Hawwe jim in ferslach, in (alvetal)foto of oars wat aardichs mail it nei aant@vv-sds.nl of willem@vv-sds.nl! Appe nei Aant mei ek 0655117582

10:00 ST SDS/Nijland JO15-2JM – St.Annaparochie JO15-2 4-2
14:30 SDS 1 – DWP 1 2-1
13:00 Lions’66 3 – SDS 5 1-6
14:00 SC Franeker 7 – SDS 4 4-3

SDS 1 – DWP 1

De Sint Jutsters komme op 0-1 en SDS 1  moast flink oan de bak om gelyk te meitsjen.

In doelpunt fan de net sichtbere Pieter Sytsma dwarrele oer de keeper hinne en krekt yn it doel.
Hendrik de Jong kopte as ynfaller de winnende 2-1 binnen nei in prachtige foarset fan Luuk van der Schaar.

SDS smaakt het zoet der overwinning tegen DWP

Na een nederlaag en een gelijkspel won SDS zaterdag thuis met 2-1 van DWP, maar makkelijk ging dat niet. De thuisclub moest het spel maken en had daar grote moeite mee tegen een goed georganiseerd DWP, dat ook nog eens op voorsprong kwam. Na de rust deed SDS er alles aan om het tij te keren en uiteindelijk lukte het om twee keer te scoren, waardoor de puntjes toch in Easterein bleven.
SDS was weer redelijk compleet in vergelijking met vorige week, maar moest het nog wel doen zonder Wierd Hofstra, Peter Hoogerwerf en Wiebe Heeres. Bij DWP ontbraken topscoorders Ale Eggert van der Velde en Anton Holtrop in de basis, maar beide roofdieren zaten wel op de bank. Hierdoor besloot DWP nadrukkelijk om de bus te parkeren en het initiatief en de bal aan SDS te laten. Het lukte de thuisclub niet om gaatjes te vinden in de groene muur van verdedigers en DWP had verdedigend de zaken goed voor elkaar. SDS was niet goed aan de bal en DWP kon hier zo nu en dan van profiteren met gevaarlijke uitbraken. Eén van deze uitbraken leidde tot een corner en tot overmaat van ramp werd deze ook nog binnen gekopt door verdediger Kevin Oord (0-1).
De tweede helft was het spelbeeld anders met een SDS dat makkelijker begon te voetballen en met veel druk en inzet op jacht ging naar de gelijkmaker. Die viel dan ook al vrij snel na de thee, maar de 1-1 kwam wel letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Pieter Sijtsma besloot met zijn chocolade linkerbeen een afgeslagen bal in één keer weer voor te brengen, maar zag zijn inzet over de jeugdige keeper in de bovenhoek ploffen. Even later moest Pieter zich laten vervangen toen hij zijn knie licht verdraaide en SDS bracht zijn enige echte roofdier Hendrik de Jong in als nieuwe spits.
De jacht op doelpunten stopte na de gelijkmaker niet, maar DWP deed een tegenzet met het inbrengen van aanvallers Holtrop en Van der Velde. De aanvallende speelstijl van SDS leek dan ook niet zonder risico, maar achterin had het de zaken goed voor elkaar en de altijd dreigende aanvallers van DWP kreeg niet de kans om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant lukte het de withemden wel om enkel kansen te creëren, maar tot twee keer toe kon mooi voorbereidend werk van Matthijs Postma niet af worden gerond.
Tot een kwartier voor tijd, toen Luuk van der Schaar maar weer eens opkwam en tot ieders verrassing besloot om een vroege en afgemeten voorzet achter de verdediging te leggen. Daar vond zijn pass het voorhoofd van Hendrik de Jong, die met een harde kopstoot de 2-1 hoog tegen de touwen knikte. Hierna liet een duidelijk gefrustreerd DWP zich een paar keer verbaal gaan tegenover de scheidsrechter en zo liepen ze nog tegen twee rode kaarten (beide twee keer geel) aan in de slotfase. Met negen tegen elf lukte het DWP niet om een gelijkmaker te forceren, maar SDS probeerde intussen wel de wedstrijd definitief te beslissen. Invallers Stan Korbach en Steven van der Pol produceerden bijna nog een derde treffer, maar een afgemeten voorzet van Stan werd door Steven net niet binnen gekopt.
Zo bleef het dus bij 2-1 en staat SDS nog steeds op een mooie vijfde plaats op de ranglijst. Dinsdagavond wacht de zware uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys (19.30), dat nog steeds kans heeft om kampioen te worden door de nederlaag van Workum tegen Sneek.
Douwe Posthuma

