die het spel maakte en SDS dat geconcentreerd het puntje verdedigde. Kansen om te winnen waren er niet echt meer voor beide teams en SDS overleefde de slotfase met de hulp van invallers Steven van der Pol, Habtamu de Hoop en Bauke Dijkstra, die enkele moegestreden teamgenoten prima vervingen. Deze goede teamprestatie van een dapper strijdend SDS leverde zo uiteindelijk een mooi en verdiend punt op tegen een sterk Workum, dat klaar lijkt voor een stapje hoger.
Douwe Posthuma

Drachtster Boys 3- SDS 2

Een enigszins gehavend Sds moest zaterdagmiddag aantreden tegen Drachtster boys. Bouke en Habtamu uitgeleend aan het eerste, keeper Sjoerd last van schouder, de twee oude rotten Lieuwe en Dirk spierblessures dan wordt de spoeling wel erg dun.

Okke kwam tot de volgende oplossing, Jildert ging weer eens mee en de keeper van A2 Stijn werd gevraagd. Problemen opgelost.

Je begint altijd aan een wedstrijd met de beste selectie die je op dat moment ter beschikking hebt, aan gekomen in Drachten hoor ik van Okke dat er twee spelers nog ontbreken. Pak de telefoon en ga bellen . We zijn onderweg, komen er aan, maar ja Leeuwarden Drachten of Easterein Drachten, wat zou het zijn . Kortom de bocht Arjen en Elger konden door te laat komen op de bank beginnen. 

Wat in mijn ogen wel een aderlating was voor het team. Omzettingen werden er gedaan en begonnen met spelen, al met twee minuten scoorde Drachtster boys , paar minuten later uit een penalty de twee nul.

Sds moest dus aan de bak, Drachtster boys speelde het spel slim en doordacht, toch hield Sds stand in de eerste helft.

Tweede helft werd begonnen met aanpassingen in de opstelling van Sds Arjen in de voorste linie en Elger op de half. Het eerste kwartier was voor Sds en resulteerde dat Jurjen de bal kon intikken en de aansluiting was gemaakt mede door goed doorzetten van Elger.

Wat ga je dan doen , op jacht naar de gelijkmaker en risico nemen, dus je krijgt er eentje om de oren,3-1, een mooi doelpunt uit een vrije trap die Stijn niet kon tegenhouden. 

De spelers van Sds bleven toch hun eigen spel spelen naar dit doelpunt van de Drachtster boys wat resulteerde in een situatie voor de goal, keeper van de Boys kwam uit ving de bal en liep tegen een speler aan van Sds, waardoor hij de bal los liet en Sjoerd kon intikken 3-2 maar de overigens goed leidende scheids keurde het doelpunt af. Teleurstelling bij spelers en leiding van Sds.

Nog meer risico nemen en dan krijg je vlak voor tijd nog een doelpunt om de oren. 

Eindstand 4-1.

Sds 2 is dus nog steeds op zoek naar een overwinning in de tweede helft van het voetbalseizoen, want naar twee verlies partijen zak je heel snel naar beneden in de stand.

Nu twee weken rust, misschien een oefenpartij, Okke zal er alles aan moeten doen om de heren fit en scherp te houden voor het vervolg van de competitie

Jan Los

SDS4 – Heeg 3

Hjoed in bysûndere dei hân mei it 4e. It wie in stunt dat we om 14:30 los koenen, want om 14:00 sieten we noch mei mar 8 man yn de kantine. Der wie in Houdini-act nedich om der noch foar te soargen dat we in komplete seleksje krije soenen. Gelokkich wienen der wat gastspilers dy ûs út de brân helpe woenen.
Tank gjit nei Tom, Halbe-Willem en Michiel fan de A2, Anne, Mark, Inne en Watze-Jacob fan it 3e en Douwe-Jan en Sytze fan de A1. Sûnder dizze mannen hienen wy net los kinnen en soenen we de tsjinstanner (dy der ynmiddels al wie) teloarstelle moatte.
De wedstryd ferûn prima foar de mannen fan SDS, mei in 3-2 einstân. De goals fan SDS kamen 2 kear fan Tseard (werfan 1 beauty) en 1 fan syn sweager Watze-Jacob (in streep yn ‘e krûsing). Úteindelyk in prachtige middei hân op it fjild, werby it lekker baljen wie yn ‘e rein op it keunstgers. Tot slot kompliminten oan de goed fluitende Auke Eringa en tank oan Johan Heerma dy’t foar ús flagge
Op nei folgende wike!
Allert

SDS 5 rêdt it net op yn Boalsert

SDS 5 trof it sneon. Sij mochten op it (dweiltrochwiete) griene gers spylje en net op it roetswarte keunstgers yn Boalsert. Sij kamen lykwols wol swart fan it fjild. De publike belangstelling foar dizze topwedstriid wie hast like grut as bij de wedstriid Bolsward 1 – Delfstrahuizen 1 op it fjild dêrneist.

