08:45 Scharnegoutum’70 JO12-1 SDS JO12-1 1-8
14:30 SC Berlikum 1 SDS 1 2-2
14:30 FVC JO19-1 ST SDS/Nijland JO19-1 1-8
14:45 Balk JO17-2 SDS JO17-2 1-5

SDS pakt een punt tegen Berlikum

SDS speelde zaterdag in een hele vreemde wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Berlikum. De withemden begonnen erg zwak, maar kwamen wel op voorsprong om deze vervolgens volledig onnodig weer weg te geven. De tweede helft kwam SDS beter voor de dag, maar miste een strafschop, waarna het uit de tegenaanval de 1-2 in eigen doel schoot. Net toen niemand er meer wat van begreep, schoot Berlikum de 2-2 ook in eigen doel en zo liep deze rare middag toch nog goed af.
SDS was weer op volle oorlogssterkte, maar begon dramatisch aan de wedstrijd in en tegen Berlikum. Het kwam een paar keer met de schrik vrij en eigenlijk was het een wonder dat de thuisclub niet op voorsprong kwam. Vooral de handige en snelle buitenspeler Jarco Kingma was ongrijpbaar, maar scoorde dus niet. SDS kwam langzaam maar zeker iets beter in de wedstrijd en scoorde zelfs de 0-1. De opgekomen linksachter Gerwin Sijbesma schoot van een meter of 20 de bal in de verre hoek na een lichte touché van een tegenstander.
Deze onverwachte en onverdiende voorsprong was natuurlijk wel een mooie opsteker, maar kort voor rust ging het toch weer mis. Een vrije trap werd op de rand van het strafschopgebied met het hoofd verlengd door de grootste speler van Berlikum, die dit volledig ongedekt kon doen (1-1). Na een teleurstellende eerste helft kwam SDS na de thee een stuk beter uit de kleedkamer. Marco Rijpkema moest zich laten vervangen en Habtamu de Hoop nam zijn plaats in, waardoor Erik Haitsma achterin kwam te spelen en Matthijs Postma centraal op het middenveld.
Dat pakte goed uit, want het begon zowaar ergens op te lijken bij de gasten en nu kon de wedstrijd echt beginnen, zo leek het. Er ging nog steeds heel veel fout, maar SDS speelde vol vuur en werd steeds sterker. Een paar blessures aan de kant van Berlikum waren wat dat betreft wel olie op het vuur en ook spitsen Lourens van der Pol en Hendrik de Jong begonnen zich steeds meer te roeren. Nadat Matthijs Postma al een strafschop had moeten krijgen (hij ging niet liggen na een overtreding), ging de bal wel op de stip na een overtreding op Lourens van der Pol. De vaste nemer Marco Rijpkema was al gewisseld en nemer nummer 2 Wiebe Heeres zat op de bank, dus de vraag was wie het nu ging doen.
Niemand had er echt trek in en dus was het Hendrik de Jong die de verantwoordelijkheid op zich nam. De keeper pakte zijn inzet klem en ramde de bal naar voren, waarna Jacob-Klaas Haitsma het sprintduel won en de bal weg wilde werken. Hij deed dit echter zo ongelukkig dat de bal met een boog over Jaap Toering in het doel verdween. Een werkelijk bizarre situatie, waar SDS dacht op weg te zijn naar de winst, maar tien seconden later de 2-1 moet slikken.
Ondanks deze teleurstelling bleef SDS strijden voor een goed resultaat en tien minuten voor het einde ging Lourens van der Pol er weer vandoor op links. Zijn harde lage voorzet werd in eigen doel gewerkt door een verdediger van Berlikum en zo pakte SDS toch nog een verdiend punt. Na de 2-2 probeerden beide teams nog wel de volle winst te pakken, maar met een gelijkspel kon iedereen wel leven na de wedstrijd.

Douwe Posthuma

SDS 2 pakt earste thúsoerwinning

SDS 2 wie ta oan de earste thúsoerwinning en pakte dy ek. Sy wûnen mei 2-0 fan Workum 2 yn in goeie earste helte en in wat mindere twadde, mar dochs gjin kâns fuortjûn!

SDS 3 ûnderút by Ljouwerter Sweltsjes

SDS 3 like op roazen te sitten nei de 4-3 fan Jan-Simon Jelsma 10 minuten foar tiid. Spitich genôch waarden de 10 minuten in kertier en hienen de roazen blykber stikels……….. De Ljouwerter Sweltsjes makken wat lokkich de 4-4 trije minuten foar tiid en yn blessuretiid sels noch 5-4 mei in wrâldgoal.
Robert (2) en Pieter makken de oare goals fan SDS 3.

SDS 4 spilet gelyk

Mei doelpunten fan Sytse Hibma en Tjeerd de Vries sleepte SDS 4 der kuster in gelykspul út tsjin sc Bolsward 6

SDS JO19-1 pakt dikke oerwinning!

SDS JO19-1 wûn mei mar leafst 1-8 by FVC JO19-1. By de rêst stie it al 1-7 mei in hattrick fan Hendrik van der Eems. De rest fan de goals waarden makke troch Wytse(2x), Wesley(2x) en Tjitse.

SDS JO17-1 pakt dochs noch in punt!

SDS Jo17-1 stie mei de rêst mei 3-0 efter by FVC JO17-2 en de wedstriid like spile. SDS tocht dêr oars oer en pakte dochs noch knap in punt troch in knappe frije traap fan Luka van der Weg en goals fan Douwe-Jan Vellinga en Jeffrey van der Werf. 3-3.

SDS JO17-2  trakteare lieder op oerwinning

Hendrik Sweering, ien fan de lieders fan SDS JO17-2 hie hjoed syn jierdei. Dêr hiene de jongens fan JO17-2 lucht fan krigen en it like harren in goed idee om de lieder op in klinkende oerwinning te traktearen yn Balk. Dat slagge, se wûnen mar leafst mei 1-5 (doelpunten Halbe, Aiso (2) en Gerben (2). Foar de wissichheid hiene se (at it mei de oerwinning net slagge) ek noch in kadootsje foar him kocht. Top fan dit prachtige team!

SDS JO15-1 wint

In klinkende 4-0 oerwinning fan SDS JO15-1 op Zeerobben JO15-2.

Hjir skoart Ate wol

Hjir skoart Ate krekt net

SDS JO15-2 – sc Bolsward JO 15-3 0-0

Útslach 0-0.
Passe bij de wedstriid. Striid om it middenfjild en beide de zaak ticht foar de goal. Terjochte útslach. Siet hjoed net mear yn⚽.

Gosse Hofstra

SDS JO12-1

Us korrespondint jout oan:
Mooie 1-8 overwinning van SDS KO12-1 bij Scharnegoutum JO12-1 met 7 verschillende doelpuntenmakers. Goede collectieve prestatie