Pupil fan de wike

Jens Steehouwer op de foto mei Luuk van der Schaar

SDS 2 – Heeg 2

Lang tocht taskôger Tamme de Boer dat it 0-1 stie (hij fertelde dat ek oan oaren), dat de einstân ek 0-1 wie, mar ferslachjouwer Jan Los hie it oer 0-0.  It doelpunt dat Tamme sjoen hie wie ôfkard.
Dit is it ferslach fan Jan Los

Vanmiddag om twaalf uur werd de wedstrijd tussen Sds en Heeg gespeeld onder leiding van Friso Albada. De nr 4 tegen de nr 8, de wedstrijd in Heeg werd gewonnen met 0 2 dus Heeg was gebrand op een overwinning in Easterein zou je zeggen.

Bauke en Ewout waren er ook weer bij na hun uitstapje naar Sds1 wat voor de ene goed uitpakte maar voor de ander wat minder. Bauke minuten op het veld en Ewout minuten in ziekenhuis.

De eerste helft was het spel duidelijk voor Sds, Heeg probeerde hier wel een antwoord op te geven maar het bleef bij speldenprikken, Verdediging en keeper van Sds voorkwamen een voorsprong van de gasten.

Antwoord van Sds hierop, Anco schot op de paal zo ook Wesley raakte de paal, diverse aanvallen richting doel van Heeg leverde geen resultaat op tot Douwe Jan een schot op goal doet, keeper Heeg taste mis en de bal ging via de lat in het doel volgens spelers en bank van Sds dus 1 0 maar dit doelpunt werd afgekeurd door de scheids in overleg met de grens van Heeg, volgens de waarneming van de grens was de bal voor de lijn terechtgekomen.

Ruststand 0 0

Na de rust kwam Tjisse erin voor Douwe Jan, last van lies, het beeld van de eerste helft qua spel ging verder in de tweede helft. Heeg afwachtend en Sds aanvallend en niet bij machte om de 1 nul te maken. Kevin kwam erin voor Wessel, Eeltje voor de moegestreden Sietze, Tom voor Sjoerd. Sds2 oudste speler Lieuwe had een weekje rust gekregen om de laatste wedstrijden er weer te staan. We lopen naar het einde van het seizoen en ik zag even naar de statistieken op voetbal.nl wie hoeveel gele kaarten had gekregen en tot mijn verbazing was er maar 1 speler die 2 achter zij naam had staan, Jurjen, dus de laatste wedstrijden oppassen wil hij de laatste wedstrijd ook spelen.

Dwaal af met mijn verslag van deze wedstijd, Heeg wou niet en Sds kon niet scoren.
Eindstand 0 0
Jan Los

En waar Tamme de Boer de 0 1 stand weg toverde is voor mij een raadsel. We hadden toch dezelfde wedstrijd gezien of……………..

sc Franeker 7 – SDS 4

Helaas ferlern seit ús korrespondint Allert.
Bij rêst mei 0-2 foar mar einstân wie 4-3.
Doelpunten fan Ate Schaap, Sjirk Vellinga en Wiltsje Aardema

Lions ’66 3 – SDS 5       1-6

Doe’t it “slaan “begong, fluite de skiedsrjochter gelyk ôf. Dêr hie elkenien frede mei.
Doelpunten Robert Sybesma, Peter Sybesma, Feite de Haan, Kerst Hoekstra en Harm Stremler (2)