Sportyf sjoen wie der net folle eare te heljen. SDS kaam mei 0-1 efter yn it lêste kertier kamen dêr noch twa kounterdoelpunten bij. Einstân sc Bolsward 5 – SDS 5   3-0. SDS 5 bliuwt koprinner

SDS A1 en Workum A 1 delen de punten

De jeugd mocht het in het voorprogramma van Workum 1 -SDS 1 opnemen tegen de getalenteerde jeugd van Workum. In de eerste helft hadden we moeite met het ‘ totaal voetbal’ van Workum. We kwamen regelmatig 1:1 achterin te staan, omdat er niet goed en niet voldoende werd gestoord, wat onze achterste linie regelmatig tot piepen en kraken bracht. Gelukkig kwamen we twee keer op voorsprong door doelpunten van de mee opgekomen rechtsback Sietze 0-1 die attent was bij een corner en later Kevin die met een prachtige volley op aangeven van Tjerk de 1-2 maakte.

De gelijkmakers van Workum vielen evenwel vlak na onze doelpunten. Bij het inschieten van de 1-1 waren we even niet alert genoeg achterin. De 2-2 viel uit een (onterechte) vrije trap vanaf het middenveld die door de handige spits met nr. 11 met een fraaie omhaal tot doelpunt werd bekroond.

De tweede helft werd er korter en scherper gedekt en dat maakte dat Workum kon worden betoomd. Dat had de eerste helft ook gemoeten, het in acht nemen van de basisbeginselen van het verdedigen: storen én doelpunten voorkomen en dus korter en scherper dekken in de buurt van het doel. Ons vielen nog 2 gele kaarten ten deel dus tot twee keer toe een tijdstraf. Enigermate inconsequent maar vooruit.

De militair opgeleide leidsman van dienst was neutraal, had lucht over en vlagde daarom later ook bij Workum 1 – SDS 1. De door de kaarten geprikkelde mannen lukte het net niet om de 2-3 te maken. De kop is er weer af en we mogen er vast weer eens komen. Daarna nog een goede pot van het eerste gezien.

Op 22 februari kan de hele club bij ons lenen en kiezen uit de beschikbaren die niet op vakantie zijn. Op 29 februari is het eerstvolgende thuisduel. St.-Anna, altijd lastig.

Henk Mulder

SDS seal

Dat kin wol wer ris op freedtejûn, soene je sizze.  Samar in oerwinning.
No ja, samar.
5-6 klinkt spannend en dat sil it ek wol west ha tsjin ONS seal 5

Jeugd

De jeugd wie sneontemoarn al wer betiid yn aksje en dy soargje altyd foar spektakel

Efkes Balje

Ofrûne snein seagen wij sa’n jonge fuotballer fan in klup út de haadstêd in drankje ynnimmen. “Wat dat wie” frege de ferslachjouwer. “It soarget der foar dat ik mij net wurch fiel en fierders wit ik it ek net” sei it jonge mantsje.
In nijsgjirrich drankje en mei wat fantasij like it mij dat ek wol wat ta. Ik hie noch in oerke oer dizze wike en mei wat yngriedienten dy’t al oer datum wiene, fabriesearre ik yn in ferlern oerke it wonderdrankje. Alteast dat hoopte ik en ik waard net teloarsteld. Ien slokje foar myn teamgenoaten en ik wie fersekere fan twa oerwinningen.
Johan fielde him as de orkaan Ciara. Hij wie net te hâlden en hij liet, tsjin syn karakter yn, flink fan him heare. Dat hij moarns as earste Folkert Rients Vellinga heard hie mei Sebeare, spile mooglik ek noch in rol.

Lit ús gean, lit ús gean, lit ús gean davere it moarns troch de lûdsboksen yn syn auto en sa gie it no tusken healwei achten oant healwei njoggenen ek, want sa’n ferske krije je net wer út de kop.
Ferrie is net allinne super fit, hij fielde dat no ek. Hij fielde him as in kombinaasje fan Maradonna en Madonna. Maradonna wol yn syn bettere tiden.
Harrie sloech hieltyd it hier foar syn eagen wei want hij miende troch syn drankje dat hij Georg Best wie. Ek yn syn bettere tiden. Sels haw ik it drankje krekt foar it skriuwen fan dit stikje ynnommen en fiel ik mij in soarte fan Gijsbert Japiks dy’t mient lollich te wêzen.
Kânsleas wiene de oare 4 tsjin dizze fjouwer yllusjonisten.
Yn de earste partij wie der op lêst gjin hâlden oan foar Kerst, Menno, Wouter en Jelle de Boer, de debutant wêr’t wij tige wiis mei binne. Yn de finale wie it stimulearjend drankje noch net útwurke dus ek dat waard in oerwinning foar it team Stoarm en Gjin ûnwaar.
No mar hoopje dat it letter op de jûn yn Itens en Hennaard wol útwurke wie bij Diego Ferrie en George Harrie oars frees ik dat dy twa it op in sûpen setten ha, net normaal….
En Johan? Dy bliuwt noch in pear dagen drok en hat syn hichtepunt sneintejûn…..

Aant